Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sa impartasim din experientele noastre si Magdei!


Recommended Posts

Salutare tuturor! O fosta colega de servici are probleme in casnicie. S-a casatorit anul trecut in septembrie si deja problemele si-au facut aparitia. Sotul ei a terminat Teologia si nu are inca o parohie. Nefiind din orasul unde s-a nascut, ptr ca el locuieste acum in Targoviste cu Magda, este foarte greu sa obtina una. De aici pornesc toate discutiile si neintelegerile dintre ei, ea fiind economista si mergand la servici, el stand acasa toata ziua si nefacand nimic. Aceste discutii neplacute au ajuns la limita, astfel ca Magda a hotarat sa puna capat acestei casnicii care, din punctul ei de vedere nu mai merge. Ce e cel mai nasol este ca se pare ca ar fi insarcinata, nu stie asta sigur, o sa afle saptamana viitoare cand este programata la un control. Cred eu ca e prea de timpuriu sa judece asa mai ales daca va fi si un copil la mijloc. Va rog frumos sa ma ajutati sa o sfatuim in aceasta privinta, poate vreuna dintre voi a trecut prin asa ceva si acum totul e bine. Nana Motoc
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Exista intr-o relatie o perioada in care lucrurile nu merg bine deloc, depinde de parteneri daca pot trece peste aceasta perioada sau nu. De obicei un copil rezolva multe probleme care altfel nu isi gaseau rezolvare.

 

Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte.

 

http://photos.yahoo.com/ramonarump

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca n-are inca o parohie, ar putea foarte bine sa-si ia un job.

Pentru ca trebuie sa-si intretina familia din ceva, inclusiv copilul care e pe drum....

 

Nu exista scuza sa stai acasa, p spinarea nevestei, doar pentru ca nu ai gasit ceva strict pe baza pregatirii.

N-ai gasit, mai cauti.

Si intre timp muncesti ce poti.

 

Asta e viata.

Nu ne cade totul la picioare cind pocnim din degete... si ce facem? Stam in varful patului si asteptam?

 

Poate stam.

Daca ne permitem.

Daca nu.... ne multumim cu ce ne ofera prezentul, si pindim sansele care pot sa apara.

 

Elise

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

daca situatia ar fi asa el sta acasa face curatenie spala duce gunoiul pregateste de mancare si o asteapta cu masa pusa pe ea ,care vine ostenita de la serviciu ,se accepta pana isi gaseste de lucru daca in schimb ea munceste si face tot in casa si el nimic(se poate inscrie in clubul sotului meu)trebuie sa -i spuna ca in viata nu este usor sa razbati de unul singur-si la bine si la greu ,la bucurie si la suferinta-daca a facut teologia.poate domnisorul este mandru ca aterminat teologia si pentru asta nu accepta un post de munca inferior,dar sa ma ierte dumnezeu ,cand se preconizeaza inca si venirea unui bebelus,este un mare egoist.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga Nana, si eu am sot care a terminat teologia, si care la inceput nu si-a gasit de lucru in domeniu. E intr-adevar o problema aceasta, mai ales pentru barbati, pentru ca trec oarecum printr-o criza. Tu crezi ca el e fericit ca nu are de lucru? Are frustrarile lui, care cumulate cu ale ei...explodeaza in conflicte teribile.

Sotul meu a stat o luna acasa, timp in care isi cauta de lucru aproape ORICE, pt. ca era constient ca trebuie sa intretina familia. Eu eram mereu cea care il linisteam, il incurajam, si ii spuneam ca D-zeu o sa-i poarte de grija. A lucrat la o tipografie pentru inceput, si asa ne-am castigat painea.

 

Cred ca cel mai important pentru prietena ta este sa stie cum sa-l ia pe sotul care nu vrea sa mearga la lucru. Eu NU m-am confruntat cu asa ceva...dar... ma gandesc ca daca ea vine numai si ii reproseaza ca el nu aduce bani in casa, el si asa stie asta deja...si asa e frustrat...si de aici...certurile.

Ce-ar fi ca impreuna sa ia ziarul, sa caute oferte de munca, sa dea telefoane, sa incerce in toate partile? MAi mult, ea sa-l incurajeze, sa-i spuna ca se va descurca cu siguranta si in alt domeniu, ca are incredere in el, etc. Asta conteaza foarte mult pentru un barbat.

Eu cred ca nu e o problema pt. care sa se ajunga la divort. Sunt la inceput, si primul an zic eu ca e "de foc" pt. o casnicie. Sa dea Domnul sa treaca prin apa si prin foc impreuna, asa cum si-au jurat cu cateva luni in urma. Sper ca nu s-a "evaporat" asa repede dragostea dintre ei, acea dragoste promisa "si in bucurie si in necaz"...

Au ramas oameni si la 40-50 de ani fara serviciu. A fost greu, dar cu rabdare, dragoste si intelegere, au trecut si peste asta, au mers mai departe. La fel le doresc si lor; si mai ales: MULTA DRAGOSTE!!![il][il]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate aceasta e o problema care a devenit caracteristica tinerilor.

E usor sa spui "sa-si ia o slujba care-o fi si gata".sunt meserii necesare societatii,dar care nu intotdeauna sunt accesibile,asta si datorita unor canoane usor invechite,cum este in teologie este si in invatamant,daca nu esti din judet si nu ai domiciliul acolo,la revedere titularizare,ca nu se risca nimeni din inspectorat sa ii ceri maine,poimaine locuinta,probabil ca asa e si la teologie,nu ma pricep.

Pe de alta parte exista oameni pe care daca ii pui sa faca ceva ce nu au invatat la scoala sunt bezna,au doua maini stangi.

Am patit si eu cu sotul meu,eu eram studenta,cu bursa,lucram ca suplinitoare in invatamant,iar el terminase si nu avea de munca,dadea rateu dupa rateu,tot prin mine si-a gasit de munca dar castiga de 10 ori cat mine acum,avem doi copii,o famile implinita zic eu.Pe el ne bazam acum,pt. mine munca a devenit un hobby,ca banii-s tot aia.

Daca e un lenes incurabil da,nu are ce face,dar pot exista si astfel de impasuri.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...