Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Peste oceanic cu cartofiid="blue">

 

Ingrediente: 500 g peste oceanic afumat, 3 cepe rosii, 1 kg cartofi, 1 sfecla rosie, 4 mere, sare, piper, patrunjel verde, ulei (masline), otet

 

Cartofii si sfecla se taie cuburi si se fierb. Ceapa se taie pestisori, iar merele cuburi. Se scurg cartofii si sfecla, se adauga pestele taiat fasii, ceapa, merele, sare si piper, patrunjel tocat, ulei si otet, dupa gust; se amesteca, se aseaza pe un platou si se orneaza cu crutoane de paine prajita.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Peste cu orezid="blue">

 

Ingrediente: 500 g peste, 200 g orez, 100 g costita afumata, 1 lg. unt, 3 rosii, 3 cepe, boia dulce de ardei, sare, piper

 

Costita se taie bucatele, iar ceapa se toaca. Ambele se calesc in unt, apoi se adauga pestele taiat felii. Cand carnea s-a prajit, se scoate si se pastreazã la cald.

In cratita unde s-a prajit pestele se pun rosiile taiate cuburi, sare, piper si boia. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic. La sfarsit, se adauga pestele si se mai dau cateva clocote.

Orezul se fierbe in apa cu sare, se trece prin apa rece si se scurge bine. Apoi se aseaza pe un platou, iar deasupra se pune pestele cu legumele si sosul.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Katik ma bucur ca ti-a iesit reteta, mai am si altele:

Rasol de salau caldid="blue">

Ingrediente:

1 si 1/2 - 2 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, sare, 1 foaie dafin, piper, 200g unt, verdeata, sare de lamiie

 

Mod de preparare:

Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune pestele, se adauga in apa o lingura de otet. Se serveste cald cu unt incalzit amestecat cu zeama de lamiie si verdeata tocata fin. Sosul se toarna peste pestele fierbinte, imediat ce s-a scos din zeama.

Se serveste cu zarzavatul in care a fiert, ca garnitura

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PASTRAVI CU SMANTANAid="blue">Ingrediente:

6 pastravi, sare, 1 cana smantana, verdeata tocata, 2 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Se curata pastravii si se spala. Se prajesc in unt fierbinte, upa ce au stat 15 min. cu sarea pe ei.

Se scot pe o farfurie mare, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata si se acopera imediat.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PASTRAVI RASOLid="blue">

Ingrediente:

6 pastravi, sare, 2 linguri de otet, 3 linguri de ulei, verdeata tocata, lamaie

 

Mod de preparare:

Se curata pestii si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile si se pun sa stea 10 min.

in apa cu otet. Se pune intr-un vas mare 1 l de apa sa fiarba si, cand da in clocot,

se pune pestele, se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba 15 min.Se scoate pe o farfurie mare

si se serveste cu un sos din ulei, zeama de la o jumatate de lamaie, sare,

verdeata tocata marunt si putin piper macinat.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peste orientalid="blue">

 

Ingrediente: 4 filé-uri de peste, 1 ceapa, 100 g arpagic, 1 radacina mica de telina, 200 g rosii, 500 g ciuperci, 100 g masline, 1 lamaie, ulei, sare, piper

 

Pestele se spala, se zvanta bine, se condimenteaza si se rumeneste usor in putin ulei. Se stropeste cu suc de lamaie si se pastreaza la cald.

Ceapa si telina se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Arpagicul se opareste, se curata si se adauga la ceapa, impreuna cu ciupercile taiate felii si se calesc 15 minute. Se adauga rosiile curatate de pielite si taiate, maslinele oparite, sare, piper si se mai fierb 10 minute.

Pestele se serveste cu garnitura de legume si ciuperci si cu crochete de cascaval.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by akella

Racii proaspeti trebuie sa fie neaparat vii, sanatosi, vioi, de culoare verde-bruna. Se pun la fiert vii (spalati bine in mai multe ape), in apa clocotita. Inainte de a fi pusi la fiert, se indeparteaza intestinul prin scoaterea a doi solzisori de la mijloc, din coada.


id="quote">id="quote">AKELLAid="red">spune-mi te rog racii se fierb ,dar in apa nu se mai adauga nimic,nici macar sare?Si daca nu cer prea mult , as vrea sa stiu cum se servesc?multumesc mult[pup]manda
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Raci fierti in vinid="blue">

 

Ingrediente: 24 raci, ½ lg. sare, 2-3 pahare vin, 2-3 foi dafin, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 capatana usturoi, cimbru, piper boabe, 1 ceapa, 1 ardei iute, ulei, patrunjel verde

 

In 2 l apa clocotita se pun la fiert vinul, dafinul, morcovul, patrunjelul, ceapa, 3-4 catei usturoi si sarea, piperul, cimbrul si ardeiul iute. Dupa 15 minute se adauga si racii vii. Se lasa la fiert pana se inrosesc bine si se lasa sa se raceasca in zeama in care au fiert.

Restul de catei de usturoi se piseaza si se freaca bine cu sare, ulei si patrunjel verde tocat, pana se obtine o pasta groasa; se dilueaza cu zeama in care au fiert racii.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Scordolea de raciid="blue">

 

Ingrediente: 24 raci, 1 ceapa, 4-5 catei usturoi, sare, patrunjel verde, 125 g nuci macinate, 1 felie de paine, 1 lingurita otet

 

In 2 l apa clocotita se pun la fiert ceapa, 3-4 catei usturoi si sarea. Dupa 15 minute se adauga si racii vii; se lasa la fiert pana se inrosesc bine si se lasa sa se raceasca in zeama in care au fiert.

Peste painea faramitata se toarna 50 ml din zeama in care au fiert racii si putin ulei. Se adauga nucile, 1-2 catei de usturoi pisati si sarea, frecand totul foarte bine, iar la sfarsit se dezleaga cu otet. Racii se curata si se servesc cu sos scordolea.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...