Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copilul meu nu vrea un fratior.Ce sa fac?


Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.Am 36 ani si un copil de 9 ani.De ceva timp ma chinuiesc sa ma hotarasc sa mai fac un copil.In fine, m-am hotarat acum problema e alta.Copilul meu face f.urat cand amintesc ca vreau sa-i fac un fratior sau o surioara.Noi suntem f.apropiati, ma iubeste f.mult si cred ca simte ca m-ar pierde, ca nu l-as mai iubi sau pur si simplu n-ar mai detine suprematia in inima mea.Poate-mi veti spune sa nu ascult de ce spune copilul pt.ca nu-mi dicteaza el viata si aveti dreptate.Dar nu vreau nici sa sufere sau sa creada ca l-am tradat.As vrea sa-mi spuneti daca voi ati avut astfel de probleme, ce le-ati spus copiilor si cum au reactionat ei dupa ce in viata voastra a aparut al 2-lea bb.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu cred ca dupa ce o sa apara fratiorul o sa fie foaaaarte incantat...am un nepotel care nici nu vroia sa auda de fratior/surioara, si acum e topit dupa cel mic, se joaca cu el si il pupa toata ziua!!!! (diferenta de varsta e de 6 ani intre ei)

 

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;121/st/20050820/e/my+wedding%21%21%21%21/dt/8/k/5c62/event.png

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E normala reactia, dar trebuie sa-l ajuti tu sa treaca peste asta. Vorbeste-i, arata-i desene, imagini, ecografiile lui daca le mai ai, ia-l cu tine sa vada bebelusul la ecografia 3D...E gelos si simte ca pierde ceva. In plus, are virsta la care nu se mai entuziasmeaza ca la o jucarie si simte mai acut ca i se va acorda mai putina atentie. Ia-l incet si cu tact si peste ani o sa-ti multumeasca pentru fratiorul pe care i l-ai facut (sau surioara). E destul de probabil ca nu se vor intelege in primii ani, cu atit mai mult cu cit el va intra la pubertate si celalalt va fi mititel. Dar cu multa rabdare si tandrete se rezolva toate. Nu renunta la ideea de a face un copil daca ti-l doresti, nu te lua dupa niste crize de copil si o sa fie bine.

Am o cunostinta care a facut bebe 2 cind primul avea 10 ani. La inceput a fost tot asa, nervos, gelos, dar pentru ca l-au rasfatat in continuare si alintat, cu timpul l-a acceptat si acum, dupa 2 ani, il iubeste si e mindru de el. Cea mai dulce fraza mi s-a parut: "stiu, mami, ca piticu' are nevoie de tine, dar ma mai iubesti si pe mine, nu?"

Cred ca totul depinde de tactul tau si al celor din jur. Sa ai un bebe sanatos si frumos!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...