Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

nisipuri miscatoare (2)


Recommended Posts

[url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68796&whichpage=1"]Prima parte[/url]
mie mi-au placut mult de tot 2 postari. Va multumesc tuturor pentru sfaturi, o sa incercam sa aplicam cite un pic din toate [floare3]. Si imi pare rau daca am parut "rece", cum mi s-a reprosat. Nu eram rece, eram doar amarita. I-am facut astazi cadou 2 pui de [testoasa]. Sint atit de fragili, aproape transparenti, au niste ochisori cit o gamalie de ac. Nici nu stim daca sint femele sau masculi. Sint prea mici sa ne dam seama. M-am gindit ca poate ca o sa ne simtim un pic mai putin singuri amindoi si sa ne obisnuim cu responsabilitati.... in plus [:D]. Ca in minus nu cred ca vom mai avea vreodata. Am pus animalutzele intr-un acvariu improvizat si am inceput sa... discutam, ne-am contrazis si la un moment dat am ridicat amindoi vocea. Am inceput sa tipam unul la altul si sa gesticulam. Am uitat de ele, pe moment. Saracele, s-au inghesuit imediat intr-un colt si si-au strins piciorusele sub carapace. Mi s-a facut o mila imensa. M-am gindit, fara sa vreau, daca asa o sa facem si cu un copil ?! O sa asiste la meciurile noastre, facindu-se mic intr-un colt ?! Teoretic, raspunsul e nu... dar practic? Practic nu o sa izbucnim niciodata, daca raminem obisnuiti asa? Ne chinuim sa facem un copil ca sa-l sfasiem intre noi si orgoliile noastre?! Poate eu ar trebui sa inteleg, sa simt asta prima... pentru ca eu ar trebui sa fiu mama cu 9 luni inainte de a deveni el parinte. Elise
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Elise

Mi s-a facut o mila imensa.M-am gindit, fara sa vreau, daca asa o sa facem si cu un copil ?!O sa asiste la meciurile noastre, facindu-se mic intr-un colt ?!


id="quote">id="quote">ma bucur enorm ca ai constientizat asta Elise! acum intelegi punctul de vedere al mamelor, singure sau nu , care spuneau ca nu e momentul/persoana cu care sa faci un copil?copilul are nevoie de caldura, de familie, nu de un "set de parinti" perfecti cand sunt luati separat, dar dezastru impreuna....eu zic sa incercati consiliere psihologica. daca aveti noroc si dati peste un bun specialist, sunt mari sanse sa va reventi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

e extraordinar cat adevar in postarea lui Arhistefyid="red">si cata intelepciune (capatata din experienta) in postarea lui Mariaaid="blue">.

Vedeti voi atata vreme cat eu personal nu m-am confruntat cu astfel de probleme(medicale) nu pot sa va spun ce e bine si ce nu...dar Mariaa...a punctat cum nu se poate mai bine...invatati din experientele altora...sa nu credeti ca exista numai lapte si miere in viata...mai sunt si zile intunecate...dar sa vedeti rasaritul dupa o astfel de zii...e minunat...

Probleme apar de tot felul si chiar daca nu vrem sa recunostem uneori vrem sa mai evadam(exemplul chat-ului lui Alin), dar numai virtual sa zic asa...nu cred ca intentia lui Alin a fost alta...a vrut sa afle si alte pareri...ca marea majoritate care suntem si pe acest forum...invatam, descoperim si chiar uneori sfatuim...

Dar numai atat...hotararea e a voastra a cuplului...voi sunteti cei care decideti ce sa faceti cu casnicia voastra...dar daca va iubiti treceti peste orgolii,spuneti-va in fata ce va deranjeaza si ce apreciati unul la altul...ganditi-va ce va unit , e adevatrat ca dragostea mai pierde din stralucire dar nu dipare(poate doar sa fie umbrita de anumite conflicte,interese..).

Va doresc tot binele din lume si sa luati o hotarare inteleapta(ptr. voi).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roseyid="red"> - am inteles tot timpul mesajul celor care au zis ca nu e momentul potrivit.

 

Din pacate, potrivit sau nu, asta e singurul moment posibil.

 

Din motive medicale, mai avem cam 10- 11 luni in care putem incerca in vitro, ICSI, IA samd. A fost cel mai "generos" termen pe care l-am obtinut.

 

Din aceste 11 luni, minim 3 sint necesare sa vedem daca putem rezolva problemele lui, prin tratament.

O alta luna va trece cu pregatirea "terenului" pentru fiv.

 

Sintem cam pe ultima suta de metri.

Putem sa ne permitem sa spunem ca "ar fi bine sa mai aminam"?

 

Poate tensiunile dintre noi 2 se vor ameliora, in timp.

Dar sansa asta de a face un copil nu o sa mai avem niciodata.

 

Pentru ca s-a vorbit de adoptie: am luat si varianta adoptiei in considerare si am decis sa o facem, oricum.

Si in cazul in care vom face un bb anul asta, si in cazul in care nu vom reusi.

 

Intitdeauna ne-am dorit 2 copii, pentru ca amindoi am avut frati si surori si cred ca pentru un copil unic copilaria e un pic mai trista.

 

 

Elise

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Calin-Alin

 

 

Cauza a fost plictiseala, cind stateam si ma uitam la monitor si el la mine, fara a sti ce sa mai fac. Asta a fost cauza.

 

calin-alin


id="quote">id="quote">

 

Eu asta nu pot sa pricep..daca tot esti nemultumit de niste lucruri in viata ta, in loc sa stai sa te uiti la monitor si el la tine, ca apoi sa chatuiesti cu fete indecente " numai ca sa faci misto de ele" asta spre binele lor, desigur, ca sa-si bage mintile in cap...faceai ceva pentru tine..iti cautai un servici mai bun, faceai un curs, invatai o limba straina, citeai ceva, orice.

 

V

 

veni, vidi, Victorie!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

de la inceput o sa-mi cer scuze fatza de ceilalti participanti la discutie,daca o sa fiu mai dura, si nu de la voi, care sincer ati dovedit lipsa de maturitate la greu...sunteti ca 2 copii de gradinitza:"ba tu, ba tu...ba tu, spuse lu mama...etc, etc, bla, bla, bla" ca si fiu sincera faptul ca tu calin nu prea esti barbat ca sa zic asa...puteai mai bine sa recunosti franc si civilizat, ca da Domne asta este...treceam printr-o perioada mai aiurea in relatie si am cautat sa ma vad prin prisma altor ochi, de fete bineinteles...si parca era mai "barbatesc"...oricum ea te-a iertat, deci ce mai aveai de pierdut, decat poate demnitatea ta de mascul[;)]in fatza cititorilor de aici.

 

cat despre faptul ca aveai oarecum o inclinatie spre genul asta de "inselat"(unii dintre noi conidera si asta inselat), chiar Elise zicea intr-un subiect ca oricum iti cam placeau stripteuzele si cand v-ati cunoscut, dar asta e treaba voastra, intre voi doi, daca tot ati dat cartile pe fatza acum, nu incercati sa ascundeti praful sub covor...daca voi va acceptati asa cum sunteti ce treaba mai aveti sa ne dam noi cu parerea, vad ca oricum continuati in stilul asta...ca aveti probleme de sanatate, ok, e de inteles, dar sunt multe cupluri chiar aici pe DC care trec cu mult mai multa iubire si demnitate prin asa incercari...la voi sincer nu mai vad iubire, vad un soi de competitie, care sa dea mai bine la televizor, in speta aici pe DC[;)]

 

ca stati pe nisipuri miscatoare, pai e clar ca lumina zilei, acuma stiti voi mai e chestiune si de alegere,voi cand v-ati ales cam stiati cum sunteti in mare...vreti o viata normala, cu bucurii, necazuri, dar normala...pai incercati sa va purtati normal, daca asta e normal pentru voi, ce sa va urez, decat go ahead!!

 

iar "maruntisurile" cu cine spala farfuria, cu cine duce gunoiul, etc, etc...pai tocmai ca: "dragostea adevarata" nu tine de astea, astea sunt mizilicuri si se pot rezolva civilizat...nu exista orgoliu in dragoste, iar daca exista, aia e doar o relatie, nu dragoste, cum tot o amintiti voi pe aici!!

 

sanatate[flo]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by tlaura

Hai sa ma bag si eu in seama, desi in privinta unei casnicii, nu e bine sa o faci. Dar, pentru mine e clar ca va iubiti, si totodata sunteti doua cararctere foarte, foarte diferite. Prea repede nu o sa ajungeti la un consens, cel mai probabil va veti desparti mai devreme sau mai tarziu. Iar daca veti ramane totusi impreuna, viata voastra va fi un calvar pentru amandoi. Imi cer scuze ca sunt mai directa, dar altfel nu am cum sa va fac sa intelegeti ca totul, absolut totul depinde numai de voi. Daca intr-adevar vreti sa ramaneti impreuna, cu copil sau fara, infiat sau al vostru, sau ambele variante, neaparat trebuie sa mergeti la un consilier. sa nu credeti ca veti putea face fata singuri. Sunteti "bolnavi" si numai un doctor va poate trata. Ce faceti voi aici sunt tratamente cu leacuri babesti. Trebuie un specialist pentru vindecare. Eu chiar ma mir ca nu ati luat in calcul aceasta posibilitate, sau daca ati luat-o de ce nu ati pus-o in practica pana acum.Vreti sa va salvati casnicia? Si aici daca se poate as vrea sa-mi raspundeti amandoi. Si as vrea sa mai imi raspundeti si la intrebarea; de fapt sa va raspundeti voua insiva si unul altuia: de fapt ce vreau eu de la partener.Puteti sa va asezati unul in fata celuilalt si sa va intrebati: ce vrei tu sau cum vrei tu sa fiu?Puteti incerca sa fiti cum isi doreste celalalt? daca nu, ce e de facut? Cum puteti ajunge la un compromis? Nu stiu daca ati inteles ceva din ce am vrut sa va ransmit, e greu asa prin taste, de asta va recomand sa apelati la un specialist. Eu va doresc numai bine si multa intelepciune!


id="quote">id="quote">Cam asta vroiam si eu sa spun. Sunteti caractere foarte, foarte diferite. Va iubiti foarte mult, din ce spuneti amandoi, vreti sa va salvati casnicia, dar pur si simplu fiecare vrea de la celalalt sa fie ceva ce nu este, si probabil, mai rau, nici nu va putea fi vreodata. Nu are nici o importanta in acest context ca pretentiile/problemele unuia dintre voi i se par minore celuilalt sau la jumatate dintre cititorii acestui topic. Ce conteaza este ca pentru persoana in cauza, fie ea Calin sau Elise, acele lucruri sunt esentiale si nu poate trece peste ele. Normal ca fiecaruia dintre voi i se pare ca are dreptate. Nu vreau sa intru in detalii si exemple desi as avea de ambele parti, dar nu sunt importante. Daca vreti sa rezolvati problema, trebuie sa va intalniti undeva la jumatatea drumului. Chiar daca un compromis vi se pare penibil sau vi se pare ca va injoseste, daca o faceti cu dragoste, se poate face. Iar daca nu il puteti face, amandoi, inseamna ca nu este nimic de salvat.
`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?' `That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat. `I don't much care where--' said Alice. `Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat. `--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation. `Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.' id="blue">id="size1">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Elise

lenaid="red">, in mare parte sint de acord cu tine - dar nu inteleg ce consideri tu ca "da bine la TV", ca eu am recitit tot ce am spus si mi se pare ca as fi fost ipocrita.Elise


id="quote">id="quote">pai n-am zis ca ai fi fost ipocrita, dar ai spus de nenumarate ori ca-l iubesti...deci ce sens mai au astea toate daca tu il iubesti, ca facetzi terapie prin DC, ok...fiecare cu [biz] lui, dar atunci daca el nu se schimba si tu l-ai iubit cu toate alea de dinainte, pai astea de-acuma sunt nimicuri...spuneai la un moment dat ca tu erai in spital si sotul tau a venit doar ca sa fumati o tigara, in rest mama ta a fost cea care te-a ajutat mai mult...just think about it!!dar la rece Elise!! in rest sanatate si sa-ti reuseasca dorinta cu copilul, in rest eu am spus ce am avut de spus, ma retrag [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...