Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

nasterea in apa - oras victoria


Recommended Posts

am citit ca voi toate despre avantajele nasterii in apa, pe net, pe forum chiar si intr-o revista aparuta lunile trecute. si am fost incantata de era prezentat acolo. fiind insarcnata si dorindu-mi in primul rand ce e mai bine pentru bebicul meu am contactat pe mail "spitalul" unde se spunea ca se pot face astfel de nasteri. am luat adresa din revista, am scris, si am primit raspuns ca lucrurile sunt frumoase, roz, costurile pe masura, dar ce nu face omul pentru sanatate, si... am zis sa si mergem sa vorbim cu acel doctor care face nasterea in apa. si dupa un drum lung si ca vai de lume de la Fagaras pana in orasul Victoria am ajuns in orasul fantoma. am mers la spitalul orasenesc unde ni se spusese ca il gasim pe doctor si de acolo am fost directionati spre cabinetul lui. trebuie sa va spun ca toata dimineata am incercat sa il gasim pe telefonul mobil, insa nu a raspuns decat aproape de ora 14 cand incepea programul la cabinet. la cabinet a fost primul soc; am descoperit un cabinet ca cele de la sate, fara asistenta, in schimb cu tarif de " peste rand", dar cum toata lumea platea " peste rand" ajungeai tot la rand. a venit si medicul si am intrat si noi si sotul meu i-a spus ca din ce am vazut pana acum nu prea suntem convinsi asa ca sa ne convinga sa nastem in apa cu el.si el ce ne spune? ca ne face cea mai usoara nastere, fara dureri( ori nu asta era primordial la noi), ca nu se naste la Victoria ci in localitatea Rupea, dar daca vrem sa mergem acum sa vedem nu gasim pe nimeni ( si atunci daca se rupe apa in totiul noptii cum gasim pe cineva acolo), conditiile la toaleta nu sunt stralucite dar vorbeste el si luam cheia de la toaleta asistentelor... asa incat ne-am urcat in masina si am pornit in tromba spre casa hotarati sa nastem acasa si impacati ca am incercat si varianta asta. sapand adanc am aflat ca s-au facut astfel de nasteri la Victoria, dar nu stim exact unde, si ca pe vremea ministrei Bartos au fost inchisi. cei care mi-au trimis mie mail si imi promiteau marea cu sarea asa cum era prezentat si in respectiva revista in urma unui articol platit( lucru evident acum) erau de la o clinica care se va deschide ( nu se stie cand) , dar care au uitat sa mentioneze acest amanunt in raspunsul lor desi le precizam cate saptamani de sarcina am ( probabil ca l-au considerat neimportant). de ce v-am povestit aventura noastra? ca sa intelegem inca o data ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul, si ca presa romaneasca nu e intotdeauna condusa de principii morale, si ar mai fi si oamenii care nu urmaresc decat un castig financiar rapid fara sa ii intereseze cu ce pret. nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca ma duceam sa nasc acolo si cand se declansa nasterea constatam ca doctorul nu raspunde la mobil asa cum a facut in acea dimineata, sau ca la Rupea "nu e nimeni acum"!... va multumesc ca ati avut timp sa cititi povestea mea si sper sa va fie de folos. asta a fost singurul meu scop. sarcina usoara si nastere in siguranta!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

[xx(]

si eu care eram hotarata sa merg acolo(dar inca nu sunt in tara si din aceasta cauza nu am putut sa ma interesez)...

de fapt asta este si subiectul cu care si pentru care am intrat pe acest forum.....

 

sincera sa fiu cand am vazut subiectul am crezut ca ai gresit semnul si ca de fapt degetul e in sus insa pe masura ce citeam imi dadeam seama ca ma inselasem...[q]

oricum multumiri ca ai avut amabilitatea sa imparti la toate burticile cu bb aceste informatii!cel putin eu iti multumesc![flo]

 

e incredibil.....cum in Romania poate fi si acesta situatie!dar...

 

Alina[gravi]29sapt.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Lucrurile nu sunt chiar asa. Sunt foarte adevarate, insa nu sunt totul.

Av_crina a spus foarte clar "( ori nu asta era primordial la noi), ". Are foarte mare dreptate. Daca ai pretentie la lux, tehnologii de varf sau mai stiu eu ce ... nu pui piciorul in Victoria. Si eu cand am fost acolo am fost destul de dezamagita de aspectul cabinetului, etc...

Totusi, am doua prietene care au nascut de curand acolo si ceea ce mi-au povestit a fost asa: travaliu f scurt, nedureros; admosfera placuta, cu sotul alaturi; bb s-a "odihnit" pe burtica lor imediat dupa nastere, facand cunostiinta cu mami si tati inca din prima clipa de viata; taticul a fost cel care a taiat cordonul ombilical, aducandu-si propria contributie la nasterea copilului; toata nasterea are loc cu muzica relaxanta; mamica si cu bebe sunt "cazati" apoi impreuna.

Pentru mine, aceste argumente cantaresc mai mult decat faptul ca spitalul e intr-o cladire veche, ca nu e lux sau tehnologie. Pana la urma e curatat, desimfectat, etc. Chiar numai faptul ca bebe sta langa mamica imi este de ajuns, si nu "ingrijit" cine stie cum de infirmiere, hranit cand bate gongul (nu cand ii e foame) dupa cum se practica la maternitati.

Daca sarcina a decurs normal, fara complicatii, nasterea ideala eu asa o vad, asa cum se face la Rupea, chiar daca acolo este si loc de mai bine.

Bineinteles, ca daca preferi anestezice, ori cezariana, care se fac foarte usor acum, nu are rost sa iei in considerare nasterea in apa.

 

Va doresc la toate, nastere usoara si bebei sanatosi si frumosi

 

[gravi]16

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...