Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Stiuca pe carpaccio de rosiiid="blue">

 

Ingrediente: 600 g filé de stiuca, 3 lg. suc de lamaie, sos picant, sare, piper, 100 ml ulei (masline), 1 lingurita coriandru macinat, 800 g rosii, 1 leg. ceapa verde, 100 g cascaval ras, otet aromat, 4 lg. mustar, 4 lg. maioneza, verdeata

 

Pestele se spala, se sterge si se stropeste cu 1 lg. suc de lamaie si sos picant. Se adauga sare, piper si coriandru si se lasa sa se marineze la frigider 10-15 minute. Se incing 3 lg. ulei si se prajeste pestele cca 8 minute, apoi se scoate.

Rosiile se taie rondele, se aseaza pe un platou si se stropesc cu 1 lg. de suc de lamaie; se sareaza si se pipereaza. Se aseaza pestele deasupra si se presara cu ceapa verde tocata si cascaval ras. Se adauga putin otet aromat si 1 lg. ulei.

Se amesteca mustarul cu maioneza si se inglobeaza treptat restul de ulei. Se adauga restul de suc de lamaie, sare si piper. Platoul se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste cu sosul de mustar.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Stiuca umplutaid="blue">

 

Ingrediente: 1 stiuca (cca 1 ½ kg), 1 chifla muiata in lapte, 3 oua, 2 sardele, sare, piper, 100 g nuci tocate, 60 g stafide, 70 g unt, 250 ml zeama de la rasol de peste sau de carne (instant)

 

Se curata pestele, se spinteca pe burta, se desprinde cu atentie pielea, fara a se taia capul. Se presara cu sare si se lasa la rece.

Se desprinde carnea de pe oase, se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu chifla stoarsa si faramitata, galbenusurile, sardelele curatate de piele si oase, se adauga nucile, stafidele si piperul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu grija. Se potriveste de sare si se umple pielea care apoi se coase.

Stiuca reconstituita se aseaza intr-o tava unsa, se toarna zeama de peste, se pune untul bucatele deasupra si se da la cuptor, la foc potrivit. Se poate servi cu sos tartar, sos de sardele etc.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tartine cu pasta de pesteid="blue">

 

Ingrediente: 2 cons. ton in ulei, 50 g unt, 1 lamaie, sare, piper, codite de ceapa verde

 

Se scurge pestele si se sfarama cu o furculita. Se adauga untul moale si se freaca pana devine o pasta omogena. Se adauga sucul de la o lamaie, sare si piper. Coditele de ceapa verde se toaca marunt. Se pun in pasta de peste sau se decoreaza tartinele.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tempura de pesteid="blue">

 

Ingrediente: 1 ou, 150 g faina, sare, 300 g filé de peste alb, ulei

 

Se bate oul cu 300 ml apa de la gheata. Se incorporeaza, treptat faina cernuta cu sare. Se lasa aluatul 1 ora la frigider.

Se taie carnea in cuburi potrivit de mari. Se tavalesc usor prin faina cernuta, apoi se inmoaie in aluat. Se prajesc 3 minute in baie de ulei incins (180°). Se scot pe o hartie absorbanta si se servesc cu sos de soia.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Terina de pesteid="blue">

 

Ingrediente: 600 g filé de peste, 3 albusuri, 300 g smantana, 1 lg. ulei, cate 1 leg. tarhon si patrunjel verde, sare, piper alb macinat

 

Pestele se taie cubulete si se paseaza. Se adauga, pe rand, albusurile, sare si piper. Se transfera totul intr-un vas cu gheata. Se incorporeaza, treptat, smantana si se lasa 15 minute la frigider.

Se rastoarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei, alternand cu verdeata tocata. Se acopera cu folie de aluminiu, se aseaza in bain-marie si se da la cuptor 45 de minute. Dupa ce se raceste, se lasa la frigider pana a doua zi. Se serveste cu salata verde si rosii sau cu sos de maioneza cu smantana.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Zacusca de pesteid="blue">

 

Ingrediente: 1 ½ kg peste, sare, 30 g faina, otet dupa gust, 2 foi dafin, 10 boabe piper, 2 lg. pasta de tomate, 200 ml ulei, ½ lamaie decojita si taiata felii subtiri, 1 castravecior in otet, 1 gogosar in otet, 18 masline, patrunjel verde

 

Dupa ce a fost curatat, pestele se taie in felii, se freaca bine cu sare si se zvanta, apoi se tavaleste prin faina si se prajeste. In uleiul ramas, se presara o lingura faina, se stinge cu pasta de tomate si apa. Se pune piperul, dafinul, castraveciorul si gogosarul taiati in felii subtiri, lamaia, maslinele si patrunjelul verde taiat fin. Se potriveste de otet, se pune pestele si se lasa sa fiarba 5-6 minute impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Aurora, cel mai simplu ar fi s-o faci rasol, cu garnitura de legume asortate. La 1 kg de peste, ai nevoie de: 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 2-3 boabe de piper, 1 foaie de dafin, 2 lg. zeama de lamaie, 2 lg. ulei, 2-3 cartofi, sare.

 

Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 min. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 l apa, putina sare, piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pana cand se moaie, apoi se trage cratita de pe foc, se pun cartofii taiati sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pana cand pestele si cartofii sunt gata.

Dupa ce s-a racit pestele, se scoate din cratita asezandu-l in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert.

Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 lg. din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste peste si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Somn cu ciuperciid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg somn, 200 g ceapa, 1 cutie de ciuperci, piper boabe, piper macinat, patrunjel, 2 lg pasta de rosii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apa calduta

 

Pestele se curata, se portioneaza, se sareaza si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste in 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate. In acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa dea un clocot. Se unge o tava cu ulei, se presara cateva boabe de piper, se aranjeaza bucatile de peste, peste care se varsa sosul de ciuperci, se presara sare, piper macinat, patrunjel tocat marunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute. Somnul se serveste cald, cu patrunjel tocat pe deasupra.

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...