Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Zona salatelor


akella

Recommended Posts

Salata de linteid="green">

 

Ingrediente: 400 g linte rosie, 1 l supa de legume (instant), 2 lingurite pasta de tomate, 1 ardei gras rosu, 1 salata verde, 1 leg. leustean verde, 3 lg. suc de lamaie, sare, piper, 3 lg. ulei (masline)

 

Lintea se pune la inmuiat peste noapte. Se scoate si se fierbe 4 minute in supa, cu 1 lingurita pasta. Se scurge si se pastreaza zeama. Ardeiul gras se taie fasii, iar leusteanul se toaca.

Se amesteca sucul de lamaie cu sare, piper, 1 lingurita pasta, 3-4 lg. zeama fiarta si ulei. Se amesteca marinata cu lintea, fasiile de ardei gras si leusteanul tocat. Se tapeteaza un castron cu frunze de salata si se aseaza salata de linte.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salata de sfecla rosieid="green">

 

Ingrediente: 2 kg sfecla rosie, ½ l otet, 200 g hrean ras, 1 lingurita chimen macinat, sare

 

Sfeclele se coc in cuptor, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se amesteca apoi cu otetul, ½ l apa fiarta si racita, hreanul ras, chimenul si sare dupa gust. Se pun in borcan si se lasa cateva zile sa se patrunda.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de varaid="green">

 

Ingrediente: 300 g porumb (cons.), 150 g broccoli, 100 g conopida, 100 g rosii, 3 lg. ulei, 2 lingurite suc de lamaie, 1 lingurita otet, ½ lingurita mustar, 1 catel usturoi, sare, piper, verdeata (patrunjel verde, tarhon si menta)

 

Se desface broccoli si conopida in buchetele, se fierb in apa cu sare si se scurg. Intr-o salatiera, se amesteca porumbul scurs cu broccoli, conopida si rosiile taiate felii. Deasupra se toarna un sos preparat din ulei, suc de lamaie, usturoiul pisat, mustar, otet, verdeata tocata, sare si piper.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Conopida cu maioneza id="green">

Ingrediente:

conopida, usturoi, ulei, mustar, galbenus de ou, apa, sare

Mod de preparare

Se fierbe conopida in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se da prin razatoare, sa fie toacata. Se adauga maioneza si usturoi. Se poate adauga sare dupa gust. Se serveste rece.

Mod de servire

Se serveste cu rosii

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata "light" id="green">

Ingrediente:

o cutie boabe de porumb, 4 felii jambon afumat, 1 ardei gras, 1 paharel de iaurt cremoso,(smantana)dupa preferinta, un praf de sare, cateva masline

 

Mod de preparare

Se ameseca porumbul boabe cu jambonul taiat patratele, ardeiul taiat julien, iaurtul (smantana), sarea

 

Mod de servire

Se pune in castronele si se orneaza cu masline

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata cu ton id="green">

Ingrediente:

1 salata verde, o punga amestec mexican, 300 gr broccoli, 1 conserva ton in ulei, 1/2 lamaie, 1 legatura marar, patrunjel dupa gust, sare foarte foarte putina, piper si alte condimete preferate, 4 linguri de sos remoulade din comert.

 

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand aceasta a dat in clocot se pun legumele din amestecul mexican care vor fierbe timp de 5 min, apoi se adauga broccoli. Se mai fierb legumele toate inca 2 min, se scurg si se pun sub jet de apa rece nu foate puternic. Se lasa din nou la scurs foarte foarte bine. Separat de spala salata si se scurge si aceasta. Se rupe cu mana in bucati potrivite si se pun intr-o salatiera. Se adauga legumele scurse, tonul cu tot cu uleiul din conserva. Deasupra se stoarce 1/2 lamaie si cele 4 linguri de sos remoulade. Se amesteca cu grija pentru a nu zdrobi broccoli. Se pot adauga si felii de masline din comert.

 

Mod de servire

Este o salata ce inlocuieste si o masa. In loc de ton se poate adauga carne fiarta de pui sau alt peste (salau, stiuca sau alt peste slab cu carne alba) se serveste imediat sau cand ne e foame dar nu mai mult de 1 zi pentru a i se savura aderata aroma. se tine la rece.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata antistresid="green">

 

Ingrediente: 1 salata verde, 2 rosii, 1 castravete de salata, 3-4 ridichi, 100 g ciuperci, 2 morcovi, 100 g boabe porumb, cateva masline negre, 100 g branza, patrunjel verde, sare, piper, ulei (masline), suc de lamaie

 

Salata verde se taie fasii potrivite si se amesteca bine cu rondele de rosii, castravete, ridichi, morcovi si cu ciuperci, porumb, masline si cubulete de branza. Se asezoneaza cu sare, piper, suc de lamaie si ulei si se presara patrunjel verde tocat fin.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

draga akella,id="red"> multumim, dar eu zic sa publici o carte de bucate. merita.[flo]

ai grija sa n-o publice altii inaintea ta.

 

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.id="blue">[floare3]

 

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your yearsid="purple">" Abraham Lincoln

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

april,

multzam fain pentru aprecieri. Ma gandeam acum vreo 3 ani sa-mi public colectia de retete, dar e mare bataie de cap si, in plus, piata e suprasaturata de carti de bucate... Asa ca prefer sa le impartasesc celor interesati, pasionati de "culinarie"... Daca ma va plagia cineva, ei bine, Dumnezeu e sus si vede tot... Roata vietii... Ia-o cum vrei, eu sunt de parere ca nu e bine sa faci rau, caci raul se va intoarce, mai devreme sau mai tarziu, tot impotriva ta...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Carmen_Marieta

Conopida cu maioneza id="green">Ingrediente:conopida, usturoi, ulei, mustar, galbenus de ou, apa, sareMod de preparareSe fierbe conopida in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se da prin razatoare, sa fie toacata. Se adauga maioneza si usturoi. Se poate adauga sare dupa gust. Se serveste rece.Mod de servireSe serveste cu rosii


id="quote">id="quote">carmen reteta asta este super.o fac si eu cu o mica modificare.calesc 2 cepe in ulei,le las sa se raceasca si cand fac maioneza pun cate o lingura din ceapa+ulei,apoi la final conopida si usturoiul.incercati si asa ca e delicioasa.cred ca in week-end fac din nou.id="red">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...