Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)


devylla

Recommended Posts

Devi,suna tare bine reteta ta[pofta].Eu sint innebunita dupa ceva karai[iute],dar nenea[medic] zice dame-dame.Va rog daca mai stiti si altfel de retete pt prepararea pestelui sa ma invatati si pe mine.

Si mai am o intrebare: cum se face supica de la nabe ca eu mereu o cumpar si as vrea sa o fac singurica acasa?

Pupici,bucatarici[pup]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 298
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Picaso promit sa revin cu retete de peste...acuma as scrie da [bang] nu ma tin bine nici in fund[alcool] ca m-am inbolnavit.

[xx(]

 

Cand mi^oi reveni scriu [:D]

 

boze id="size1">

floricele pe campiiid="size1">

 

 

"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati." id="blue">id="size1">

Sabina

id="black">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[bis]bna japonici

ce harnicute sunteti voi [bis]hihihi

eu am tras cu chiulu..cam multisor insa nu prea mai am timp sa intru..acum invat pt permis[harp]peste o saptamana ma duc in romania

sa dau pt permis si apoi vreau sa-l dau si aici .....

devv reteta ta suna bine zilele astea o pun in aplicare[pup]

azi am facut oden ca e mai frig si ii prinde bine la samurai[harp]

va pup si o sa mai revin[pup]

spor la gatit

 

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"

[zana][copil]EMYLI alinarea noastra [foto] poze[yami][foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hanako bafta cu permisul,vacanta placuta si drum bun!cat stai?

 

Picasso am revenit cu o reteta de peste

 

Sama no shigureniid="red">

 

Ingrediente:-doi pesti sama,shouga putin(ginger),zahar-4 linguri,shoyu-4 linguri(sos soia),apa-1.5 cup,otet-2 linguri.

Preparare:- se curata pestele de intestine,se spala,si se taie bucati de 1 cm.Intr-o oala,se pune apa si otet si apoi pestele.Se lasa la fiert o ora la foc mic cu otoshifuta(sau o foaie de aluminiu aproape cat diametru oalei).Dupa o ora se pune zaharul,shoyu,shouga,se lasa pe foc pana se face un sos mai gros.(sa zicem ca la kare)

Daca ti se pare prea karai poti sa mai scazi din cantitati si sa il prepari oarecum dupa gustul tau.

De buri teriaki,saba no miso sti?Daca nu spunem si iti scriu retetele...mie nu-mi place pestele...dar al meu mi-a facut comanda de cel putin o data pe saptamana...la inceput ii faceam un singur fel...pana cand am invatat sa il prepar in mai multe feluri.

Mai revin cu alte retete!

 

Dolphin ce mai faci?

 

 

 

boze id="size1">

floricele pe campiiid="size1">

 

 

"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati." id="blue">id="size1">

Sabina

id="black">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Devi iti multumesc[asia][flo].Eu faceam asa dar cu carne de pui si e tare bun[pofta],dar cu peste nu mi a dat prin cap sa fac.Nici cele scrise de tine nu le stiu.Daca ai bunatatea scrie le,te roooooog!Vad ca a fugit cam toata lumea de la [papica].V ati plictisit de gatit sau sinteti in vacanta?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

DEVY noi santem bine , doar ca sant cam ocupata in ultimul timp , nu prea am mai avut timp sa intru.

Cand voi mai avea timp am sa mai intru si sa am sa va mai dau si eu cateva retete.

Yuli mai are putin si merge la gradi pe 7 are serbare.

Abia asteapta sa mearga la gradinita, in fiecare dimineata ma intreaba .....azi mergem la yocen? e kawai rau .

Va pupic DEVY mercik pt retetele delicioase.

 

POZICI [copil]YULIAid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Saba no miso

 

Intrendiente:

 

-Saba(peste),jumatate

-shouga no usugiri(3-4)

-sake(3 linguri)

-mirin(1 lingura)

-sato(1 lingura)

-shoyu(1 lingura)

-apa(1,1/3 pahare)

-miso(1 lingura)

 

 

Preparare:

 

-se taie pestele in 2 bucati egale,se face cruce pe mijloc(2-3 mm).

-se pregateste intr-o tigaie,sosul cu shouga,sake,mirin,sato,shoyu,apa,miso.Cand fierbe se adauga pestele cu taietura in sus.Se pune cu o lingura din sos peste peste pt a-l patrunde.Focul puternic.Dupa ce si-a schimbat pestele putin culoarea,se da focul mijlociu si se pune o folie de aluminui peste tigaie.Se tine asa 5-6 min,dupa care se dezveleste si se mai puen sos peste peste.Se adauga miso este toata compozitia.Se mai fierge putin in@timp ce se pune cu lingura sos peste peste.

 

 

BURI NO TERIAKI

sosul A-sake,shoga,shoyu,1 lingura din fiecare

sosul B-sato+sake-1 1/2 lingura,mirin-1 lingura,shoyu-2 linguri.

Preparare:se lasa 20 minute in sosul A.Dupa care se prajesc in tigaie pana isi schimba culoarea la foc mic,cu un servet hartie se sterge tigaia de uleiul lasat de peste.Se pune sosul B la foc mic pana se termina sosul.

 

 

Uite picasso am scris retetele de care iti vorbeam.

Acum nu am timp...da promit sa mai revin pe la subiect.

Dolphin te pup...bafta la ceeea ce faci.

hanako ce mai afci?bafta inca o data la invatat!

 

Va pup!

 

 

 

 

boze

poze noiid="size1">id="size1">

floricele pe campiiid="size1">

 

 

"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati." id="blue">id="size1">

Sabina

id="black">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sake no koori pankoyakiid="red">

 

Ingrediente:-nama no sake-4 bucati,sare si piper,panko(pezmet)-1 cup,paseri(patrunjel)-10 gr,usturoi-1 catel.

Pentru sos,sa-l numim A: sare si piper,lemon juice,ulei de mazline-4 ling,1 lamaie,patrunjel.

Preparare:-se taie pestele pe jumate,se da cu sare si piper,se taie marunt usturoiul si patrunjelul,se amesteca cu sosul A si cu panko.Se condimenteaza pestele cu sosul obtinut,se pune la cuptor,la 200 grade C,10 minute!

Pofta buna![japan]

 

Fetelor care stiti niste katsuri?ceva?sunt in lipsa de imaginatie si de retete...si ceva cu koniaku?Ma ajutati si pe moa?

Pupici!

 

 

real beautyid="size1">id="Comic Sans MS">

sabina

id="black">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Devi,revin cam tirziu,multumindu ti pt retetele scrise.[pofta].Eu nu prea stiu retete japo.Am o groaza de carti de gatit ,dar daca nu pot citi mi e greu.Duminica am cumparat o carte cu 365 retete,pt fiecare zi a anului cite una.Il mai intreb pe sotul ce scrie,dar saracu` l am innebunit de cap![bang][bang].Tin minte cind am venit prima oara aici si am dat cu nasul de mincarurile lor[stateam pe o straduta unde erau numai izakaya],pur si simplu imi venea sa[vom].Si acum imi plac dar nu stiu sa le prepar.Fac citeodata niste combinatii de mincare romaneasca cu ,condimente japo de te doare mintea!Oricum iti multumesc ,iar daca poti sa mi scrii si o reteta de supa cu peste iti multumesc continuu[asia][asia][asia][asia][asia][asia][asia][asia]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Picasso nu ai pt ce!

De izakaya nu am auzit,poate oi fi mancat...stau mai prost cu retinerea numelor!

Reteta de supa de peste propriu-zis nu am,insa incearca sa faci asa:fierbi orice fel de peste in apa cu shoyu,dashi,mirin si putin sake...cand s-a fiert,pui si niste wakame si le mai dai intr-un cloclt si gata.

Eu mai fac si asa!Iese buna!Depinde de preferintele fiecaruia!Incerc sa ma mai documentez si-ti mai zic.

Despre revista aia am vazut-o si eu in book shop,eu mi-am luat alta![:D] mai ieftina [:D]

Daca mai vrei sa sti ceva nu ezita sa intrebi,daca nu oi sti eu,o sti cineva sa te lamureasca!

Pupicei

 

japonia prin ochii unui amatorid="Comic Sans MS">id="size1">


sabina

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...