Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Zona salatelor


akella

Recommended Posts

Salata de spanac cu smantanaid="green">

 

Ingrediente: 1 kg spanac, 2 oua, 8 lg. smantana, 2 lg. zeama de lamaie, sare

 

Spanacul proaspat se curata, se spala in cat mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si cand a dat in clocot se pune spanacul. Dupa 5 minute se scoate, se scurge si se taie ca taiteii lati de un deget. Separat se fierb ouale tari si cind sint gata se racesc, se curata si se taie felii subtiri. Se pune spanacul intr-o salatiera, se gusta de sare, daca mai este necesar si mai adauga, se aranjeaza de jur-imprejur feliile de oua, se stropeste salata cu zeama de lamiie si, in momentul cind se serveste, se toarna pe fiecare portie citeva linguri de smintina buna, groasa si proaspata.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salata de spanac cu rosii si branzaid="green">

 

Ingrediente: 1 leg. spanac verde rupt in fasii, 1 rosie taiata felii subtiri, 1 leg. marar taiata fin, 1/4 cana de branza taiata, 2 lingurite oregano proaspat, 2 lg. ulei (masline), 2 lg. otet de mere, sare si piper

 

Se alterneaza straturile de spanac cu cele de rosii. Se presara branza, mararul, oregano si se amesteca. Se asezoneaza cu ulei, otet, sare si piper. Se serveste dupa cea fost tinuta o jumatate de ora in frigider.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de spanac cu carneid="green">

 

Ingrediente: putina friptura rece, spanac crud (30 frunze), 12 ciuperci fierte sau din conserva, 3-4 rosii, 1 ceapa, 1 smantana mica, 1 iaurt mic, 100 g branza, 1 leg. patrunjel verde

 

Friptura pentru salata poate sa fie din orice carne se doreste (facuta la gratar sau prajita) sau se poate minca si fara carne. Rosiile, spanacul, friptura si ciupercile se taie bucati. Ceapa, smantana, branza, iaurtul si verdeata se mixeaza pana se face un sos. Se amesteca bine cu restul ingredientelor, se condimenteaza si se serveste rece.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de creveti id="green">

 

Ingrediente

 

Creveti decorticati fierti doar un pic de tot (trebuie sa ramana tari)

1 mar ionatan nu prea mare taiat cubulete max 1 cm

Ananas bucati din compot

Maioneza (1-2 linguri)

1 castravete murat mic tocat marunt (facultativ)

Sos cocktail (din comert, este portocaliu), trebuie sa fie din belsug - noi punem o sticluta de 33 cl pentru 6 portii

 

Se amesteca ingredientele. Se serveste pe o foaie de salata verde.

 

Gustul este dulceag.

 

Salata de andive cu somon afumatid="green">

 

Ingrediente

 

1 andiva (trebuie sa fie cat mai albe si sa nu fi stat la lumina, altfel sunt amare) taiata transversal in fasiute ca la salata de varza

1 pachet somon afumat taiat (de fapt se rupe singur in bucatele mici daca este din cel feliat)

sos, din branza Almette cu verdeata + un pic de smantana + zeama de lamaie

 

Ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna peste andiva + somon.

 

Gustul este acrisor. Se comsuma numai pe loc, imediat ce a fost facuta, altfel se lasa sosul si nu mai este gustoasa. Daca nu va plac andivele din principiu, e posibil sa nu va impresioneze nici gustul la aceasta salata. Dar somonul o indulceste un pic, la fel si branza.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de paste cu salam si morcoviid="green">

 

Ingrediente: 250 g paste tip Farfale (fundite), sare, piper, 1 leg. morcovi, ¼ pepene galben, 1 salata creata, 150 g crema de iaurt, 2 lg. maioneza, sucul de la ½ lamaie, 1 praf zahar, 100 g salam, 2 lg. seminte de dovleac

 

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg bine.

Morcovii se fierb in apa cu sare cca 6-8 minute; se trec prin jet de apa rece si se scurg. Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie bucati. Salata se rupe in bucati potrivite.

Se amesteca crema de iaurt cu maioneza si suc de lamaie. Se potriveste de sare, piper si zahar.

Salata creata se amesteca bine cu morcovi, penepe si paste. Se toarna dressing-ul si se amesteca. Se adauga salam si, eventual, branza de capra. Se presara seminte de dovleac.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...