Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Zona salatelor


akella

Recommended Posts

Salata de cartofi cu sos de mustarid="green">

 

Ingrediente: 750 g cartofi rosii, ½ lingurita chimen, 1 foaie dafin, 4 oua, 1 ceapa, 150 g castraveti murati, 200 g smantana, 100 g iaurt, 1 ½ lg. mustar, 1 lg. zeama castraveti murati, sare, piper, 1 leg. ceapa verde

 

Cartofii se spala si se fierb 25 de minute in apa cu sare, chimen si foaia de dafin. Se scurg, se trec prin apa rece, se decojesc si se taie rondele potrivite. Se fierb ouale si se taie sferturi. Ceapa se taie inele, iar castravetii se taie cat mai marunt, apoi se amesteca toate legumele.

Deasupra se toarna un sos preparat din smantana, iaurt, mustar, sare, piper si o lingura zeama de castraveti. Se da la rece 30 de minute si se orneaza cu inele de ceapa verde.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salata de oua.

 

 

Ingrediente:5-6 oua,1 cutie de porumb(mica),200 g salam victoria(muschi,sau ce vreti voi)1 cutie ciuperci,1 iaurt Danone natural(mare),2 linguri maioneza,delikat.

 

Intr-un castron se pune maioneza si iaurtul si se amesteca,apoi se adauga,ciupercile,porumbul,salamul taiat bucatele de marimea unei unghi ,ouale fierte taiate solzisori,si delikat dupa gust.Se amesteca toate si se da la frigider ptr o ora.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

as vrea sa va scriu si eu 2 salate pe care le prepar in mod frecvent si sunt foarte gustoase

I

 

o cutie de ciuperci taiate

un piept de pasare fiert, fript sau pastrama taiat bucatele mici

maioneza

piper

usturoi pisat cu sare dupa gust

se amesteca toate in salatiera

II

cartofi firti in coaja 1Kg

3 morcovi potriviti fierti

putina telina si 2 radacini patrunjel de asemenea fierte

se taie rondele toate dupa ce s-au racit si se amesteca cu

castravete murat(2-3 bucati) sau castravete crud

sau ardei grasi unul galben, unul rosu

ceapa verde sau uscata dar deia rosie

masline 300 grame

maioneza dupa gust sare, piper, o lingura de mustar, putina lamiie sau otet de mere sau din borcanul de castraveti

in functie de sezon fac diverse amestecuri

de exemplu primavara adaug si verdeturi

adica salata verde si patrunjel

toamna pun mai mult ardei gras sau gogosar

iarna adaug multe acrituri

va doresc pofta buna

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

iarina,

am stat 3 ani cu fetita acasa; am scris cu manutza mea 250 pagini (format A4) de retete... verificate toate. Asa ca ma bucur ca-ti plac, sper sa-ti placa si cand le vei pregati. Daca urmaresti pe unde postez, prin "Bucatarie", vei gasi si alte retete, de placinte, tarte, preparate din peste, pui etc.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de ciuperciid="green">

 

Ingrediente: 600 g ciuperci (Champignons), ulei, sare de lamaie, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel verde

 

Ciupercile curatate se fierb in apa clocotita cu sare si un praf de sare de lamaie, cca 15 minute. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se amesteca impreuna cu usturoi pisat, ulei, sare, piper si verdeata tocata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de fasole verdeid="green">

 

Ingrediente: 500 g fasole verde, 150 g telemea, 3 lg. ulei, zeama de la ½ lamaie, sare, piper, tarhon verde tocat

 

Fasolea se fierbe in apa cu sare si se lasa la scurs. Se amesteca apoi cu telemeaua rasa si tarhon si se asezoneaza cu un sos facut din ulei, zeama de lamaie, sare si piper.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de fasole verde cu costita afumataid="green">

 

Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, cate 1 ardei gras rosu si galben, 1 dovlecel mic, 1 salata creata, 2 felii paine, 4 lg. ulei, 1 catel usturoi, 100 g costita afumata, 125 ml supa de carne (instant), 1-2 lg. otet, piper

 

Fasolea se fierbe cca 20 de minute in apa cu sare si se lasa la scurs. Ardeii se taie cubulete, iar dovlecelul feliute. Salata se rupe bucatele.

Painea se taie cubulete. Se incing 2 lg. de ulei intr-o tigaie si se prajeste painea. Se adauga usturoiul tocat marunt. Se scot cubuletele de paine si se pun deoparte.

Se taie costita bucatele si se caleste in uleiul ramas de la paine. Se scoate costita, iar peste grasime se toarna supa si otetul. Se condimenteaza. Se adauga, pentru cateva minute, dovlecelul si ardeii, apoi se scot si se pun deoparte.

Se amesteca salata cu legumele, costita si painea. Se adauga si putin otet.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de fasole verde cu piersici si rosiiid="green">

 

Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, 500 g rosii, 1 catel usturoi, 1 ceapa, 4 lg. otet, piper, zahar, 8 lg. ulei, 1 leg. ceapa verde, 2 piersici tari, ½ leg. busuioc

 

Fasolea se rupe in bucati si se fierbe 15 minute in apa cu sare. Se scurge bine. Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie cubulete.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se amesteca bine cu otet, sare, piper si zahar, dupa gust. Se adauga ulei. Se toarna sosul peste fasole si se lasa 3 ore la frigider sa se patrunda.

Ceapa verde se taie inele, iar piersicile cubulete. Se adauga la salata ceapa si piersicile. Se orneaza cu frunzulite de busuioc.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...