Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce se intampla dupa adoptie?


Recommended Posts

In cazul in care se naste un copil, mama are dreptul la 2 ani concediu de maternitate, timp in care se obisnuieste si ea cu copilul, si copilul cu ea. In cazul adoptiei exista asa ceva? Motivul pentru care intreb este ca eu si sotul meu dorim sa adoptam un copil, dar ne temem de faptul ca vom avea mult prea putin timp de petrecut cu el la inceput...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna Ankel si te asteptam la noi![bis] Din cate stiu eu..poti cu siguranta obtine concediu pt ingrijirea copilului(CIC) si ca parinti adoptivi...pana la varsta de 2 ani a copilasului... ce nu stiu si poate ne lamuresc fetele[:D]..este de cand?..din momentul plasamentului...al inviintarii pt adoptie...sau cand adoptia e definitivata?[biz] anda[bis] "daca dragoste nu e...nimic nu e"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

e exact cum a zis daphnyie. ai dreptul la concediu de ingrijirea copilului din momentul acordarii plasamentului sau a incredintarii. deci din momentul obtinerii unei hotariri judecatoresti de intrare in drepturi. unele judete accepta hotarirea simpla, altele doar hotarirea definitiva si executorie (dupa termenul de 15 zile pt apel). si poti sta in CIC pana copilul implineste 2 ani, ca orice alta mamica. si eu am stat cu fiica'mea in CIC de cand am primit hotarirea de incredintare in vederea adoptiei, si pana cu cateva luni in urma cand a implinit 2 ani. mult succes !
S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa, Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca copilul are peste 2 ani nu ai ce sa faci ca sa stai acasa cu el in afara de "clasicele" medicale si concedii de odihna, eventual fara plata daca serviciul si buzunarul iti permit. Nu-ti mai face atatea griji insa, o sa fie toate bune, apucati-va de treaba cu curaj.[:D] [url="http://community.webshots.com/user/aissa1973"][foto][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

se zvonise la un moment dat ca ar fi un proiect de lege pentru un "concediu de adoptie", exact pentru situatiile in care copilul are mai mult de doi ani. in proiect era vorba de un concediu platit, ca un fel de CIC, pe o perioada de 6 luni, pentru acomodarea noului membru in familie... dar nu stiu ce s'a ales de proiectul ala... (de fapt ce putea sa se aleaga de orice proiect de genul asta... n'o fi trecut nici macar de poarta parlamentului... )
S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa, Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...