Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce inseamna cezariana cu rahie


anduta78

Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Inseamna anestezie de la brau in jos. Adik esti constienta in timpul operatiei, respiri normal adica nu trebuie sa te intubeze (brrrr!) ca la anestezia generala, iti iei copilul in bratze imediat ce se naste, etc.

Epidurala este o analgezie nu o anestezie. Se face la cezariana odata cu anestezia iti pune si cateter pentru epidurala , ca sa-ti bage analgezice dupa operatie , sa nu te doara.

Iar dr. cred ca a zis "rahi" nu "rahie" , de la rahianestezie.

Oricum, trebuia sa o intrebi chiar pe dr. daca nu ai inteles ceva, serios, nu-ti fie jena , este obligatia ei sa-ti explice si sa-ti ceara acordul pentru orice procedura!

 

Mult succes si nastere usoara!

 

Ioana [gravi]14 saptamani si [copil] Katja(30 martie 2004)

 

poze cu mami, tati si katjaid="Comic Sans MS">id="teal">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am nascut prin cezariana cu anestezie rahi. a fost bine ca am vazut puiutza imediat ce au scos-o din burtica,au auzit primul ei tipat, am vorbit cu dr si asistentele si sotul a stat cu mine, m-a tinut de mina si am vorbit despre bebe si cum o sa fie cind scap de-acolo[:D]

 

M

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De fapt in cazul cezarienelor nu se prea face face anestezie peridurala (sau respectiv epidurala) efecitv, in general se practica o anestezie combinata, rahi-peridurala se numeste.

In sensul ca, asa cum bine a spus Ioana, te inteapa in coloana si iti fac rahianestezie care te amorteste de la brau in jos si care tine in jur de o ora cat dureaza operatia. Atunci nu-ti simti si nici nu-ti poti misca partea aceea a corpului, nu-ti controlezi picioarele.

Cu ocazia acestei intepaturi in coloana, pt. rahianestezie, ti se introduce si cateterul pt. anestezia peridurala (epidurala), care este un furtunel subtire cat un fir de par si care nu te incomodeaza cu nimic si care iti va folosi mai tarziu, dupa operatie, pt. administrarea calmantelor.

Prin acest furtun iti vor administra anestezice ulterior operatiei, din timp in timp, cand trece efectul anesteziei initiale si incepe sa te doara burtica (intervalul este cam 4-6 ore).

Asta este o anestezie mai slaba, in sensul ca poti misca si controla picioarele, poti merge singura, etc. doar ca nu te doare. Se elimina astefel sau mai bine zis se reduc din durerile post-operatorii.

Nastere usoara!

 

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...