Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nedumerire


Recommended Posts

quote:
Originally posted daca ma intrebi ce am gasit la el - de ce ai impresia ca iubim dupa merite?
Tot citesc pe aici, si citesc....si iar citesc si nu inteleg. Ce este iubirea pentru voi? Nu la modul filosofic, nu religios, ci acea iubire senzuala care ne face sa dorim sa fim cu cineva (barbat sau...femeie), sa-l (s-o_ avem in preajma zilnic, cit de des posibil. Ne indragostim, poate, de un gest, de un zimbet, de o voce, de o privire, dar iubim de mai mult. Parerea mea? "Nu exista iubire, doar dovezi de iubire". a zis-o Cocteau.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul răspuns

cred ca citatul imi apartine... asa ca o sa iti spun eu de ce l-am scris.

 

Pentru mine iubirea e interdependenta.

Nu mi-e bine fara el, nu mi-e bine daca nu il stiu ok, cind nu e cu mine sau e bolnav sau trist ma invirt ca un caine dupa coada si nu ma multumeste nimic....

 

Asta nu are nimic de-a face cu faptul ca e frumos, destept, zimbeste ca in reclamele la pasta de dinti sau aduce bani acasa.

 

E acel sentiment... senzual, cum ai spus, de a toarce in liniste unul in bratele altuia, si de a discuta pina adormim, doar ca sa ne auzim vocea.

 

Elise

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Elise, da, este citat dintr-un mesaj de-al tau. N-am mai pus autoarea pentru ca nu vroiam neaparat sa te combat, ci aveam nevoie de un punct de pornire.

 

Eu tocmai pentru merite iubesc: nu pentru ca este frumos, destept si cu bani (ca sa nuantez aici: este frumos pentru mine - inalt si cu fund misto, destept cit incape, iar banii ii facem impreuna. nu conteaza)

 

Ce nu pricep din ce citesc pe aici: cind vad ca exista pe lumea asta barbati mojici, lipsiti de un elementar simt al responsabilitatii, de un minim respect pentru partenera lor (sa nu aminesc de bataie), dar ele inca stau cu ei pentru ca-i iubesc, ma intreb ce anume poti iubi la un astfel de om. Asta mi-e nedumerirea. Ce este aceasta iubire?

 

Ce iubesc eu cel mai mult la partenerul meu? Profundul respect pe care-l are fata de femei, generozitatea care nu conteneste sa ma uimeasca, incredibila empatie si faptul ca este fundamental un om bun. Cum am uitat: ma face sa rid.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

forteid="red">, gama asta e atit de vasta....

Eu il iubesc pur si simplu.

 

E adevarat ca de multe ori ma holbez la el (dupa atitia ani) si ma minunez ce gene lungi are... si ce frumos ride, si imi doresc sa il vad cu un bebitz in brate mai mult ca orice pe lumea asta...

Dar nu de aceea il iubesc.

Am cunoscut si barbati mai frumosi, mai "fundamental buni", mai destepti, mai versati, cu fund mai misto.

Si?

Ce-are a face?

 

Asta e "al meu". Mi-e foarte greu sa definesc, dar de la inceput am stiut ca e al meu si asta e!!!

Da, ma lupt cu el sa-i schimb sau sa-i cizelez defectele, la fel face si el cu mine, avem meciuri de meciuri citeodata, am ce sa-i reprosez, are ce sa-mi reproseze, dar nu sint completa fara el.

Fara EL. Chiar si asa imperfect cum e. [:D]

L-as iubi si daca n-am mai fi impreuna.

Nu cred ca pot sa justific acest sentiment, dpdv logic.

 

Nu e respect, care e indus de anumite calitati.

Nu e admiratie.

Nu e mandria de a fi cu cel mai ce.

 

E "petecul" meu.

Jumatatea mea.

C'est.

 

Elise

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

exista la altii probabil...nu pot sa raspund eu pentru ei.

 

cum raspunsurile sunt clar de la inceput subiective, in viziunea mea, nuuuuu, nu exista dragoste fara respect...aia e cel mult atractie, atractia este ceva animalic, nicidecum trecut prin filtrul gandirii.

 

iar neconditionat nu o iubesc decat pe mama si pe fiica mea, restul ii trec prin filtrul respectului...sotul meu este un om deosebit, dar daca nu-l respectam nu ma casatoream cu el, clar...cum adica sa iubesc un om care ma bate, sau e alcoolic, sau mai stiu eu cum...dar forte am vazut pe discovery femei care iubesc criminali, deci totul e posibil pe lumea asta...nu si in cazul meu, putea sa fie brad pitt, daca ma confunda cu sacul de box, nu avea decat sa-si gaseasca alte amatoare, nu eu.

 

deci da, trebuie sa aiba ceva sa il iubesc, ca iubirea asta e si ea un "proces de autosugestie" aici il citez pe Camil Petrescu...dar totusi trece printr-o prisma, prisma mea de gandire, de principii, de viziune asupra vietii...ca sa zic asa, de exemplu nu as putea sa ma imdragostesc de un barbat ca Victor Ponta, care mi se oare de o parsivenie rara (il stiti este politicianul ala tanar...pesedist) sau de Adrian Nastase, dar as putea sa ma indragostesc de un Marcel Iures...dar sunt femei care invers, s-ar putea indragosti de ceilalti si nu de Marcel Iures[:D] si tot asa.

 

si frumosul este relativ, pentru mine frumos este Adrien Brody sau Jean Reno, care altora li se par groaznic de urati, deci iarasi alt exemplu de diferente.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

forte,tare buna intrebarea ta.si eu tot citiind unele postari ale fetelor in care ele ne povestesc despre ce fel de barbat au langa ele, si anume ca ele bate, ca ele jigneste, ca se comporta urat si ma intreb si eu ceea ce tu te intrebei: poate exista iubire fara respect??din punctul meu de vedere categoric,nu poate exista iubire fara respect.unde e iubire e si respect.eu nu pot intelege cum poate un barbat sa lovesca pe cea care ar trebui sa o protejeze, sa o iubeasca.si inca ceva:uneori ma intreb cum pot femeiile sa spuna....ma bate,ma injura,dar....nu pot sa-l las....inca il iubesc!!!ce iubire o mai fi si asta??? nu vreau sa judec pe nimeni,nu vreau sa fac aluzie la nimeni,dar e realitate ce scriu.certuri exista in orice familie, ridica unul tonul,ridica celalat tonul[blabla],dar la violenta,la batatie si inca din alea crunte...nu inteleg.ma intreb cand aceste violente se repeta si ea inca sta langa el pt ca....il iubeste....ma intreb cum mai poate avea relatii intime cu un asemenea individ care a lovita, a injosit-o si din pacate sunt convinsa ca acolo unde se intampla o data, de doua ori , se va mai repeta si a treia oara.eu cred ca acolo unde exista iubire,exista respect si daca are loc o cearta si unul dintre parteneri e mi impulsiv, in numele iubiri se va putea controla si stapani si nicidecum ceva de genul: o ibesc,dar .....ea m-a provocat,de aceea ....i-am tras o mama de batatieee.....

[haibat].eu iubesc un barbat nu pt cum arata,nu pt ceea ce are, ci pt ceea ce ma face sa fiu,pt faptul ca atunci cand sunt cu el,atunci cand sunt langa el, ma simt bine,ma simt fericita,iubita, respectata.dar daca as avea un partener care m-ar jigni,care m-ar lovi....pai,atunci cum m-as simti langa el??probabil ca mizerabil!!dar totusi eu sa zic....nu pot sa plec!il iubesc!!iubesc ce?? ca ma denigreaza,ca imi face ´´ferferita´´personalitatea,ca nu ma respecta si ma trateaza ca un gunoi??? ce iubire o mai fi si asta????.........[ups]

fiecare are dreptul la opinie,dar din punctul meu de vedere nu exista iubire fara respect.

 

Inca o zi(Mela)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cred ca nu e bine sa confundam sentimentul cu relatia...

 

 

daca pe mine m-ar lovi Calin, de exemplu (sint jumate cit el), relatia noastra s-ar incheia in acel moment.

nu a doua zi, nu dupa o luna... nu. Atunci.

 

dar n-as putea spune ca nu-l mai iubesc, pentru ca asta nu trece asa cum stergi tabla.

 

asa ca...da, tind sa inteleg, empatic, cazurile nefericite in care exista iubire si nici o alta lege.

 

Elise

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...