Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

va place lasagna?


Recommended Posts

Si mie-mi place f.f. mult! Si tot fara carne!!!!

 

Miruna, daca nici in Italia nu au lasagna bune - la mama lor acasa - atunci unde? Mi-ai facut o pofta!!! [pofta] Imi place lasagna de mor si spanacul la fel. Inca nu le-am incercat impreuna.

 

Pofta buna!

 

 

 

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

 

Home, wherever you are...

 

Excursie la Lake Arrowhead

Laguna Beach

Beach Cities

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si noua ne place atat lasagna cat si canelloni.

Eu cumpar 500 g de carne tocata de porc si o prajesc int-o igaie cu putin ulei.O condimentez cu sare, piper si oregan, cand este destul de prajita( asa ii place la al meu), pun o cutie de suc de rosii peste si o las sa fiarba 2-3 minute.

Intr-un vas pentru cuptor pun un rand de carne unul de foi, si tot asa pana la 3 randuri.Intr-un vas amestec 1 litru de lapte cu 2 oua, sare si piper,sos care il pun peste aceste randuri , pun sa acopere tot.Deasupra pun cascaval( parmesan) si putin sos de rosii, dupa care bag totul in cuptorul cu microunde la 350ª 10-12 minute.

Cu aceasta compozitie de carne tocata poti sa umpli si canelloni iar sosul e la fel.Eu nu fierb niciodata foile ci le pun asa direct, iar laptele le face foarte bune.

Adevarul ca sunt[pofta].Eu fac o data pe saptamana, iar al meu zice ca sunt mai bune reci.

Oricum sunt super.

Pofta buna sa aveti.[papica]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu fac lasagna cu sos....

 

Reteta mea e urmatoarea:

Nu folosesc care de vita ci de curcan ca este mai usoara:

carnea de curcan o scad in tigaie cu putin ulei de masline, la foc mic pina se evapora toata apa din carne. Adauga o cutie de sos de spaghete (de obice marinara), un catel de usturoi pisat, sare si piper (la sfirsit).

 

Intr-un castron amestec brinza ricotta (ca un fel de urda dar mai pastoasa, nu asa uscata) cu mozzarella rasa, 2-3 linguri de parmezan ras, 1-2 oua (depinde de cantitate), sare, piper si frunze de busuioc prospete (rupte bucatele mici - nu taiate).

 

In tava pun intii un strat de sos de spaghete, apoi un strat de foi de lasagna, un strat de amestec de carne, un strat de amestec de brinza, un strat de sos de rosii si repeti pina unmpli tava. Deasupra pun un strat de foi pe care il acopar cu un strat de mozzarella rasa si parmezan. Acopar cu o folie de staniol tava si dau la cuptor la foc mediu (chiar catre puternic). Cam in 40 de min o descopar si o mai las inca 5-10....O scot, o las se stea cam 15 minute afara si apoi o tai si servesc.

 

 

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

 

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

 

Pozele Noastre

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
maine as vrea sa incerc si eu . intrebarea mea e urmatoarea : nu e prea mult 1 l de lapte ??? cat pui in tava ? sa acopere foile cu carnea ? Nu iese ciorba ? eu vreau sa incerc cu 1/2 kg carne deocamdata . o fi prea putin ? scuze ca am pus atatea intrebari , dar cum eu sunt antitalent la gatit .....
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by crista-s

Lasagne cu spanac In loc de sosul de carne ( ragù) faci un sos din spanac si brinza .Pui spanacul spalat si fara sa-l lasi sa se scurga ( deci asa ud ..) in tigaie , cu putina sare care il va inmuia si il acoperi cu capacul.Timp de 10 min il lasi sa se inabuse in apa pe care o va lasa el, amesteci din cind in cind ca sa nu se lipeasca ( daca crezi ca nu s-a inabusit deajuns atunci mai adaugi ceva apa si il mai lasi un pic pe foc )...Cind e gata il rastorni in strecuratoare si il lasi sa se raceasca un pic, apoi il tai cu cutitul . Il pui intr-un castron si adaugi brinza “ricotta”( cas sau chiar brinza de vaci mai grasa si sarata ) si jumatate din sosul Bèchamel.Amesteci bine, adaugi sare si piper dupa gust, nucsoara iar la urma imparti in 2 cantitatea in prima adaugi cubulete mici de Gorgonzola , in cea de-a doua cubulete de mozzarella .In rest la fel ca toate celelalte retete ... In tava unsa cu un pic de ulei pui un strat de Bèchamel apoi un rind de foi de lasagne ( oparite sau nu ... dupa cum scrie in instructiuni ), o parte din sosul de spanac si brinza iar deasupra parmezan ras . Din nou un strat de foi si sosul de brinza si spanac, pina cind vei termina cu un strat de Bescamel peste care pui ceva parmezan ras si cubulete mici de unt .Le dai la cuptor pt cca 30 min si apoi le lasi sa se raceasca inainte de a le servi alte 10 minute. E usor de facut. In plus ai avantajul de a le putea prepara cu o zi inainte le asezi in tava si le acoperi cu folie transparenta , le pui la congelator iar a doua zi inainte de a sosi invitatii doar le bagi in cuptor de data asta le lasi cca 40 min.... Pofta buna!Cristina"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


id="quote">id="quote">Cristina,Suna f bine reteta ta[pofta][pofta].Oare cu spanac congelat iese la fel de buna?Alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da... sigur ca iese bine si cu spanac congelat.

 

Hai sa va mai zic o reteta de lasagna cu peste pe care am gasit-o intr-o revista cu broderii hahaha ... in fiecare luna au citeva retete, mereu le citeam insa nu m-am incumentat sa fac nimic... asta insa a fost prima ( chiar daca eu am modificat-o un pic ... eu le am cu inventatul la bucatarie ), si a iesit foarte buna. Deci pt iubitorii de peste :

LASAGNA CU TON

 

400 g carne de ton

200 g lasagne din cutie

200 g rosii curatate de pielita si taiate cubulete

150 g brinza rasa ( de oaie )

ulei ( de masline ... )

origano si rozmarin

sare, piper

 

Se taie pestele cubulete mici, se pune intr-o tigaie un pic de ulei si rosiile care se calesc pina scad putin, le sarati, piperati si adaugati cubuletele de peste pt 10 minute la foc mediu. La sfirsit 1 lingurita de origano uscat, un pic de rozmarin si se stinge focul. Acoperiti tigaia cu un capac.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius .

Se pune un pic de ulei in tava, apoi primul strat de pasta ( dupa instructiunile de pe cutie oparita sau nu...), se toarna sosul si brinza rasa , apoi alt strat de pasta si tot asa pina cind ultimul strat va fii de brinza. Se da la cuptor pt 20 minute. Iar inainte de a servi mai adaugati un pic de rozmarin (proaspat daca aveti).

 

Eu am folosit insa ton din conserva si deci nu l-am lasat in sos la inceput 10 minute ci asa citeva minute ca sa se aromatizeze doar. Iar alta data am folosit macrou .. asta a fost chiar mai bun pentru ca imi place mie mai mult. Cred ca se poate face cu orice tip de peste care sa nu aiba oase.

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by roxanica-mamica

maine as vrea sa incerc si eu . intrebarea mea e urmatoarea : nu e prea mult 1 l de lapte ??? cat pui in tava ? sa acopere foile cu carnea ? Nu iese ciorba ? eu vreau sa incerc cu 1/2 kg carne deocamdata . o fi prea putin ? scuze ca am pus atatea intrebari , dar cum eu sunt antitalent la gatit .....


id="quote">id="quote">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxanica-mamica,

 

depinde cit de mare e tava in care vrei sa faci lasagna si pt cite persoane. Mie la o tava dreptunghiulara de 30 cm cu latime de 20 cm si inalta 6 cm ... imi ies 4 portii. Deci la tava asta eu am folosit mereu 500 g carne tocata si bechamel facut cu 500 ml de lapte. Tot in tava asta am facut si reteta de mai sus cu peste ( 400 g ... ). Nu pun sos de carne sau bechamel mult peste foi, doar asa cit sa le "murdaresc " putin hahah adica in strat subtirel. Daca nu ai mai facut nicodata ar fii bine sa te gindesti cam cite straturi de foi intra in tava ta. Eu in tava mea pun doar 3 straturi de foi. Deci incepi cu sosul pe tava unsa un pic, apoi bescamelul, foaia nr 1, sosul si tot asa termini cu bechamelul si brinza rasa . Asa ca iti imparti "ochiometric" sosurile de la inceput in portioare pentru cite straturi vrei sa faci.

Daca vezi ca e prea mult nu pune tot. Le poti pune (sosurile) in cutiute de plastic ( de la margarina sau inghetata .. ) le bagi la congelator si mai faci si peste 3 zile ... nu e obligatoriu sa faci numai lasagna poti fierbe orice paste, le scurgi si le asezi in straturi cu sosurile in tava, apoi dai la cuptor pt cca 20 min.

Bafta !

Cristina

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...