Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Scoici cu smantanaid="blue">

 

Ingrediente: 48 scoici, 50 g unt, 100 g smantana, sare, piper, patrunjel verde tocat, 6 catei usturoi, 20 g faina

 

Se spala bine scoicile si se pun la fiert in apa cu sare. Cand se deschid, se scot din apa, se spala bine, lasandu-le atasate de cochilii. Se aseaza intr-o tava de cuptor.

Separat, se pregateste un sos din unt, faina, smantana, sare, piper si usturoi pisat. Din acest sos se pune putin, cu lingurita, in fiecare scoica. Se dau la cuptor 5 minute si se servesc fierbinti, presarate cu patrunjel verde tocat marunt.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Scrumbii cu ierburi aromateid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg scrumbii, 2 cepe, 1 kg rosii, 12 masline negre, 50 g stafide, 2 catei usturoi, 100 ml vermut alb, 6 lg. ulei (masline), ½ lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin etc.), 1 crenguta busuioc verde, faina, sare, piper

 

Se curata pestele, se spala bine si se sterge, apoi se condimenteaza bine cu sare si piper si se trece prin faina.

Rosiile se curata de coaja si seminte si se toaca marunt. Se incing 3 lg. ulei si se caleste 2-3 minute ceapa tocata marunt. Se toarna vermutul si se dau cateva clocote, pana se evapora. Se adauga rosiile, usturoiul zdrobit, stafidele si maslinele fara samburi. Se condimenteaza si se mai fierbe cca 15 minute.

In uleiul ramas, se prajesc scrumbiile, cate 1 minut pe fiecare parte. Apoi se scurg si se aseaza pe piureul de rosii. Deasupra se presara ierburile aromate si busuiocul tocat marunt.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Somn friptid="blue">

 

Ingrediente: 4 felii somn (a cca 200 g fiecare), sare, piper, 2 lg. suc de lamaie, 2 lg. ulei

 

Se sareaza pestele, se pipereaza si se stropeste cu suc de lamaie. Se unge cu ulei.

Se frige 3 minute pe fiecare parte. Se serveste cu sos de verdeata si cu legume.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spuma de pastrav cu icreid="blue">

 

Ingrediente: 5 g gelatina, 2 filé-uri de pastrav afumat, 400 ml frisca neindulcita, piper, 2 salate, 2 cepe rosii, 4-5 lg. otet, 7 lg. ulei, sare, zahar, ½ leg. ceapa verde, 125 g icre de pastrav

 

Gelatina se inmoaie in apa rece. Pestele se paseaza impreuna cu 130 ml frisca. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dizolva gelatina la foc moale. Se amesteca in piureul de peste si se da la rece.

Se tapeteaza cu folie o forma de chec. Se bat 270 ml frisca si se inglobeaza in compozitia de peste. Se aseaza in forma si se lasa la rece cel putin 2 ore.

Salata se taie bucati, ceapa se toaca. Se amesteca otetul cu ulei, sare, piper si zahar. Se adauga ceapa tocata. Se aseaza salata pe farfurii si se stropeste cu vinegreta. Se rastoarna spuma si se taie felii. Se aseaza pe salata si se orneaza cu ceapa verde si icre de pastrav.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spuma de pastrav cu salata verdeid="blue">

 

Ingrediente: 2 filé-uri pastrav afumat (a cca 150 g), 125 g branza de vaci, 2 lg. smantana, 1 lg. suc de lamaie, sare, piper, 1 leg. marar, 250 g salata verde asortata, 2 cepe, 1 catel usturoi, 6 lg. ulei (masline), 3 lg. otet din vin rosu, 3 lingurite mustar

 

Pestele se curata de piele si se paseaza. Se amesteca branza de vaci cu smantana si suc de lamaie, apoi se incorporeaza pestele. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se da compozitia la frigider.

Salata se taie bucati potrivite, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se amesteca uleiul cu otetul si mustarul. Se adauga ceapa si usturoiul si se condimenteaza puternic cu sare si piper.

Salata se imparte pe 4 farfurii si se stropeste cu dressing. Cu doua lingurite se scot bile din compozitia de pastrav, se aseaza pe salata si se orneaza cu marar.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sushi din pastravid="blue">

 

Ingrediente: 1 ceasca orez, sare, 1 lg. zahar, 1 lg. sos de soia, 200 g pastrav afumat feliat, 200 g crema de branza cu verdeata, 1 leg. ridichi

 

Se fierbe orezul in apa cu sare, se trece prin jet de apa rece, se scurge bine; se adauga sare, piper, zahar si sos de soia.

Feliile de peste se aseaza pe planseta, suprapunandu-se usor, sub forma de dreptunghi. Se ung cu orez, apoi cu branza. Se presara ridichi tocate si se ruleaza. Se infasoara in folie si se dau la congelator 30 de minute. Se taie felii.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am sa scriu si eu o reteta din Delta , din Sf. Gheorghe care este buna si pentru pici.

Se ia un peste cu carne alba - de preferinta salau si se taie in bucatele (asa cat un cruton mai mare ).Daca nu aveti salau merge si carnea de stiuca care se dezoseaza de oasele mari , se da la blender sa nu mai ramana nimic din oasele micute , se pune 1 ou, marar si cateva fire de orez si se fac perisoare .

Se pune la fiert zarzavatul adica vre-o doi cartofi mari taiati de ciorba , 1 ceapa ,1 morcov taiate marunt (nu le dati la blender ca nu iese asa buna). Dupa ce se fierbe zarzavatul un pic se aduga pastele sau perisoarel . Se bate separat smantana -1 borcanel , nu luati Danone , cu 1 ou si cu o canita de apa.

Dupa 10-15 min. de cand am pus pestele se pune dressingul (n-au auzit lipovenii de asa fineturi )si mault marar.

 

La origine cirba de facea cu carne de morun sau de sturion , eu am mancat , e mai buna , dar e super si asa. Sa nu it , adaugati spre sfarsit cateva paiacturi de ulei de masline , daca vreti -asta-i inventie proprie. Pt. cei mari, adaugati si piper.

 

ligeea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salau a la meuniereid="blue">

 

Ingrediente: 1 ½ kg salau, sare, piper, 200 g unt, 100 g faina, 1 lamaie, patrunjel verde, capere

 

Pestele se portioneaza, se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Cand este gata, se pun deasupra bucatele de unt, se stoarce zeama de la lamaie, se presara verdeata tocata si capere. Se serveste cu cartofi natur.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salau cu sos de lamaieid="blue">

 

Ingrediente: 600 g filé de salau, 30 ml suc de lamaie, sare, piper, 1 ceapa, 1 foaie dafin, 1 cuisor, 200 ml vin alb, 300 ml supa de peste (instant), 1 lg. amidon, 200 g paste de orez, 100 g branza de vaci, 2 oua, 50 g pesmet, nucsoara, boia, 1 lg. unt, 100 g smantana, 3 lg. rondele de ceapa verde

 

Pestele se spala, se sterge si se taie cuburi mari. Se stropeste cu 20 ml suc de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se marineze 15 minute.

Foaia de dafin se infige in ceapa cu ajutorul cuisorului si se da in fiert in vin si supa cca 8 minute. Se amesteca amidonul cu 1 lingurita apa. Se scoate ceapa si se leaga zeama cu amidon; se adauga sare, piper si restul de suc de lamaie. Se pun cuburile de peste si se fierb la foc moale cca 8 minute.

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se amesteca impreuna cu branza de vaci, ouale, pesmetul, sare, piper, nucsoara si boia. Se formeaza chiftelute care se prajesc in unt.

Se inglobeaza in tocanita smantana si ceapa verde si se serveste alaturi de chiftelute, presarate cu ceapa verde.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salau in varza cu sos de coacazeid="blue">

 

Ingrediente: 800 g filé de salau cu piele, 4 frunze mari de varza (chinezeasca), 100 g ulei (masline), 200 g bacon feliat subtire, 5 cepe taiate marunt, 4 catei usturoi feliati subtire, 5 manatarci mari tocate marunt, 2 rosii galbene (curatate de pielite si seminte) taiate felii subtiri, 2 ardei grasi taiati cubulete, boia dulce, piper alb, 300 ml supa bruna de carne (instant), 300 g smantana dulce, 150 g coacaze rosii, sare, piper

 

Se asezoneaza cu sare si piper filé-urile de peste, dupa care se prajesc intr-o tigaie incinsa cu 3 lg. ulei.

Frunzele de varza se oparesc in apa cu sare pana de vin de culoare verde inchis.

Baconul, cepele, usturoiul, ciupercile, rosiile si ardeii se prajesc intr-o tigaie timp de 10 minute la foc iute, cu ulei. Umplutura si pestele se aseaza, suprapuse, in foile de varza; se ruleaza.

Supa si smantana se fierb cca 30 de minute la foc mic, iar la sfarsit se adauga coacazele. Se serveste cu vin alb sec.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...