Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Clexane si nastere naturala cu epidurala


Recommended Posts

Buna fetelor! As vrea sa stiu daca exista cineva care a facut tratament cu Clexane in sarcina si a nascut natural, eventual cu epidurala. A fost necesara intreruperea injectiilor? Va multumesc frumos si astept raspunsurile voastre. Ioana [gravi] si bblina 36+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tratamentul anticoagulant in sarcina contraindica anestezia peridurala sau rahianestezia. O colega a mea a trebui si ea sa faca astfel de tratament in timpul sarcinii si din cauza asta, la cezariana a trebuit anestezie generala.

 

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andra, o poti intreba te rog pe colega ta daca a intrerupt tratamentul inanite de cezariana si cu cat timp inainte?

Eu fac doza zilica de 0,4 mg Clexane.

Si la cat timp a reluat tratamentul si pana cand l-a mai facut - eu intelesesem ceva de 6 saptamani dupa nastere.

Multumesc frumos.

 

Ioana [gravi] si bblina 36+

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Kittycat ,nu ai dreptate !Se poate pune cateter peridural la o pacienta care face clexane ,doar ca se face la un anumit interval de timp de la ultima injectie si la un anumit interval fata de urmatoarea administrare de clexane .Si nu o sfatuiesc pe Ioana sa intrerupa clexanul fara indicatia medicului care o urmareste si a anestezistului care-i face peridurala .

Tratamentul cu heparine cu greutate moleculara mica ,cum e Clexanul nu implica neaparat necesitatea unei anestezii generale.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ba am foarte multa dreptate. Si in cazul cezarienei ca la orice operatie, de altfel) se intrerupe cu o anumita perioada de timp inainte tratamentul anticoagulant; dar asta pt a diminua sangerarea din timpul operatiei. In schimb, in cazul periduralei, chiar daca se intrerupe cu o anumita perioada inainte tratamentul, riscul sangerarii la nivelul punctiei se mentine; si nu e vorba de sangerare la piele, sau sangerare la locul operatiei, ci sangerare la nivelul foitelor care inconjoara maduva spinarii, ceea ce e mult mai grav; ori tratamentul in nici un caz nu se poate intrerupe cu mult timp inainte astfel incat acest risc de sangerare sa fie egal cu zero, dat fiind riscul de coagulare pe care l-ar implica un tratament prea devreme intrerupt. Sigur ca fiecare face ce vrea ca doar o face pe propria sanatate, dar Ioana trebuie sa stie toate riscurile la care se supune si sa aleaga in cunostinta de cauza; daca unii au ales sa riste e treaba lor, important e sa isi asume consecintele alegerii in deplina cunostinta de cauza. Nu zic ca nu se poate, zic doar ca este riscant sa nasca asa si ea trebuie sa stie lucrul asta.

 

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu ca la cele care au facut tratament anticoagulant pe parcursul sarcinii nu se face epidurala si rahie. Motivele ti le-a spus Kittycat. Si eu am luat 9 luni thrombo-ass si l-am oprit cu 2 sapt inainte de cezariana si cu toate aste atot am sangerat mai mult decat trebuia. Discuta cu medicul tau ginecolog si cu anestezistul si hotarati de comun acord ce tip de anestezie ti se potriveste cel mai bine in functoe de problemele tale.

Nastere usoara!

 

Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel

 

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu fac tratament cu Clexane 0.2 ml si am nascut prin cezariana, luna trecuta, cu anestezie peridurala. Ca masuri deosebite inainte de operatie : mi s-a recomandat sa treaca cel putin 24 de ore de la ultima injectie. Dupa operatie, la cateva ore mi s-a administrat doza de 0.4ml de Clexane, doza repetata in urmatoarele 3 zile, dupa care am revenit la doza de 0.2ml.

Nu am avut hemoragie sau ceva probleme de genul asta, iar operatia s-a vindecat foarte bine atat la exterior cat si in interior.

Acum mai am putin si termin cu Clexane-ul.

Nastere usoara!

 

Aurasa si [bb]Catalin

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica ,Trombo-ass -ul e o aspirina care blocheaza functionarea trombocitelor ,trombocitele fiind niste celule cu rol in hemostaza .Se opreste cu doua saptamani inainte pentru ca asta e durata de viata a trombocitelor si trebuie sa se formeze noi trombocite pentru a fi functionale .In cazul Clexanului ,mecanismul de actiune e altul ,de aceea nu e necesara oprirea lui cu atat de mult timp inainte.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...