Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)


devylla

Recommended Posts

[hia][hia]buna japonici !!pe la bucatarie nu mai trece nimeni?[q]

defapt nici eu[:I] nu am mai trecut cateva zile[:I]

insa am profitat de zilele astea mai caldute si sa mai fac una alta

(spalat de covoare....)sa punem hainele groase la naftalina...etc

[jamaica]

azi la pranz am scapat usor (omleta cu cozi de usturoi(verde) si ghioza..pe diseara cred ca voi face hikiniku kare rice[asia]

 

o zi buna tuturor[asia]si sa auzim numai de bine[japan]

tokyotokyo asteptam pozici[;)]

 

 

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"

[zana][copil]EMYLI alinarea noastra [foto] poze[yami][foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 298
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Chiar ca nu se mai inghesuie nimeni pe la bucatarie... Ne-a apucat pe toate lenea de primavara sau numai pe mine? Eu am trantit acum doua seri o oala de curry rice cu piept de pui si i-am dat lu al meu sot doua zile la rand! Cu salatutza bunutza si a papat tot fara sa comenteze! Azi nu stiu ce sa fac, nu am nici chef nici idei...

 

rocsana si bebe chan

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[xx(]da e hima rau pe aici [xx(]

si eu am pana de ideiiiiiii[help]

azi la amiaza voi face spaghete cu sos de kare[:D]

voi ce mai faceti?

noi ne-am apucat de pus flori in gradina[bis]si emilica ne ajuta si ea[:D]noi le punem si din urma noastra le scoate[q][flo]

 

o zi buna tuturor[pup][flo]

 

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"

[zana][copil]EMYLI alinarea noastra [foto] poze[yami][foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetele [asia] ce mai faceti pe la bucatarie?

Am o reteta sper sa va placa.

MAGURO TOFU KOROKE

momenn tofu 700g, maguro 200g,2 linguri syoiu, 3 linguri maioneza, 2 oua, faina , panko si ulei pt prajit

MDP

Se ia o farfurie intinsa , tuful se impatureste intr-un servet de bucatarie si se pune alta farfurie peste tofu- sa fie presat bine ( sa se scurga apa din el) si se lasa asa 40-50min.

Dupa ce sa scurs bine de apa se pune int-o strecuratoare si se apasa cu o lingura pana iese tot pe partea cealalta. Se ia 1 ou se bate putin si se amesteca cu toful , maguro se taie cubulete se pune peste tofu si 2 linguri de syoiu si cele 3 ling maioneza, panko cam 3-4 linguri si se amesteca toate. Se fac koroke se dau prin faina , ou si panko si se prajeste in ulei mult la 165C pofta buna[pup]

 

POZICI [copil]YULIAid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[biz]buna mina san!

azi este vremea super de frumoasa[bis]

azi la pranz am facut omrice pe diseara nu am nimic in meniu[hop]

dar poate pe diseara imi voi lua yasumi[:D]

 

-dolphin arata bine baghetelele[pofta]

scrie si tu reteta onegai[asia]

va doresc o zi frumoasa

 

 

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"

[zana][copil]EMYLI alinarea noastra [foto] poze[yami][foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

BUNA JAPONICI!!!

Va rooog frumos sa ma luminati si pe mine intr-o problema.

Am citit cu mare interes toate retetele voastre [pofta]si as avea si eu o intrebare????

Ce este TOFU??? Cum se face??? Din ce se face???

Am vazut ca folositi tofu aproape pentru orice, de la mancare pana la deserturi.

La noi in magazine este un fel de branza care se cheama Tofu dar doar atat[q]Este din soia, iar eu am cultivat gradina soia .

Oare as putea indrazni sa incerc sa fac mul ravnitul TOFU???

[papica]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

of abia acum am putut intra pe DC, mi-a dat tot timpul eroare nu mi se deschidea deloc pagina.

intradevar TOFUL este branza de soia , dar dupa cate am vazut la TV si pe unde am citit am inteles ca branza de soia se face cam greu, trebuie tinuta in apa rece cateva ore appoi scoasa binisor sa nu se farame si presata.

GYNA succes la preparare si sper sa-ti iasa bine , daca faci sa ne spui cum ti-a iesit.

si acum reteta:

 

BAGUETTE

 

400g faina,20g drojdie ( eu am pus drojdie uscata 10g am pus mai putin sa nu aiba miros de drojdie)250ml apa sau lapte, 1 lingurita sare,1 lingura zahar,4 linguri ulei masline,60g cascaval ras.

MDP

in 100ml lapte sau apa se dizolva drojdia si zaharul cu 2 linguri faina si se lasa sa stea 10 min.

Restul de faina se amesteca cu laptele, sarea,uleiul de masline compozitia de drojdie si cascavalul apoi se framanta bine si se lasa la dospit 30 min la loc caldut.

Dupa 30 min se incinge cuptorul apoi aluatul se mai framanta o data se imparte in doua se intinde se ruleaza , se aseaza pe o tava tapetata cu faina se acopera cu un servet de bucatarie si se mai lasa la dospit inca 60 min .Dupa ce bagettele au dospit se ung cu lapte se cresteaza cu cutitul si se baga la cuptorul incins 20-30 minla 200`C.

 

 

POZICI [copil]YULIAid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am pus la inmuiat cam 24 h boabele de soia , dupa care le-am dat prin blender + apa , iar ce a rezultat am pus la fiert 10 min. Am strecurat si a rezultat lapte de soia + un rezidu pe care l-am folosit ca adaus la diferite mancaruri de post(ex. sarmale, piftele, budinca) Iar branza stiu ca se poate face(n-am incercat), daca in laptele de soia , in timp ce fierbe , se pun cateva picaturi de lamaie dupa care se strecoara din nou iar ce rezulta cica ar fi branza tofu.

Dar, eu am vazut ca voi japonicele, gatiti cu o chestie care se cheama TOFU (care in imaginatia mea este ceva supernemaipomenit de gustos) orice , inghetata, prajituri, o adaugati in salate si chiar in mancaruri cu orez.

Deci , TOFU vostru este tot una cu ce fac eu???

Daca da(desi ma indoiesc serios) cum sa fac cu el prajituri, inghetata ?

Va multumesc, si scuze daca sunt prea insistenta dar mi sa pus pata pe TOFU -l vostru.

Gyna

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...