Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

va place lasagna?


Recommended Posts

Cristina,multumesc pt raspuns[flo] ,o sa o fac reteta cam miercuri-joi.

Acum ca mi-am amintit!Am cumparat fara sa ma uit suficient(graba!)foi de lasagna si acasa am vazut ca intr-un colt,pe cutie scrie "verdi"deci sunt verzi,cu spanac zic ei.

Ce sa fac cu ele?Merg astea folosite la reteta?Nu o fi prea mult spanac?[:D]

 

 

 

Alina

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Astea verzi sunt foarte bune cu carne.Am mincat si eu odata (e drept facute in casa nu cumparate) la familia sotului meu, eu nu am mai facut nicioadat , insa erau tare bune ...

Insa cred ca merg si cu spanac de ce nu? Pune mai putin spanac si mai multa brinza ... Asa o sa stai linsitita. In plus vezi ei ce reteta scriu pe cutie pt ca de multe ori retetele lor sunt bune.

Eu am facut numai "la zile mari " lasagna, mai mult pt musafiri cu carne si spanac, pt noi mai des cu peste ca asta imi place mai mult. Iar sotul meu culmea prefera o portie de musaca in loc de lasagna, cred ca el e satul de ea, insa musacaua e ceva nou pt el si in plus eu inventez mereu si deci nu prea ies 2 musacale la fel.

Poti sa faci lasagna si numai cu ciuperci sau cu legume ( dovlecei, broccoli)in loc de carne sau spanac. Pentru lasagna cred ca exista de fapt zeci de retete, in plus fiecare familie are reteta ei proprie. Soacra mea dde exmplu face si cu clatite pe post de foi ( deci munca mai putina).

Eu zic sa nu stai legata de o reteta ci sa improvizezi. Mie una imi place sa deschid frigiderul si sa inventez ceva cu ceea ce gasesc inauntru, asta si pt ca mereu la cumparaturi eu uit sa cumpar cite ceva. Asa sunt eu mai cu capul in nori.

Bafta!

Cristina

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Ma bucur ca ti-au placut Alina ... daca ai mincat ceva pe la italieni ,ti-a placut si ai vrea sa prepari acasa scrie-mi si iti caut reteta .

Eu am facut risotto cu gorgonzola saptamina asta, dupa reteta de "risotto a quattro formaggi ", eliminind celalate 3 brinzeturi si lasand numai "iubita " gorgonzola pt care eu sunt fan declarat.

 

 

 

 

Cristina

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lasagna cu legumeid="green">

1 ceapa

450 gr. ciuperci tip Champignon

1-2 vinete

1 dovlecel mic sau mijlociu

400 gr rosii maruntite

1-2 catei de usturoi

50 gr unt

sare,piper, cimbru

sos Bechamel

Aluat de taitei

Parmesan ras

 

Se prajeste ceapa, adaugi vinetele taiate cubulete, apoi dovlecelul tot cubulete, ciupercile feliate subtiri,rosiile maruntite.Condimentezi cu sare, piper si cimbru- dupa gust.La final adaugi usturoiul maruntit.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune mai intai sos Bechamel sa acopere bine fundul tavii.Apoi o foaie de aluat, amestec legume, parmesan ras , apoi iar foaie, amestec.Peste ultima foaie pastrez f. putin amestec legume, si neaparat ultimul strat tr. sa fie sos Bechamel.Untul il folosesti pt unsul tavii, iar ce ramine il presari-ca fulgi peste sosul de deasupra.

Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade in jur de 20 de minute.Se face o crusta galben-maromie.

Se poate renunta la vinete sau la dovlecel.Important e sosul Bechamel sus-jos si rosiile din amestec.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut aseara lasagne cu carne de vita. Au iesit excelente. Ce nu stiam eu...e ca pastele nu trebuie lipite intre ele, ca la placinta, pt ca oricum se uumfla. Nu m-a dus capul sa las spatiu intre ele si au crescut, asa ca s-a cam incretit lasagna mea. Dar a fost super gustoasa, ca am pus multa mozarella.

 

Pupici!!

 

Ioana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o retata de la mama - soacra[alcool]...care e mare sef-bucatar! E foarte simpla si noi o facem numai vegetariana cu spanac si ciuperci (si bineinteles branza :ricotta si mozarella). Din pacate toate cantitatile sunt un cups si pounds ca de...mama-soacra e americanca...in fine, eu o sa o scriu asa cum o am si eu

 

Lasagna cu spanac

 

1/2 pachet taitei pt lasagna (eu folosesc Barlilla care se gaseste si Romania)- nefierti

8 cups (1cup = aprox 230 grame) sos tomat pe care eu il fac din 2-3 cutii rosii taiate cu sucul lor cu tot + 1 borcan Barilla sos pt spagheti si lasagna + pasta de rosii dizolvata in putina apa - oricum sosusl trebuie sa fie de consistenta medie , adica nici prea apos nici prea gros astfel incat taiteii de lasagna sa se poata inmuia din sosul de rosii.

 

4-5 cups _branza mozzarell data prin razatoare

1 pachet de branza ricotta (e ca un fel de branza de vaci)- apox 3-400 g

1 ou

1 pachet de spanac taiat ( se poate folosi spanac congelat din comert dupa ce scurgeti apa din el sau cel din cutii)

condimente - sare , piper, oregano , ...in fine toate acestea se pun in sosul de rosii dupa gust

 

Intr-un castron se amesteca 4 cups mozzarella rasa cu un ou, branza ricotta si spanacul scurs de sos/apa - ATENTIE -sucul de la spanac se pune separat intr-o cana

 

Se unge cu ulei tava de Iena ( sorry , nu stiu cum se scrie corect - aici eu folosesc o tava din metal inalta de 6 cm, latime 20 cm si lungime 30-32 cm)). Apoi, pe fundul tavii se pun 2 cups din sosul de rosii , apoi se pune un strat de taitei lasagna cat sa acopere tot fundul tavii, apoi se pune can 1/3 din amestecul din castron (brnza, ou spanac) apoi se repeta operatiunea de inca 2 ori ( sos rosii, taitei, amestec, etc). La sfarsit se pun deasupra ultimile 2 cups de sos rosii si se presara deasupra ultima cup de mozzarella rasa. Pe marginea tavii se toarn sosus de la spanac diluat cu putina apa cat se se faca cam o cana . Se acopera totul cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pt aprox 1 ora si 15 min la temp de 375 F ~ 190 C

 

Cand este gata se scoate de la cuptor , se lasa 5 min si apoi se serveste cu sau fara parmezan deasupra.

Pofta buna!

 

Adreea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Si eu am mancat in Italia lasagna cu carne tocata si....[pofta][pofta] [pofta] [pofta]Am scris reteta atunci pe ceva dar nu o mai gasesc[q][q][q][q]Cu toate ca mai tin minte ceva ceva , ca am ajutat si eu la facut, dar nu imi mai aduc aminte toate ingredientele

Acuma citind retetele voastre taaaaaaaaaaaaarrrrrrrrreeeeeeeee mi s-a facut dor de o lasagna [pofta] [pofta] [pofta] cred ca fffffff curand am sa incerc si eu una si am sa va dau de veste daca a iesit buna sau...un dezastru[:D]

Deja [pofta][pofta][pofta] [:D][:D]

 

Mihaela[mamica] si bb[copil] Amalia

[foto] POZICI CU NOI [foto]

AMALIA...o poveste cu aventuri

 

 

"Singur, omul este ceva imperfect, ii trebuie un al doilea ca sa fie fericit." PASCAL [pup]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...