Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

despre condimente


Kehleyr

Recommended Posts

Am un morman intreg de condimente pe care nu stiu cum sa le folosesc. Bine, pe fiecare punga scrie ca este pentru carne de pui, sau pentru mancare italieneasca, etc etc. Dar as vrea sa stiu daca exista niste reguli cu privire la momentul in care se adauga la mancare. La inceput, la sfarsit? Care ar fi limita maxima de ingrediente admisibile astfel incat sa nu iasa o babilonie prea mare de gusturi? Pana acum singurele pe care le-am folosit cu relativ succes (adica pot sa spun ca am simtit o diferenta in gustul mancarii) sunt clasicele oregano si cimbru la friptura la gratar, presarate inainte de gatire, si nucsoara pentru mancarurile grecesti. Cu astea ma descurs. Dar rozmarinul, busuiocul, tarhonul (mai merge si la altceva in afara de ciorba?), cum se pun in valoare?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hai sa-ti spun un secret in primul si in primul rand care l-am aflat si eu de vre-o saptamana: oregano si cimbru e acelasi lucru[:D]

Rozmarinul merge super la carne: fripturi, gratare....[pofta] [pofta]

 

 


Mihaelaid="green">[mamica] si bb[copil] Amaliaid="red">[foto]id="orange">
id="right">

 

[cit]O poveste minunata...id="red">

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu-i adevarat ca oregano si cimbru sunt acelasi lucru! Sunt plante diferite! Cimbrul creste si la noi in tara, dar oregano se importa.

 

Eu folosesc busuiocul la mancarurile cu rosii: salate, paste, sosuri...dar nu in cantitate prea mare.

 

Despre tarhon stiu ca se mai pune in salate , in Ardeal. Eu n-am folosit, iar in ciorba nu-mi place.

 

Rozmarinul, intr-adevar, merge la fripturi. Eu pun toate condimentele pe carne si o las in frigider o ora, sa-si ia aromele. Mi se pare ca iese mai gustoasa asa.id="purple">

 

mamica de superbebelusa (15 iulie 2005)

 

Iulia Anastasia

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tarhonul se potriveste foarte bine la orice mincare sau supa/ciorba de fasole boabe. Bunica mea facea chiftelute marinate iar sosul de rosii il aromatiza cu tarhon. Se potriveste si cu carnea de pui.

 

 

Rozmarinul merge foarte bine pe cartofii facuti la cuptor, si pe fripturi. In acelasi timp in Italia se face ( in unele zone) supa de fasole boabe cu paste (macaroane .. ) si rozmarin. Din crengute de rozmarin se fac si tepuse pe care infigi carnea si o frigi la gratar , iese aromata gata yami yami....

 

Busuiocul se pune proaspat sau uscat, dar numai la sfirsit in sosul de rosii pt paste. Se pune pe pizza ( Margherita : rosii, mozzarela si busuic).

 

Nucsoara se pune in sosul beschamel ( pt lasagna )si in orice sos alb cu brinza . Si in sosul de rosii cu carne tocata ( ragù).

 

Condimentele se pun in general la sfirsit pentru ca altfel isi pierd aroma prin fierbere, coacere, iar unele dintre ele pot devenii amare chiar, exceptie cind lasi carnea la aromatizat inainte de coacere / frigere cum zice Diana Mirela.

 

 

 

Cristina

 

Noi doi... si nu numaiid="blue">

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CIMBRU s.m. Planta erbacee cu flori liliachii sau albe punctate cu rosu, cu frunze inguste si ascutite, aromate, folosite drept condiment (Satureja hortensis). – Cf. gr. t h y m b r a.

 

OREGANO s.m. Maghiran salbatic, pop. sovarf, arigan (Origanum vulgare); comercializat sub denumirile: it. origano; fr. origan; germ. Oregano, engl. oregano.

 

 

------------------

Numai bine,

 

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

 

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!id="blue">[;)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Menta mai merge foarte bine si la carne de vita (in placinta, friptura, in sos).

Rozmarinul eu il pun si la cartofi la cuptor. pe ramurelele de rozmarin fara frunze se pot face frigarui, au o aroma super! (am furat asta de la Jamie Oliver[:D])

cu usturoiul poti face asa: ori il pui la inceput in ulei (chiar si cu coaja cu tot) pentru a lasa aroma si cand adaugi legumele sau carnea il scoti, sau il pui la sfarsit, taiat feliute sau tocat pentru o aroma mai puternica.

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...