Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Problema delicata


Recommended Posts

Cum spuneti celor dragi ca va sufoca? Adica cum sa-i explic eu surorii mele(cu 10 ani mai mare,casatorita,cu copil de 14 ani)ca din cand in cand mai am si eu nevoie de intimitate cu familia mea sau pur si simplu am nevoie sa ma odihnesc(mai ales ca am nascut de 2 saptamani ).Ea pretinde ca vine sa ma ajute in casa,dar o face dupa ce vine de la serviciu,la ora 16,prima data trece pe acasa la ea ,mananca ,isi face treburile ei si ajunge la mine pe la 17.30-18,cand de fapt eu am terminat cu tot(mai vine mama dimineata si ea chiar ma ajuta),ca doar nu pot sta cu casa dzordonata pana cand vine ea de la serviciu.Acuma sa nu ma intelegeti gresit,eu nu am pretentia sa nu se duca la serviciu si sa vina la mine,dar macar daca stie ca mare lucru nu mai are de facut,sa nu mai vina chiar in fiecare zi!Si asta nu se intampla doar de acum de cand am nascut,ci si dinainte cand inca nu eram gravida.Nu stiu cum sa-i explic,probabil nu-si da seama?!daca ma gandesc bine,relatiile noastre nu au fost intodeauna foarte bune,din cauza ei,pt ca i-am imprumutat o suma mare de bani si de jumatate din ei s-a facut ca ploua,iar de o suma mai mica,pe care i-am imprumutat-o altadata nici nu mi-a mai pomenit.la mine intodeauna se gasesc "bunatati",iar nepotul meu sta pe internet cand vine la mine.Am inceput sa am si discutii cu sotul meu din cauza asta. O data chiar i-am zis sa-mi dea un beep inainte de a veni la mine(caci eu am numai celular,iar ea nu isi "permite" sa ma sune(vorbele ei),iar eu ,daca sunt acasa,ii dau beep inapoi.Si stiti ce-a facut? O data a facut asa,dar a doua oara,imi dadea beep si chiar daca eu nu ii raspundeam inapoi,cum ca as fi acasa,ea tot venea.Alta data,nu eram acasa,dar ea m-a asteptat o ora in fata blocului,a venit chiar in calea mea(fusesem dupa fetita la camin). In plus,sotul meu vine de la serviciu intodeauna la 7 seara si noi obisnuim sa cinam impreuna.Eu de obicei gatesc pt 3 persoane(eu,sotul si fetita de 4 ani,caci cel mic are doar 2 saptamani)si cand e si ea cu baiatul,trebuie sa impart mancarea pt 3 persoane la 5 persoane,iar dupa ce a terminat de mancat nu mai aseapta nici un minut sa terminam si noi si zice ca tre sa plece....Hai ca o data,de doua ori mai merge,dar deja nu mai pot!Cateodata chiar ea zice ca mananca in fiecare seara la noi,dar nici nu pleaca acasa cand stie ca noi trebuie sa ne asezam la masa .Ce sa fac?Va rog sa nu ma intelegeti gresit,e sora mea,cred ca tine la mine si eu la ea,dar mi se pare ca exagereaza si nu stiu cum sa-i explic fara sa o supar.Eu in schimb,nu mi-am permis niciodata sa merg la ea fara sa o sun inainte si sa o intreb daca pot veni. Ma ajutati cu vreo sugestie,va rog?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

sincer , nu inteleg de ce nu poti sa-i spui pur si simplu? e sora ta nu un strain de pe strada... in familie trebuie sa existe comunicare, mai ales ...ii spui care e problema frumos, in fata, calm ... doar e sora ta ... ce atata jena pentru o chestie, minora de altfel, ca aceea cu vizitele prea dese?

in privinta banilor la fel...ii spui frumos ca a fost un imprumut nu o donatie si iti trebuiesc banii inapoi...cred ca exista suficienta dragoste si intelegere intre voi ca sa fiti absolut sincere una cu cealalata fara ca aceasta sinceritate sa deranjeze...

io am doua surori si daca ceva ma supara spun pur si simplu...fara fasoane

 

Andreea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca cel mai sincer, mai corect si mai simplu ar fi o discutie dschisa in care sa ii spui direct ceea ce vrei. Spus totul cu calm, cu sinceritate, dar si cu fermitate. Asa cum spuneau si fetele, e sora ta, nu un strain, deci cu atat mai mult ar trebui sa comunicati, sa va spun deschis asteptarile una de la alta.

 

Andra,[mamica]de [pup]printesa [zana](15 noiembrie 2004)id="teal">id="Verdana">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca cel mai bine e sa ai o discutie cu ea decat cu sotul tau.Cat despre bunatatile de la tine si staul copilului la calculator nu sunt deloc de acord.Sotul si tu munciti sa aveti voi, nu sa imparti bunatatile cu ea.Cat despre bani eu cred ca trebuie sa ai sange rece si sa ii ceri, mai ales ca acum cu bebe mic si cum lucreaza numai sotul tau, ai nevoie de ei.

Iar daca se supara, nu vad de ce ar face-o, o sa ii treaca daca vrea, ca nu merita sa discuti tu cu sotul tau pentru ea.

Ai dreptul la intimitatea ta si a familiei tale, oricat ar tine ea la tine.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...