Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

fetele cu hipermetropie


Recommended Posts

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • 5 weeks later...

Buna

 

Eu am hipermetropie (+6,5 la ambii ochii) si strabism. Am nascut prin cezariana pt. ca asa am dorit, fara legatura cu acaasta afectiune. Puteam naste si natural din acest punct de vedere.

In miopie, ochiul este mai mare decat normal (are axul mai lung), iar efortul din timpul expulziei ar putea sa provoace dezlipire de retina.

 

Alina

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Exista risc si pentru un ochi aparent sanatos, adik fara probleme, dar pentru unul cu probleme.

E risc, asta nu inseamna ca se poate intampla musai ceva!

 

Don't talk unless you can improve the silence!

 

Mami [vampa] & minunea mea [aerob] ( mai 2004) [pegeam]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Anya - Alinaid="purple"> a explicat foarte frumos si foarte adevarat de ce se recomanda cezariana in unele cazuri de miopie. Nici macar in toate cazurile de miopie! Dar la hipermetropie nu exista acest risc de dezlipire de retina, pentru simplul fapt ca ochiul are fie axul antero-posterior mai scurt decit normal (si din aceasta cauza imaginile se formeaza in spatele retinei), fie cristalinul este mai putin convex decit normal (avind acelasi efect, de formare a imaginilor in spatele retinei). Deci, in cazul ochiului cu axul antero-posterior mai scurt decit normal nu are cum sa apara dezlipirea de retina, tocmai pentru ca ea - retina - nu se afla "in tensiune", din cauza alungirii axului ochiului. Si, cum am mai spus, nici macar la miopie nu se recomanda cezariana by default. Tocmai datorita cauzelor diferite ce pot determina miopia, cit si datorita gradelor diferite ale miopiei = ale afectarii ochiului.

 

Sanatate sa avem, ca de restul ne ocupam noi!

 

 

 

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

 

Virsta bebe2

Virsta Deiu

 

 

Home, wherever you are...

 

Excursie la Lake Arrowhead

Laguna Beach

Beach Cities

Noi 3, cu Raluca in burtica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
quote:Originally posted by Siminaf

Anya - Alinaid="purple"> a explicat foarte frumos si foarte adevarat de ce se recomanda cezariana in unele cazuri de miopie. Nici macar in toate cazurile de miopie! Dar la hipermetropie nu exista acest risc de dezlipire de retina, pentru simplul fapt ca ochiul are fie axul antero-posterior mai scurt decit normal (si din aceasta cauza imaginile se formeaza in spatele retinei), fie cristalinul este mai putin convex decit normal (avind acelasi efect, de formare a imaginilor in spatele retinei). Deci, in cazul ochiului cu axul antero-posterior mai scurt decit normal nu are cum sa apara dezlipirea de retina, tocmai pentru ca ea - retina - nu se afla "in tensiune", din cauza alungirii axului ochiului. Si, cum am mai spus, nici macar la miopie nu se recomanda cezariana by default. Tocmai datorita cauzelor diferite ce pot determina miopia, cit si datorita gradelor diferite ale miopiei = ale afectarii ochiului.Sanatate sa avem, ca de restul ne ocupam noi!Simina & Andrei (Deiutzu) & RalucaVirsta bebe2Virsta DeiuHome, wherever you are...Excursie la Lake ArrowheadLaguna BeachBeach CitiesNoi 3, cu Raluca in burtica


id="quote">id="quote">Eu am hipermetropie cu astigmatism la ambii ochi iar oftalmologul mi-a recomandat sa nu risc!Don't talk unless you can improve the silence!Mami [vampa] & minunea mea [aerob] ( mai 2004) [pegeam]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...