Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum preparati GHEBELE?


melinav

Recommended Posts

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Se pun in cuptor intregi cu adaos de ulei sare (piper, eventual), se lasa la foc mic, in tava, pina scade apa aproape complet (neacoperite) si ele sunt fierte bine, se pune in borcane, se leaga cu celofan si se fierb la Bain-marie; se consuma cu mujdei, mamaligutza, sunt delicioase.

 

Sau: se fierb bine pe aragaz si se fac ciulama

 

Sau se fac tocanitza cu smintina: se caleste ceapa si se adauga ghebele taiate marunt, se lasa sa fiarba bine (cred ca se mai pune un virf de faina sa se lege sosul) si dupa ce se iau de pe foc se adauga smintina.

 

Pilaf de ghebe - ca orice pilaf cu ciuperci

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Melina, mama mea facea tocanita de ghebe dupa reteta de mai sus.

dar, specialitatea ei era zacusca de ghebe. E una din cele mai bune chestii mincate vreodata.

acum nu mai face ca ii e teama sa nu fie cumva otravite dar, daca vrei o intreb reteta.

 

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie cel mai mult imi place omleta cu ghebe. Dupa ce au fost fierte se dau prin masina de tocat se amesteca cu ouale si se prepara ca o omleta normala. Sau aceeasi compozitie (ghebe tocate) se prajesc impreuna cu o ceapa si apoi se amesteca cu mujdei. [papica]

 

[pup]id="Comic Sans MS">id="purple">

 

kiss

 

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...