Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

oua de prepelita


floriinutza

Recommended Posts

stiam ca ouale de prepelita se beau crude in tot soiul de diete si ca au un continut mai bogat in vitamine (B-uri, cred) decat cele de gaina. dar nu stiam daca se pot manca si fierte (sau daca e recomandabil). oricum, aseara, am dat intamplator peste o reteta de salata de cruditati cu oua fierte de prepelita. exista si alte feluri de mancare care se prepara cu oua de prepelita? greetings!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am retete cu prepelita!

 

 

Prepelite la frigare sau la gratar

Pentru 6 portii: 3 sau 6 prepelite, tot atatea felii de slanina proaspata, 30 g unt, piper pisat, sare, 6 felii de franzela pentru crutoane.

Prepelitele se prepara proaspete. Se jumulesc, se parlesc la o flacara, se sterg, se scot intestinele si plamanii care se arunca, oprindu-se numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza si se pipereaza putin, apoi se inveleste fiecare prepelita mai intai in frunza de vita unsa cu unt, si apoi peste aceasta cu o felie de slanina taiata foarte subtire si lata (evetual batuta putin), care sa cuprinda in intregime prepelita. Se leaga cu ata sau se fixeaza cu scobitori, se infig pe frigare si se frig pe gratar incins sau pe jar de carbuni, rotindu-se in timpul frigerii. Dupa ce sunt fripte, se scot de pe frigare, se inlatura apoi ata, slanina si frunza, iar prepelitele se aseaza pe crutoane de paine prajite in unt sau pe gratar. In lipsa de slanina si de frunza de vita, prepelitele pot fi invelite cu hartie pergament unsa.

 

· Prepelite la tava

3 prepelite, 50 g unt, foi de vita, 3 felii de slanina, 1 pahar de vin sau supa de oase, 1 lingura de coniac, sare. Curatatul prepelitelor si pregatirea lor de fac la fel ca la reteta precedenta. Prepelitele astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig 20-25 min. si, intre timp, din cand in cand se stropesc cu sosul din tava, care se lasa din ele. Cand sunt aproape gata, se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos, aceasta nu are gust bun). Se servesc pe un platou rotund, cu garnitura de pilaf de orez, asezate la mijloc ca o piramida in jurul caruia se aranjeaza prepelitele (fara slanina), cu pieptii in sus, iar pe deasupra se toarna sosul.

 

· Prepelite inabusite

Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca prepelitele nu se frig la cuptor ci se inabusa intr-o cratita cu capac. Trebie avuta grija ca sa se miste cratita din cand in cand si daca zeama scade se mai adauga cate putina supa de oase sau apa calda. La sfarsit se sting cu vin si cu o lingura de coniac. Se servesc la fel ca in reteta precedenta.

 

· Prepelite cu smantana

3 prepelite, 100 g unt, 1 lamaie, 1 lingura de faina, 1 lingura de mustar, cateva boabe de piper, 1 galbenus de ou, sare, 200 g smantana.

Dupa ce prepelitele au fost curatate ca in retetele precedente, se taie in doua, in lung, se sareaza putin, se pun intr-o cratita cu unt si se inabusa sub capac pana se rumenesc putin. Intre timp se misca cratita, intorcandu-se si bucatile de carne. Se adauga apoi faina, piperul boabe, zeama de lamaie, se stinge sosul cu un pahar de supa de oase sau cu putina apa calduta si se mai firbe 10 min. Dupa aceea se adauga smantana amestecata cu mustar si galbenus de ou si se ia de pe foc.

 

· Prepelite cu ciuperci si cu smantana

Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca la urma se adauga ciupercile sote, pregatite separat astfel: ciupercile se curata si se spala de cateva ori in apa multa, ca sa se indeparteze nisipul de pe ele, dupa care se taie in felii subtiri si se pun la prajit intr-o cratita cu unt, in care, in prealabil, s-a calit ceapa taiata marunt. Se adauga sare, piper pisat si se inabusa pana scade zeama lasata de ciuperci, dupa care se adauga la prepelitele cu sosul de smantana si se mai lasa sa se fiarba impreuna 5-6 min.

 

· Pilaf de prepelite

Pentru 6 portii: 3 prepelite, 250 g orez, 100 g unt, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper. Prepelitele se curata ca in retetele anterioare, se sareaza, se introduc inauntru, se leaga cu ata, se aseaza intr-o cratita cu unt, se acopera si se inabusa pana capata o culoare aurie. Intre timp se misca cratita intorcand si prepelitele. Apoi se scot in alt vas, iar in untul ramas se prajeste ceapa taiata marunt si se adauga orezul ales, spalat si bine scurs de apa. Se stinge orezul (dupa ce sa prajit impreuna cu ceapa 5-6 min.) cu de doua ori si jumatate mai multa apa clocotita decat cantitatea de orez. Se adauga foaia de dafin, boabele de piper, se potriveste de sare si se da in fiert 5-6 minute., dupa care se amesteca si peste orez se aseaza prepelitele (fara ata) taiate in doua sau in patru. Se acopera si se introduc in cuptorul incalzit cu usa deschisa, unde se tin 20-25 min.

 

· Prepelite cu mazare verde

1 kg prepelite, 600 g mazare boabe verde, 100 g unt, cateva rosii, marar, sare, zahar, 2-3 cepe, 500 g faina, 30 g bulion.

Prepelitele curatate, spalate si bine zvantate se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu unt sau cu ulei. Se adauga ceapa taiata marunt si se mai clatesc impreuna pana ce ceapa se va praji putin. Se adauga faina, bulionul, se stinge cu apa calda si se mai lasa sa fiarba pana carnea este gata. Se adauga mazarea (fiarta separat sau din conserva), mararul taiat marunt, rosiile curatate de pielita si taiate in bucati mici, se potriveste din sare si evetual de zahar si se mai lasa la fiert 5-6 min.

 

· Ciulama de prepelita

3 prepelite, 100 g unt, 100 g faina, 1 ceapa, 1 morcov, ½ telina, sare, piper, 50 g unt pentru stropit. Prepelitele se jumulesc, dar fara a se opari. Li se scot intestinele, apoi se spala si se pun la fier impreuna cu legumele, sare si cateva boabe de piper. Se fierb lent 30-40 min; daca sunt mai batrane, se fierb mai mult timp. Dupa ce prepelitele sunt fierte, se scot in alt vas cu apa si putina sare (pentru ca sa nu se usuce carnea la servire), iar zeama de la fiertul lor se prepara ciulamaua, astfel: intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina si se clateste, amestecandu-se 5-6 min., dupa care se stinge cu zeama de la fiert strecurata. Se adauga sare si se mai lasa sa fiarba pana ce sosul se va ingrosa. Se serveste cu mamaliguta, cu sos turnat peste prepelite si stropite cu unt pe deasupra.

 

 

 

 

 

 

Beatrice, mami de [copil] Alex pifos

 

[foto]

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

eu le dau celor mici si fierte si prajite(cand gasesc) in loc de oua de gaina

le pun langa spanac, le fac ochiuri simple, fierte simple,fierte puse in salata de cruditati...numai la prajituri n-am incercat [:D]

am si eu o intrebare...stie cineva cam cate oua de prepelita= 1 ou de gaina? [:D] fiindca baietelul meu cand le vede asa mici ar vrea sa manance si 10 de-odata [bang]

 

 

monica

mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]

Prajituri si papa bun

Papa de Post

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
quote:Originally posted by monica-elizabet

eu le dau celor mici si fierte si prajite(cand gasesc) in loc de oua de gainale pun langa spanac, le fac ochiuri simple, fierte simple,fierte puse in salata de cruditati...numai la prajituri n-am incercat [:D]am si eu o intrebare...stie cineva cam cate oua de prepelita= 1 ou de gaina? [:D] fiindca baietelul meu cand le vede asa mici ar vrea sa manance si 10 de-odata [bang] monica mami de alex [bonjovi] si ruxi [zana]Prajituri si papa bunPapa de Post


id="quote">id="quote">teoretic daca ai posibilitatea, ai putea sa le cantaresti; in felul asta vezi exact cam ce raport este intre oul de gaina si cel de prepelita. altfel, daca te multumesti cu atat, eu din ochi as spune ca 4-6 oua de 'prepe' (cum le spun baietii mei) fac cat unul de gaina._________________________Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mami de 2 baieti ca in filme: [bonjovi] Nascut pe 4 iulie (2000) si[cri] Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )************************Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa! id="teal">id="size3">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac des oua de prepelita la antreuri, la o masa cu musafiri (zic cu musafiri ca pt mine mi-e cam lene sa le curat dupa ce le fierb). Fierb repede si usor, se scufunda in apa rece ca sa se curete frumos. Apoi fac un sos de iaurt cu mustar (sau maioneza cu mustar, dar e mai greu), sare si piper. Pun ouale intregi pe un platou decorat frumos cu ardei rosii taiati, rosioare cherry si in mijlocul platoului un castronel cu sosul de iaurt cu mustar. Toata lumea scufunda oul in sos si e super super bun si de efect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna seara.

Am si eu o intrebare referitor la ouale de prepelita.Am o fetita de 5 luni jumate si am trecut deja la diversificare,o prietena mi-a spus ca sunt foarte sanatoase ouale de prepelita pt beblusi dar nustie de lace varsta.

Daca stie cineva cam de la ce luna ar fi bine intoduse in alimentatie va rog sa-mi scrieti.Nu vreau sa fac vreo prostie.

Multumesc si numai bine

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...