Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Pastrav umplutid="red">

 

2 pastravi de 300 gr. bucata, 200 gr. ciuperci din conserva, 200 gr. brinza de vaci, un ou, o punga cu garnitura de legume, putin ulei, 4 bucatele de unt, sare, piper

 

Se amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce in pestele condimentat, ce a fost eviscerat pe spate. Se coase pestele cu scobitori (se trec scobitorile dintr-o parte in alta a pestelui). Intr-o tava ce a fost unsa cu ulei se pun bucatelele de unt, pestele asezat pe burta si garnitura de legume. Se stropeste din nou cu putin ulei si se toarna o cana de apa. Se introduce în cuptor si se lasa o jumatate de ora.

Se serveste cu un vin alb sec

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

PLACHIE DE CRAPid="green">

 

1 kg crap, 4 cepe mari, o ceasca de ulei, sare, 3 linguriotet, piper boabe, o lingura bulion ,

o lingurita boia dulce de ardei, o foaie de dafin

Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 linguri de otet si sare.

Pestele se lasa la marinat doar pana se pregateste sosul de ceapa: cepele se curata, se taie pestisori si se calesc in ulei fierbinte, in care se adauga o cescuta de apa calda. Se fierbe acoperit 20 min., la foc mic.

Cand ceapa devine sticloasa, se pune bulionul desfacut cu putina apa rece, sarea necesara, cateva boabe de piper si foaia de dafin. Peste sosul pregatit se pun feliile de peste scoase din solutia marinata, se acopera cratita si se fierb la foc mic o ora. Se adauga apa din cand in cand si boiaua de ardei cand mancarea este aproape gata.Se misca cratita din cand in cand, nu se amesteca cu lingura si se mai fierbe 10 min.Se serveste rece sau cald.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Initial creeata de daniella4

Azi se mananca peste.Am cumparat niste cod congelat dar nu stiu cum sa-l prepar. As vrea sa-l fac la cuptor, cat mai dietetic, dar nu stiu ce condimente se folosesc la peste.Aveti ceva retete?[biz]Daniella, id="teal"> mama lu'Alexis

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cod file

 

 

Ingrediente:

cod file, maioneza, lamiie, sare, piper, usturoi, patrunjel, cartofi, morcovi

 

 

 

Mod de preparare

Se pune codul file in tava cu unt, zeama de lamiie si piper, dupa care se pune la cuptor. Intr-un vas se pun 200 gr maioneza cu mult usturoi si se freaca cu sare, piper, patrunjel. Se scoate pestele de la cuptor si se adauga sosul peste el. Se adauga patrunjel si lamii felii.

 

Mod de servire

Se serveste cu cartofi fierti si morcovi fierti

 

 

 

Dany

 

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peste la cuptor( asta am facut eu azi):

 

Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu cartofi taiati felii mai groase si se da la cuptor pentru 5 minute.

Pestele se cresteaza si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,busuioc,usturoi si se aseaza peste cartofi.

Separat se face un sos din : bulion,boia de ardei,piper,un pahar de vin alb si se toarna peste peste.

Cand e aproape gata se toarna 2 oua batute cu ulei si cu o cescuta cu apa.

Deasupra se presara marar si patrunjel.

Pofta buna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Macrou in staniol.

 

 

Ingrediente:macrou,sare ,lamaie.

 

Pestele se curata ,se spala,si se taie in 3 bucati potrivite,si curata lamaia de coaja si se taie felite,pestele se sareaza si se pune cate o feliuta de lamaie in peste,si si inveleste in staniol,se pun bucatelele intr-o tava si sa baga la cupror circa 20-30 minute,se serveste cu mamaliga si un sos facut din cativa catei de usturoi amestecat cu un iaurt Cremoso(mic)si putina sare,este o nebunie,reteta asta am invatat-o de la menajera mea,de la ea am invatat multe retete.Pofta buna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am facut crap, urmatoarea reteta:

Crap in foi de dafinid="green">

Ingrediente:

1 crap de 1 1/2 kg, 2 pahare vin rosu, 150 gr. unt, 1 lingura faina, 250 gr. arpagic, 250 gr. ciuperci, foi de dafin, cimbru, sare, piper

 

 

Mod de preparare:

Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se lasa sa stea. Se curata arpagicul si se inabusa cu unt pina se rumeneste. Se adauga faina, ciupercile taiate feliute subtiri, vinul, un pahar cu apa, cimbru, piper si foile de dafin. Se acopera feliile de peste cu acest sos si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se scot feliile de peste si se asaza pe o farfurie in piramida. Se pune capul peste piramida, de jur-imprejur cepele de arpagic si ciupercile, iar deasupra se toarna sosul strecurat. Daca crapul are lapti, acestia nu se fierb decit 5 minute.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu asa fac fileul de peste oceanic la cuptor:

pun pestele in tava,il condimentez cu sare,piper,boia,pun cateva ramurele de busuioc verde,2 frunze de dafin si torn deasupra putin ulei de masline.il acopar cu hartie de copt si-l pun 40min la cuptor la 180 grade.imi place ca nu iese deloc uscat.il servim cu orez.

 

 

 

[gravi]15+

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peste cu maioneza de usturoiid="blue">

 

Ingrediente: 8 filé-uri de peste (a 150 g), sucul de la o lamaie, 8 catei usturoi, 2 galbenusuri, ulei, sare, piper, patrunjel verde, migdale tocate

 

Se stropeste pestele cu suc de lamaie, se sareaza si se aseaza intr-o forma termorezistenta, pe un strat de patrunjel verde. Cateii de usturoi se zdrobesc pana devin pasta. Se adauga galbenusurile si ulei in fir subtire, amestecand continuu. Cu aceasta maioneza se ung bucatile de peste, se presara migdalele tocate si se dau la cuptor 20-25 de minute.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...