Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare


Recommended Posts

Sunt o graviduta de trei luni si jumatate. In perioada aceasta am avut surpriza neplacuta ca una dintre masele sa cedeze. Este nevoie sa se lucreze urgent la ea (poate chiar va fi nevoie de extractie). Stiu ca in perioada asta sunt interzise anesteziile, insa medicul la care am fost mi-a garantat ca nu este nici o problema. Ce parere aveti?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am fost acum vreo 2 luni la dr, pt o carie mai maricica, si m-a intrebat daca vreau anestezie. Tot de frica sa nu dauneze bebelusului n-am acceptat nici eu, desi ea m-a asigurat ca anestezia pe care o va folosi nu dauneaza cu nimic.

 

La prima sarcina, mi s-a rupt jumatate de masea (la care, normal, aveam nervul scos) si cand m-am dus la dr sa-mi scoata jumatatea care atarna de gingie, mi-a dat cu un anestezic local, lidocaina parca, despre care am citit apoi ca nu are nici o influenta negativa asupra sarcinii.

 

Eu zic sa intrebi doi dr stomatologi, inclusiv pe medicul care iti urmareste sarcina si vezi ce zic.

Singurul impediment (pt ca si eu sunt cam in aceeasi situatie) ar fi ca pt extractie ar fi necesara o radiografie. Eu nu o am la maseaua buclucasa, asa ca tr sa stau asa cu ea pana nasc, ca nu fac radiografii in timpul sarcinii.

Daca tu ai deja radiografia, vezi ce zic doctorii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu 2 saptamani inainte sa nasc am avut o infectie puternica l o masea. Dr ginecolog mi-a spus ca nu am voie sa stau cu infectia acolo si nici sa iau antibiotice, dar l-a sunat pe stomatologul meu si impreuna au hotarat ce fel de anestezie imi poate aplica si totul a fost ok.

 

______________________________________________________

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si [zana] Sara

"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am intrebat chiar saptamana asta daca pot merge la dentist si doctorul ginecolog mi-a spus clar: da si iti poate face inclusiv anestezie. Stomatologul mi-a confirmat exact acelasi lucru: in trimestrul doi si la inceputul celui de al treilea nu este nici o problema. Spre sfarsitul sarcinii devine mai problematic dar a zis ca si atunci se poate lucra.

 

Mitza [gravi] 14

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

categoricNUid="red">id="size4">,stiu un caz in care bb s-a nascut cu mana paralizata din cauza ca mama a facut o anestezie ptr o plomba,la fel medicul i-a zis mamei respective ca poate face...

dupa nastere alt medic i-a spus ca nu era indicat,

poate e doar o coincidentza,dar merita sa risti?id="size4">[?]

si eu aveam nevoie de niste lucrari la dintzi in timpul sarcinii,am intrebat ginecologul daca se poate,a zis ca da,dar eu asa am simtzit ca nu e bine si n-am facut...pe urma am aflat de acest caz de care povesteam mai sus...si tare ma bucur ca n-am facut-o...

decizia itzi apartzine!!!id="blue">

 

 

 

[mamica][9cer]Anca &id="size3">id="Arial Black">[copil]Alex[bibe]id="blue">id="size5">id="Script MT Bold">

 

 

Asa s-a nascut o mare iubire ...id="Arial Black">id="violet">

Varsta lui Alexid="violet">id="Arial Black">

Pozeid="violet">id="Arial Black">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mama, ce povesti horror!

 

Cum sa se nasca cu minuta paralizata de la o anestezie la o masea?!? Cantitatea de anestezic care tyrece in circulatia sistemica este extrem de mica la o anestezie obisnuita, doar daca se administreaza 2-3 doze , atunci se pune problema de cantitatea de anestezic ce trece in singele sistemic. Dar in acest caz ii poate fi rau si mamei, deci nici un stomatolog nu va risca asa ceva.

 

Cit despre minuta paralizata, sigur a fost de la o manevra de la nastere, pt. ca este prea localizata! Mai intreaba si alti doctori/stomatologi!

 

Pina si radiografie se poate face, pt. ca aparatul de Rx pt. dinti este foarte focalizat si in plus poti purta un shortz de plumb!

 

Si antibiotice se pot lua, decit sa stai cu o infectie care se poate extinde prin singe. Si chiar se prescriu peniciline, de exemplu, Augmentin sau macar Amoxicilina fac minuni la o infectie dentara!

 

 

 

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

 

Virsta bebe2

Virsta Deiu

 

 

Home, wherever you are...

 

Excursie la Lake Arrowhead

Laguna Beach

Beach Cities

Noi 3, cu Raluca in burtica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...