Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Pastrav cu piper verde si lamaieid="green">

Ingrediente:

4 pastravi a cate 250 g fiecare, 1 lamaie mare, 3 linguri capere in otet, 1 lingura de otet, 2 linguri cu piper verde, 75g unt, sare, piper negru si alb

 

Mod de preparare:

Striviti piperul verde. Topiti 50 g de unt in tava pe care o veti introduce la cuptor, adaugati otetul, piperul verde pisat, piperul negru, piperul alb si sarea. Omogenizati bine amestecul si tavaliti pastravii prin el. Introduceti tava la cuptor 15 minte, dupa care scoateti tava si adaugati sucul de lamaie, rondele de lamaie taiate in patru, caperele si restul de unt.

Garnitura: cartofi natur

recomandari: Se serveste cu vin alb sec.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

CRAP CU SOS MARINATid="green">

 

Ingrediente:

1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe,

3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov

Mod de preparare:

Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care

se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai

este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul.

In uleiul ramas de la prajirea pestelui se `adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand

mereu, pentru ca faina sa nu se arda.Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg

de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit. Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea

necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit panadevine de

consistenta unei smantani. In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele.

Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste.

Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CRAP PANEid="green">

Ingrediente:

1-1,5 kg crap, 200 g faina, 1 ou, 100 g pesmet, 150 g untdelemn, 1 lamaie

Mod de preparare:

Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in bucati care se sareaza.

Acestea se sterg cu o carpa, se dau pe o parte si pe cealalta prin faina, ou, pesmet si iar prin ou.

Se prajesc in untdelemn foarte bine incins, insa la foc slab.

se servesc cu cate o feliuta de lamaie deasupra fiecarei bucati.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Midii in sos de vinid="blue">

 

Ingrediente: 3 kg midii, 2 cepe de apa, 4 catei usturoi, 4 lg. ulei (masline), sare, piper, 50 ml vermut, 400 ml vin alb sec, 400 ml supa de peste, 2 lg. patrunjel verde tocat, 100 g unt moale, 1 leg. verdeata asortata

 

Se spala midiile sub jet de apa rece, se freaca bine cu o perie si se indeparteaza „franjurii” care ies din fiecare scoica. Se arunca midiile care sunt deja deschise.

Se curata si se toaca cepele si 2 catei usturoi, apoi se calesc in 2 lg. ulei. Se adauga midiile. Se toarna deasupra vermut, vin si supa de peste. Se presara patrunjel si se acopera vasul cu un capac. Se lasa sa dea in fiert si se fierb midiile cca 7-8 minute.

Se freaca bine untul cu usturoi pisat si verdeata. Midiile se scot cu o spumiera. Cele care nu s-au deschis la fiert se arunca. Midiile bune se repartizeaza in farfurii, se pune putina zeama de la fiert, si se servesc cu paine prajita unsa cu crema de unt si verdeata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pastrav la frigare, cu ardei umplutiid="blue">

 

Ingrediente: 4 pastravi (a cca 250 g), 2 lg. suc de lamaie, sare, piper, cate 2 fire salvie, rozmarin si cimbru, 100 ml ulei, 8 ardei grasi mici, 1 leg. verdeata, 400 g telemea

 

Pestii se spala si se freaca bine cu lamaie, apoi se condimenteaza. Se toaca marunt cate un fir de salvie, rozmarin si cimbru si se amesteca bine cu ulei, sare si piper. Celelalte fire de verdeata se pun in pesti, care se ung apoi cu sos si se lasa cca 15 minute la marinat.

Telemeaua se scurge, se zdrobeste si se amesteca bine cu leg. de verdeata tocata, putin ulei si piper. Ardeii se umplu cu acest amestec si se ung cu ulei.

Pestii se infig in tepuse si se pun pe gratar pentru cca 15 minute, impreuna cu ardeii. Din cand in cand se ung cu sosul de verdeata si ulei.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pastrav marinatid="blue">

 

Ingrediente: 50 g morcovi, 2 cepe, 150 ml vin alb, 150 ml otet, sucul de la 1 lamaie, 1 foaie dafin, 1 lingurita boabe de piper asortate (roz, alb, negru), fructe de ienupar, 2 lg. sare, 1 kg filé de pastrav, 1 lg. patrunjel verde tocat, 1 lg. marar tocat, 1 lg. hasmatuchi tocat, 125 ml ulei (masline)

 

Morcovii se taie felii, iar ceapa se taie rondele. Se da in fiert vinul cu otet, suc de lamaie, morcovi, ceapa, dafin, fructe de ienupar, piper si sare; se lasa sa se patrunda 20 de minute.

Se spala carnea, se sterge, se acopera cu marinata si se presara verdeata tocata. Se lasa la frigider 24 de ore.

Se scoate pestele, se sterge, se acopera cu ulei si se lasa sa se patrunda cca 4 ore. Se scoate pestele din ulei, se taie fasii si se aseaza decorativ pe farfurii. Se stropeste cu marinata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pastrav picant la gratarid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg pastravi, 75 ml ulei (masline), 2 lg. suc de lamaie, sare, 4 catei usturoi, cate 1 lingurita chimen si piper, verdeata

 

Se cresteaza pestele pe ambele parti. Se amesteca chimenul cu sare si piper si se freaca pastravii cu acest amestec. Din ingredientele ramase se prepara marinata.

Se frige pestele 10-12 minute, ungandu-l din cand in cand cu marinata si intorcandu-l o singura data.

Se garniseste cu verdeata. Se serveste cu dovlecei si morcovi prajiti in ulei si presarati cu rondele de ardei iuti.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peste afumat cu sos de lamaieid="blue">

 

Ingrediente: 750 g fasole verde, ½ leg. cimbru, sare, 70 g unt, 5 galbenusuri, 1 lamaie, piper, sos Tabasco, 300 g peste afumat feliat

 

Fasolea si cimbrul se fierb in apa cu sare cca 18 minute.

Galbenusurile se bat spuma in bain-marie impreuna cu sucul si coaja de lamaie, un praf sare, piper si 1 lg. apa. Se adauga treptat untul lichid si se condimenteaza cu sos Tabasco.

Fasolea se scurge si se scoate cimbrul; se aranjeaza pe farfurii fasolea cu pestele si sosul de lamaie si se serveste cu cartofi natur.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peste alb cu maionezaid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg peste alb, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1-2 foi dafin, sare, piper boabe, 100 g telina, 200 g maioneza

 

Se pune zarzavatul la fiert cu condimente si, cand e aproape gata, se adauga pestele si se fierbe cca 15 minute. Apoi se scoate, se scurge bine si se dezoseaza. Carnea obtinuta se aseaza pe un platou in forma de peste, se ataseaza capul si coada, iar deasupra se toarna maioneza.

Platoul se orneaza cu felii de morcov fiert, patrunjel verde, castraveciori murati, salata verde etc.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tu faci toate retetele astea?????.....si placintele alea????....esti tare...mi-e rusine sa recunosc ca nu stiu sa fac nici pe jumatate cit tine[bang]...dar am de unde invata!!!!!! o sa-l pun pe sotul meu sa scoata la imprimanta retetele tale si o sa fac asa un fel de carticica ptr mine[:D][:D][:D] Felicitari si mai asteptam idei de la tine
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...