Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jurnalul pescarului amator


akella

Recommended Posts

Salata frageda cu tonid="blue">

 

Ingrediente: 50 g unt, 6 felii subtiri de paine, 1 salata verde, 1 leg. ceapa verde, 250 g ciuperci, 1 leg. patrunjel, 1 cons. ton in ulei (bucati), 4 lg. ulei, 1 catel usturoi, 4 lg. otet, 4 lg. suc de mere, zahar, ¼ lingurita curry, sare, piper

 

Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de paine.

Salata se taie fasii, ceapa verde se taie inele, patrunjelul se toaca, iar ciupercile se taie felii.

Intr-un castron mai mare se amesteca salata, ceapa, patrunjelul si usturoiul zdrobit.

Se face un sos din otet, suc de mere, zahar, curry, sare si piper. Se adauga peste salata, impreuna cu tonul bine scurs si feliile de paine rupte in bucatele.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salata de peste cu maslineid="blue">

 

Ingrediente: 500 g peste sarat, 40 g ceapa rosie, 1 foaie dafin, 1 morcov, 100 g masline, piper, ulei, otet, patrunjel verde

 

Pestele se desareaza, se curata de oase si se amesteca impreuna cu feliute de ceapa, foaia de dafin faramitata, patrunjel tocat, morcov ras si piper. Deasupra se toarna uleiul amestecat cu otet si se orneaza cu masline.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de peste cu sos de iaurt si mustarid="blue">

 

Ingrediente: 2 salate mari, 100 g frunze de papadie, 1 leg. ceapa verde, 2 piersici coapte, 400 g filé de peste, sare, piper, 1 lg. ulei, 3 lg. iaurt, 5 lg. smantana, 1 lingurita mustar, 1 lingurita hrean ras, 3 lg. otet, cate 1 lingurita marar si patrunjel tocat, 1 priza zahar

 

Papadia si salata se rup bucati. Ceapa verde se taie inele, iar piersicile se taie bucatele.

Pestele se spala, se sterge, se taie cubulete, se condimenteaza si se prajeste in ulei cca 2-3 minute.

Se amesteca mustarul, iaurtul, smantana, hreanul si otetul. Se adauga verdeata. Se condimenteaza cu sare, piper si zahar, dupa gust.

Se amesteca salata si papadia cu pestele si sosul de iaurt. Se orneaza cu marar si patrunjel.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de peste afumat cu grapefruitid="blue">

 

Ingrediente: 2 grapefruit-uri mari, 250 g peste afumat (somon, pastrav), 150 g smantana, sare, piper, 2-3 lg. suc de lamaie, ½ leg. marar, boia, 1 lg. otet, 2 lg. ulei, 1 salata verde

 

Se curata fructele, se fileteaza si se pastreaza sucul. Se amesteca smantana cu sare, piper si suc de lamaie. Se toaca mararul si se amesteca in crema de smantana; se adauga boia, dupa gust.

Intr-un castron de salata se amesteca sucul de grapefruit cu otetul, sare si piper. Se inglobeaza treptat uleiul. Salata se rupe bucati.

Salata si pestele taiat bucati se amesteca impreuna cu vinegreta. Se repartizeaza pe farfurii. Se aseaza bucatele de grapefruit si se toarna deasupra crema de smantana.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de peste afumat cu linteid="blue">

 

Ingrediente: 150 g linte rosie, 500 ml supa de legume (instant), 150 g salata verde, 2 cepe, 2 lamai (verzi), 8 felii peste afumat (cca 200 g), 2 lingurite hrean ras, 4 lg. ulei (masline), sare, piper, 1 lingurita miere

 

Lintea se pune la fiert in supa fierbinte cca 5 minute, se trece prin apa rece si se lasa sa se scurga.

Salata verde se rupe bucati. Se toaca ceapa. Se spala cu apa fierbinte o lamaie, se sterge, se rade coaja si se stoarce sucul. A doua lamaie se fileteaza.

Se bat cu telul sucul de lamaie, coaja, hreanul, uleiul si mierea. Se sareaza si se pipereaza.

Se aseaza intr-un castron lintea, ceapa tocata si feliile de lamaie. Se stropesc cu dressing-ul si se amesteca impreuna cu ingredientele de salata. Se lasa sa se marineze 30 de minute si se adauga salata verde.

Se repartizeaza pe farfurii si se aseaza deasupra felii de peste afumat. Se orneaza cu lamaie verde.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata cu scrumbieid="blue">

 

Ingrediente: 500 g cartofi, 4 rosii, 1 salata verde, 1 leg. ridichi, 3 filé-uri de scrumbie, 1 ceapa, 150 g fasole boabe, 4 lg. suc de lamaie, sare, piper, 5 lg. ulei, 100 ml supa de legume (instant), 6 masline negre, verdeata

 

Cartofii se fierb in coaja cca 25 de minute. Se taie felii cartofii, rosiile si ridichile, salata bucati, pestele fasii si ceapa pestisori. Fasolea se fierbe 15 minute in apa cu sare.

Se amesteca sucul de lamaie cu sare, piper, ulei si supa de legume. Se incalzeste putin. Se adauga apoi ingredientele de salata si se lasa sa se patrunda 60 de minute. Se orneaza cu masline si verdeata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sandvisuri provensaleid="blue">

 

Ingrediente: 4 chifle, 4 lg. ulei (masline), 2-3 castraveti, 2 rosii, 1 ardei verde, 1 ceapa, frunze de telina, 4 filé-uri mici de peste, suc de lamaie, 2 oua fierte tari, masline negre, sare, piper

 

Se taie chiflele in doua si se scobesc de miez. Se ung in interior cu ulei, apoi se aranjeaza cateva felii de castravete, rosiile taiate cubulete, ardeiul si ceapa taiate marunt. Se pun frunze de telina si filé-urile de peste, prajite usor in prealabil si stropite din belsug cu suc de lamaie. Deasupra se aseaza felii de ou fiert si masline negre, fara samburi.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Saramura de bibanid="blue">

 

Ingrediente: 1 kg biban, sare, piper boabe, 2 foi dafin, 1-2 ardei iuti rosii, patrunjel verde

 

Pestele se curata de branhii si instestine, se sareaza si se frige pe gratar. Dupa ce s-a rumenit, se curata pestele de solzii arsi si se pune intr-o baie de apa fierbinte in care s-a fiert piperul boabe, dafinul, ardeii iuti si patrunjelul verde; se da un singur clocot.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sarmale cu pesteid="blue">

 

Ingrediente: 16 foi mari de varza, sare, 500 g filé de peste, 2 lg. suc de lamaie, 4 cepe, 40 g unt, 2 morcovi mici, 1 ou, 4 lg. smantana, 2 lg. pesmet, piper alb, 1 varf de cutit coriandru macinat, 100 ml supa (instant), 2 lingurite boabe de piper roz

 

Foile de varza se oparesc intr-o cantitate mare de apa cu sare 3-4 minute. Se trec prin apa rece, se scurg bine; se aseaza suprapuse, doua cate doua, pe prosoape de bucatarie.

Pestele se taie cuburi de 2 cm si se stropeste cu suc de lamaie. Ceapa se toaca si se caleste in 10 g unt. Se adauga pestele si se lasa sa prinda putina culoare. Se zdrobesc apoi cu furculita.

Morcovii se taie marunt si se da deoparte ½ din cantitate. Restul se amesteca bine cu ou, 1 lg. smantana, pesmet si peste. Se condimenteaza cu sare, piper si coriandru. Se umplu foile de varza si se impacheteaza. Se preincalzeste cuptorul.

Se unge cu unt o forma termorezistenta si se aseaza inauntru sarmalele. Intre ele se pun cubulete de morcov si se repartizeaza deasupra restul de smantana si restul de unt, sub forma de fulgi. Se toarna supa si se coace totul 30 de minute. Se orneaza cu boabe de piper roz si felii de lamaie.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Scoici in aspicid="blue">

 

Ingrediente: 48 scoici, 12 raci, 1 cap de peste, 1 picior de vaca, cimbru, 1 foaie de dafin, 1 ceapa, 1 lamaie, 3 oua fierte tari, 100 ml vin, 5 catei usturoi

 

Se spala scoicile si se oparesc in apa cu sare, pentru a le putea scoate din cochilii. Se spala din nou. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se fierb si racii, se curata si se lasa sa se raceasca.

Separat, se preparã aspicul din capul de peste, piciorul de vaca, cimbru, ceapa, usturoi, foaia de dafin, o bucatica de lamaie, sare, piper, 1 l apa si vin. Se fierbe incet pana scade la jumatate. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Ouale se taie sferturi. Se pune intr-o forma putin aspic apoi se aseaza un rand de scoici, unul de raci, unul de oua. Se toarna aspic, se lasa sa se raceasca, apoi se repeta operatia. Se acopera cu aspic si se da la rece. Cand se serveste, se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu felii de lamaie si verdeata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...