Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ce fug unii doctorii de nasteri?


Ursoaica

Recommended Posts

Am deschis acest subiect pt ca am vazut ca foarte multe fete din Romania ajung sa nasca cu alti dr decat cu cei care le-au supravegheat sarcina si din pacate acei dr cu care nasc se comporta cam neprofesional. Si pe deasupra mai apar si complicatii (nu generalizez). Si culmea toti doctorii care pleaca, o fac in ultimele 2 saptamani de sarcina, cand graviduta este cel mai stresata. Eu din fericire nu am patit asa ceva. Cele carora vi s-a intamplat asa: cum s-a comportat dr cu care ati nascut voi, a venit la vizite? Si ce motive au invocat doctorii care v-au supravegheat sarcina, pt a nu veni?
[url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/roataandreea/my_photos"]poze[/url] Ursoaica acum [mamica] ursulinei Raisa Ioana (5.01.2006) [pegeam] [*] [colegi] [*]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu inca nu am nascut, mai am 2 luni, taman in perioada Sfintelor Pasti si sper sa nu patesc asa ceva ca la frica pe care o am ....nici nu vreau sa ma gindesc, oricum voi naste prin cezariana.

 

Prietena si colega mea a patit asa ceva acum 2 luni... avea DPN pe 23 ded. 2005 si nesimtita de dr. a anuntat-o in ultima saptamina ca ea de Craciun pleaca din tara ca asa face in fiecare an.

Ptrietena mea a rugat-o sa ii recomande pe cineva cu care sa nasca, dar dr. i-a spus ca toti colegii sunt buni si sa nasca cu cine este de garda la momentul respectiv.

Mentionez ca toata sarcina a fost pacienta ei si o chema si de 3 ori pe luna sa o "vada" ( la Elias se intimpla dar nu am retinut numele dr. )

A nascut saracuta cu o asistenta dupa ce un anestezist incapabil nu a reusit sa-i faca anestezia epidurala... asta macar a venit dupa si i-a dat banii de spaga inapoi..

Au lasat-o sa se rupa si apoi au taiat-o, nici nu va pot descrie cum arata a 2 a zi, nu putea sa-si tina copilasul in brate...

 

Acum si-a mai revenit dar nu complet, inca nu poate sa stea normal pe scaun, sta asa pe-o parte biata de ea.

 

Cam atit si sper sa nu se mai intimple la nici o mamica asa ceva

 

Va pup si nasteri usoare!!!!!

 

dolcebaby

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fug doctorii de nasteri?! Eu n-am auzit asa ceva; poate pacientele au asteptari prea mari de la medicii care le supravegheaza sarcina, mai stii?!

Eu mi-am supravegheat sarcina la un cabinet particular, normal mi-am platit toate consultatiile timp de noua luni, dar nu pot spune ca am fost suta la suta sigura ca doctorita care m-a supravegheat va fi si cea care ma va asista la nastere. Doar nu semnase cu mine nici un contract prin care se obliga sa fie medicul meu pana in panzele albe! Cu doua saptamani inainte ca eu sa nasc, a plecat la un congres (pentru care platise banii cu o juma de an inainte) si zau ca mi s-a parut normal, ca doar lumea nu avea sa stea in loc doar pt. ca aveam sa nasc eu! Daca as fi nascut atunci, aveam doua alternative, de care normal ca nu eram sigura ca vor veni in puterea noptii de acasa sa ma moseasca pe mine, ca nu aveau nici astia vreo obligatie la mine; asa ca da, se putea intampla sa nasc cu medicul de garda, asta e! in viata se poate sa nu iasa toate cum le-ai calculat! Prin alte tari nici nu se pune problema sa vrei tu sa nasti cu un anume doctor, cine-i de garda se considera ca e destul de capabil sa te moseasca din moment ce are licenta de practica!

Nu spun ca nu am fost ingrijorata rau alea doua saptamani cat a lipsit doctorita mea, nici ca m-as fi dus impacata la spital sa nasc cu cine-o fi de garda, dar nici nu m-am asteptat vreo clipa sa am doctorita la dispozitia mea non-stop. Noua luni i-am platit pt. consultatiile si echografiile pe care mi le-a facut, nu ca sa nasc cu ea. Asa cred eu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa va linistiti, sa va spun ca pe aici nu se stie cu cine nasti. Mergi la cabinet la un doctor si te consulta ce doctor este de servici in ziua cind ai tu programare. Apoi, daca nu e o sarcina cu probleme sau nu ceri in mod special sa nasti cu doctorul cutare (care poate fi nu numai "principalul" care are cabinetul, ci si unul/una dintre ceilalti de la cabinetul lui), nasti cu cine este de garda in ziua cind "te apuca" - bineinteles dintre doctorii care te-au vazut. Pentru ca vei merge totusi la spitalul unde acestia lucreaza si, chiar daca nu-l nimeresti de garda pe unul, sigur va fi de garda altul dintre ei.

 

La mine a fost o sarcina cu mari probleme, deci m-a nascut chiar doctorul "sef", care este si seful sectiei dintr-un mare spital de aici. Dar, cum spuneam, am fost cu probleme.

 

Succes si curaj!

 

 

 

 

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

 

Virsta bebe2

Virsta Deiu

 

 

Home, wherever you are...

 

Excursie la Lake Arrowhead

Laguna Beach

Beach Cities

Noi 3, cu Raluca in burtica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu nu stiu de ce dr.trebuie sa sara din pat sa vina la fiecare cand ii vine sa nasca.Nu e normal.La orice spital de asta sunt medici de garda.La ultimul consult am stat o ora 7 gravide cu burtile cat casa sa asteptam dr. care era plecata la o urgenta.Deci dr. mai are si alte gravide inafara de noi insine, gravide poate cu probleme care asteapta la consult.Aici se naste cu dr. de garda, nu lasa nimeni pacientele pe hol ca mie mi-a venit sa nasc si nu sare nimeni din pat in toiul noptii ca am eu chef sa ma asiste .Numai ca in RO. gravida cheltuie o gramada de bani cu cadourile la dr. si asta o face sa creada ca dr. e obligat sa stea drepti cand ea naste.Poate cand o sa se termine cu spaga in spitale si gravidele si dr. vor avea de castigat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mai intai pupic pe buric burticilor si nasteri frumoase [pup]!!!!

Vad ca s-au incins spiritele dar eu zic ca nu are rost. Mesajul initial cred ca se referea, evident, la doctorii care promit si se lauda ca 200% vor asista si la nastere. Asa a fost dr mea.

 

Toata sarcina bune si frumoase, controale dese, a fost bine. Stia ca voi naste zilele acelea. Ce-i drept bebelica mea s-a pornit la drum tocmai sambata seara, cand tot omul poate e la petrecere sau are vreo trebusoara, insa repet - stia ca va fi acele 2-3 zile nasterea. La mine a fost totul rapid, timp de o ora am tot sunat-o pe mobil si intra robotul in continuu.

 

Am nascut cu dr de garda de la Municipal, dr Popovici, n-am auzit de el nici inainte nici dupa aceea, este ffff tanar (credeam ca e rezident cand l-am vazut), dar e un dr ff bun si super glumet si te ajuta psihic enorm o vorba schimbata cu el. Am avut nastere rapida (col f scurt), contractii direct la 5 minute si dilatatie 8 cand am ajuns la spital, a mers ca pe roate. Mi-a facut epiizo abia cand a vazut ca bebe nu prea iese. A venit sa ma vada zilele urmatoare (ceea ce la celelalte mamici din salon "nascute" cu alti dr. cu exceptia uneia nu s-a intamplat!) si m-a cusut fara sa-i cer cu fire resorbabile (la fel eram singura asa si pt mine a fost un imens avantaj). Este un super om si-i voi multumi mereu. Cu dr mea nu am mai vorbit (rusine mie?) dar am auzit ca s-a interesat la dr de familie daca am nascut sau nu.

 

Important mi se pare ca mai stiam o mamica ce trebuia sa nasca cu ea, a sunat-o si i-a zis ca vine, dupa 2 ore cand a sunat-o iar a zis ca de fapt e la munte (era dimineata, o fi visat cine stie). Din alta sursa am aflat ca de fapt nu avea dreptul sa asiste singura la o nastere. Mea culpa ca nu m-am interesat indeaproape. Nu stiu care a fost motivul real, o sa vorbesc cu ea, sunt datoare, nu sunt suparata fiindca nu vreau s-o invinovatesc inainte sa vorbim. Am avut noroc de ingerasi pazitori si de bebe sanatos si frumos. Mamica de care ziceam insa s-a chinuit o zi sa nasca "pe uscat" fiindca doctorii n-o bagau in seama, doar fiindca le spusese ca ar fi vrut sa astepte dr ei. Nu acuz pe nimeni.. pana la urma s-a terminat cu ff multe peripetii dar bine.

 

In fine.... ideea este ca motivele din care un dr nu vine asa cum a promis la nastere pot fi variate. Nu stiu daca e vorba de ":fuga" de nastere, fiindca la urma urmei interesul financiar ar fi al lor. Nici n-am aprofundat problema cu a avea sau nu dreptul de a asista la nasteri (singuri chiar daca sunt ginecologi si te urmaresc in t sarcinii). Ar fi util de stiut parerea unui specialist, adica m-ar interesa ce licenta este necesaara unui dr pt a o face. E marsav sa bamnuiesc pe cineva ca ar urmari sarcina in interes financiar si ca ar ascunde faptul ca nu are drept sa "nasca". Nu stiu care e adevarul, asa ca nu continui.

 

Pup !

 

 

 

 

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes id="red">- Carl G. Jung id="orange">

site,id="orange">nunta,id="orange">nastereaid="orange">id="size3"> [hop][hop][hop]id="Comic Sans MS">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca "fuga de nastere" e o expresie portivita, pt ca asa cum au spus si altele, interesul financiar e al lor...adica 9 luni iti cunosti pacientul si cam stii la ce sa te astepti din pct-ul asta de vedere...Doar ca dr-ii sunt si ei oameni, au si ei viata lor,familie, copii, vor si ei sa fie acasa de Sarbatori, sa plece in concedii, la conferinte, etc etc.Si faptul ca tu te-ai dus 9 luni la ei la control (si evident ai platit consultatia), nu implica ca ei sunt obligati sa vina la nastere...daca nu sunt atunci de serviciu..

Problema e ca tot ei induc ideea asta pacientilor, ca trebuie sa aiba medic personal, ca numai el sa le monitorizeze sarcina..credeti-ma am patit-o la o clinica particulara din Bucuresti, unde dr care mi-a facut ecografia (si care era si ginecolog), cand i-am pus niste intrebari mi-a raspuns ca eu am medic personal (adica aveam bilet de trimitere la ecografie stampilat de alt medic)si ca ea nu are ce sa discute cu mine, altul (tot ginecolog)a refuzat sa completeze un formular cu niste date elementare tot pe ideea asta, ca nu este el medicul meu personal...

Cand e de plecat, cei mai corecti te anunta cu cateva zile inainte si te recomanda altui coleg ( oare pe ce criterii il aleg?), altii iti spun pur si simplu sa te duci la camera de garda ca toti de acolo sunt buni...daca tie nu iti convine, e problema ta...

Care ar fi solutia...habar n-am, depinde de norocul fiecareia;si eu am patit-o pe jumatate, in sensul ca medicul cu care ma gandeam eu ca nasc mi-a spus cu vreo 2 saptamani inainte ca pleaca la o conferinta tocmai atunci si ca nu e bine sa ma opereze mai inainte,noroc ca eu mai fusesem si la altcineva in timpul sarcinii ( mai rar, mai mult pt a 2-a parere)si cand am aflat m-am dus glont la el si l-am intrebat pe sleau daca vrea sa ma opereze si daca e disponibil in perioada respectiva . Nu stiu daca asta e solutia dar asta am facut eu...

 

moni

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

NU, nu fug dar nici departe nu sunt...

Dr.care m-a supravegheat pe mine a iesit la pensie cu o saptamana inainte de a naste eu...

 

Daca stau si ma gandesc, poate a fost mai bine asa pentru ca dr care m-a operat a fost super...in conditiile unei cezariene de urgenta..

 

Criteriiile dupa care ii aleg...cred ca depinde cine e de serviciu in ziua aia...si daca e om si are destul suflet si destula disponibilitate sa te preia in conditii profesionale, nu?id="Comic Sans MS">id="limegreen">

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by andora

Important mi se pare ca mai stiam o mamica ce trebuia sa nasca cu ea, a sunat-o si i-a zis ca vine, dupa 2 ore cand a sunat-o iar a zis ca de fapt e la munte (era dimineata, o fi visat cine stie). Din alta sursa am aflat ca de fapt nu avea dreptul sa asiste singura la o nastere.

 

...

 

In fine.... ideea este ca motivele din care un dr nu vine asa cum a promis la nastere pot fi variate. Nu stiu daca e vorba de ":fuga" de nastere, fiindca la urma urmei interesul financiar ar fi al lor. Nici n-am aprofundat problema cu a avea sau nu dreptul de a asista la nasteri (singuri chiar daca sunt ginecologi si te urmaresc in t sarcinii). Ar fi util de stiut parerea unui specialist, adica m-ar interesa ce licenta este necesaara unui dr pt a o face. E marsav sa bamnuiesc pe cineva ca ar urmari sarcina in interes financiar si ca ar ascunde faptul ca nu are drept sa "nasca". Nu stiu care e adevarul, asa ca nu continui.


id="quote">id="quote">

 

Sa stiti ca nu e prima data cand aud asta. Cand am nascut eu a mai nascut o femeie a carei doctorita ce i-a urmarit sarcina nu lucra in spital (Elias) dar avea dreptul de a asista la nasteri acolo. Ideea este ca pacienta respectiva, nu era de fapt pacienta ei, ci a medicului de garda. Deci in adevaratul sens al cuvantului ASISTA, caci de fapt femeia respectiva nastea cu medicul de garda.

Exista probabil o groaza de medici care nu lucreaza in nici un spital, insa urmaresc sarcini pe la cabinete particulare, policlinici. Si cand vine vorba de nastere, fie au o relatie buna intr-un anumit spital unde asista la nasteri prin bunavointa conducerii de acolo, fie se dau loviti.

Ce spun eu aici sunt pure spreculatii, banuieli ale mele, dupa ce am auzit mai multe cazuri de acest gen, am pus niste detalii cap la cap si asa imi explic eu acest "mister".id="green">

Insa spre deosebire de tine Andora, mie nu mi se pare marsav sa banuiesc ca exista interese financiare, mai ales ca in fata legii ei sunt acoperiti total. Dupa lege nasterea revine in sarcina medicului de garda. Exista probabil niste exceptii dar nu stiu clar care sunt. Insa in conditiile unui travaliu normal, nastere normala, aceasta este datoria cui este de garda.

 

Andreea mamica lui [copil] Filip Stefan

Pozici cu Filip

Cum s-a nascut Filip

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aici, in general, doctorul care iti urmareste sarcina nu vine la nastere. Nasti cu asistentele, doctorul vine doar la expulzie. Daca esti programata pentru cazariana e altceva. Din cate stiu eu, in Toronto de exemplu, e un singur doctor care vine la nastere si in puterea noptii (pentru asta platesti bineinteles), eu am nascut cu el si sa va spun drept nu mi s-a parut nici o scofala, caci a stat cu mine 15-30 min si in mod evident nu-si amintea cine sunt.

E drept insa ca nu dai spaga la doctor si stii de la inceput ca nu vine la nastere decat daca se intampla sa fie de garda cand iti vine vremea sa nasti.

 

 

Corina

 

Ajutati-l pe George!

www.cuzuc.netfirms.com

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...