Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Crap cu orezid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg crap, sare, piper, 3 cepe rosii, ulei, 150 g orez, 1 lingurita bulion, 2 rosii

 

Pestele se portioneaza, se sareaza si se lasa cca 1 ora la frigider, acoperit. Cepele se toaca si se calesc in ulei, se adauga orezul spalat si bine scurs, se mareste focul si se amesteca 4 minute, apoi se stinge cu bulion diluat cu putina apa calda; se fierbe la foc mic 10 minute.

Pestele se scurge bine, se asaza intr-o tava unsa cu grasime, se adauga orezul si rosiile feliate si se da la cuptor pana se umfla orezul.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Crap taranescid="blue">

 

Ingrediente: 1 crap mare, 2 cepe, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, boia dulce de ardei, 1 ardei iute, cativa catei usturoi, cimbru, 2-3 rosii, 150 g costita afumata, sare, piper, 300 ml vin rosu, patrunjel verde

 

Pestele se curata doar de intestine si branhii, se sterge bine si se impaneaza cu bucatele de costita, feliute de usturoi, morcov si patrunjel si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru. In burta pestelui se introduce un amestec de rosii maruntite, vin, ardei iute tocat, sare si patrunjel verde.

Se coase pestele si se introduce in cuptor pe gratar, deasupra tavii. Se coace cca 20 de minute la foc iute si se unge din cand in cand cu zeama pe care o lasa in tava. Se serveste cu mamaliguta.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

File de calcan cu sparanghelid="blue">

 

Ingrediente: 4 filé-uri de calcan (a 250 g), 1 borcan sparanghel alb, 30 g unt, 300 ml vin alb sec, 1 ceapa, 150 g smantana, sare, piper

 

Ceapa se taie felii si se caleste in unt. Se adauga pestele si se toarna zeama de la sparanghel. Se adauga vinul, sare si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute (150°).

Se scoate pestele si se curata de pielita. Sosul ramas se toarna intr-o cratita si se fierbe 10 minute. Se adauga smantana si se mai fierbe 10 minute. Se taie sparanghelul bucatele si se adauga la sos. Se toarna apoi tot amestecul peste peste. Se serveste cu garnitura de spanac.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Frigarui de pesteid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg filé de peste, 400 g tofu, 300 g cuburi de ardei gras verde si rosu, 250 g ceapa taiata sferturi, 1 lamaie taiata felii, sare, piper, 4 lg. ulei (masline), 2 lg. coniac, 1 lg. nectar de mere, sucul si coaja de la 1 lamaie, 1 lg. rozmarin

 

Pestele si tofu se taie cuburi de 3 cm. Se infig pe frigarui, alternand cu ardei, lamai si ceapa.

Se amesteca restul de ingrediente si se marineaza frigaruile in aceasta compozitie cca 60 de minute. Se intorc dupa 30 de minute. Se frig la foc iute cca 10 minute, stropindu-se des cu marinata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Friptura de codid="blue">

 

Ingrediente: 4 filé-uri de cod (a 200 g), 2 cepe, 80 g unt, 50 g faina, sucul de la 2 lamai, sare, piper

 

Se spala pestele, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se lasa 10 minute in sucul de lamaie, dupa care se trece prin faina.

Se incinge untul si se prajeste carnea, apoi se scoate si se pastreaza la cald. In grasimea ramasa in tigaie se prajeste ceapa, care apoi se aseaza pe friptura.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Garnitura la peste pe gratarid="blue">

 

Ingrediente: 2 stiuleti de porumb, 4 cartofi mici, 2 gulii, 1 ardei gras rosu, 6 rosii, 4 lg. sos de soia, 2 lg. vin, piper, 1 praf de zahar, 4 lg. ulei

 

Stiuletii se fierb 5 minute, iar cartofii cca 15 minute. Guliile se taie felii groase de 1 cm si se taie apoi pe jumatate. Ardeiul se taie sferturi, iar rosiile se cresteaza.

Se face o marinata din sos de soia, vin, piper, zahar, ulei si se lasa legumele inauntru 25 de minute.

Se fac cuibusoare din folie de aluminiu si se aseaza inauntru legumele scoase din marinata. Se frig cca 25 de minute. Se ung din cand in cand cu marinata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Macrou la gratarid="blue">

 

Ingrediente: 8 filé-uri de macrou, 200 g legume (radacina de telina, radacina de patrunjel, varza alba, praz), 1 lamaie, 50 g unt, sare, piper, verdeata

 

Se frige pestele pe gratar, apoi se presara sare, piper si se stropeste cu suc de lamaie. Legumele albe se taie fasii subtiri si se inabuse in unt si putina apa cu sare, cca 20 de minute. Se scurg, se stropesc cu suc de lamaie si se servesc garnitura la peste. Totul se orneaza cu verdeata tocata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu sunt mare amatoare de peste asa ca dau si eu cateva retete:

Bors de crapid="blue">

 

Ingrediente:

2 litri apa, 1 litru bors, 6 buc. crap, 1 buc. ceapa, 1 buc. ardei gras, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina foarte mica, 2 linguri orez, verdeata, sare, piper boabe

 

Mod de preparare:

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat si spalat si boabele de piper. Se curata crapul de solzi, se scot urechile si osul amar de la cap, se spinteca si se scot intestinele, dupa care se spala repede pentru a nu-si pierde gustul si se taie in bucati potrivite. Cind zarzavatul si orezul sint aproape fierte, se pun bucatile de peste in oala si se fierb la foc domol. Cind pestele este aproape gata, se adauga borsul care a fost fiert separat, se potriveste de sare, se pune verdeata si se mai da un clocot. Borsul de peste se poate servi si rece. De obicei la bors se pun cozile si capetele, bucatile frumoase de mijloc se lasa pentru a fi prajite.

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chiftelute de salauid="blue">

 

Ingrediente:

150 gr. carne de peste fiarta (salau sau cod), 1 felie franzela, 1 lingurita orez fiert, 1/4 ou, sare, 2 cartofi, 10 g unt, verdeata, 2 felii sfecla, 1/2 rosie

Mod de preparare:

Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu orezul fiert, oul si sarea pina se omogenizeaza. Se formeaza chiftelute mici, care se fierb in aburi 15-20 minute, peste care se pun untul si verdeata.

 

Se servesc cu cartofii fierti taiati felii, sfecla si rosiile ca salata

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CRAP CU ROSIIid="red">

 

Ingrediente:

1 kg peste, 1 kg rosii, 150 g untdelemn, sare, piper, verdeata. Facultativ: unt

Mod de preparare:

Crapul curatat si spalat se taie in bucati potivit de mari.

Rosiile felii se aseaza cu verdeata in cratita; deasupra se pun bucatile de peste si apoi - din nou un strat de rosii cu verdeata si sare.

Se da la cuptor, ungandu-se eventual inainte cu unt.

 

Se poate servi rece daca se intrebuinteaza numai untdelemn.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...