Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

va place lasagna?


Recommended Posts

daca raspunsul la intrebarea din titlu e da, atunci cu siguranta stiti cel putin o reteta pe care va rog sa mi-o spuneti si mie, am descoperit recent ca lasagna se face mult mai usor decat imi inchipuiam.eu am umplut foile cu ciulama de ciuperci(nu radeti, va rog, stiu ca e indicat un sos bechamel, dar asta mi-a fost mie la indemana). am intrat si in arhiva(f. bine pusa la punct[bis]), dar link-ul de acolo deschide o alta pagina. astept cu nerabdare sugestii- ca e vorba de retete cu carne, peste sau legume, lasagna sa fie![cheers]
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

[pofta][pofta]

Reteta mea:

foi de lasagna (din alea la cutie uscate)

1kg carne tocata

1 borcan rosii in sos

2 lingurite bulion

1 usturoi

cimbru

oregano

 

Sos bechamel

1l lapte

1 lingura faina

1 lingura ulei masline (sau unt)

cascaval

 

Carnea tocata se pune la calit impreuna cu usturoiul, dupa ce s-a calit carnea pun rosiile si bulionul, putin piper si sare, cimbru si oregano si le las la foc mic pana e gata carnea.

 

Sosul:

Intr-o cratita pun uleiul si faina pe foc, cand s-a omogenizat pun laptele si il las la fier, la sfarsit pun sare, piper, cascaval.

 

Cand sunt gata sosurile:

 

pun un strat serios de sos bechamel (aprope jumatate), apoi un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne, foi de lasagna, etc ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna peste care se pune sos bechmel. Se baga la cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

"So if you tried to understand me

Would you crucify or damn me

Or stand by me

Like smoke around the flame" Vaya con Dios

http://community.webshots.com/user/flafi1

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lasagne cu spanac

In loc de sosul de carne ( ragù) faci un sos din spanac si brinza .

Pui spanacul spalat si fara sa-l lasi sa se scurga ( deci asa ud ..) in tigaie , cu putina sare care il va inmuia si il acoperi cu capacul.Timp de 10 min il lasi sa se inabuse in apa pe care o va lasa el, amesteci din cind in cind ca sa nu se lipeasca ( daca crezi ca nu s-a inabusit deajuns atunci mai adaugi ceva apa si il mai lasi un pic pe foc )...Cind e gata il rastorni in strecuratoare si il lasi sa se raceasca un pic, apoi il tai cu cutitul . Il pui intr-un castron si adaugi brinza “ricotta”( cas sau chiar brinza de vaci mai grasa si sarata ) si jumatate din sosul Bèchamel.Amesteci bine, adaugi sare si piper dupa gust, nucsoara iar la urma imparti in 2 cantitatea in prima adaugi cubulete mici de Gorgonzola , in cea de-a doua cubulete de mozzarella .

In rest la fel ca toate celelalte retete ...

In tava unsa cu un pic de ulei pui un strat de Bèchamel apoi un rind de foi de lasagne ( oparite sau nu ... dupa cum scrie in instructiuni ), o parte din sosul de spanac si brinza iar deasupra parmezan ras . Din nou un strat de foi si sosul de brinza si spanac, pina cind vei termina cu un strat de Bescamel peste care pui ceva parmezan ras si cubulete mici de unt .Le dai la cuptor pt cca 30 min si apoi le lasi sa se raceasca inainte de a le servi alte 10 minute.

E usor de facut. In plus ai avantajul de a le putea prepara cu o zi inainte le asezi in tava si le acoperi cu folie transparenta , le pui la congelator iar a doua zi inainte de a sosi invitatii doar le bagi in cuptor de data asta le lasi cca 40 min....

Pofta buna!

Cristina

 

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pentru Dulcetica :

Foile din cutii sunt mici e drept dar le pui "cap la cap " ca sa se formeze o foaie. De exemplu in tava mea care are dimensiuni de 20*30 intra 3 foi puse una linga alta.Pui 1 strat de foi apoi sosul etc si din nou un strat de foi si tot asa... Lasagna se face in tava cu marginile inalte, insa nu umpli tava pina la marginea de sus pentru ca mai "creste " cam 1 cm .. si risti sa iasa pe afara.

Cristina

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...