Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Zona salatelor


akella

Recommended Posts

Salata cu macrou afumat id="blue">

 

Ingrediente:

1 macrou afumat, 2 teline mijlocii, 1 morcov, 1 mar, 3 linguri maioneza, un praf de sare, felii de lamaie, frunze de patrunjel

Mod de preparare

Macroul afumat, fara oase si fara pielita, se taie marunt; telina, morcovul si marul curatate si date pe razatoarea mica se storc de zeama si se pun intr-un castron. Se amesteca impreuna cu pestele, maioneza si sare. Se orneaza cu felii subtiri de lamaie si patrunjel verde.

 

Mod de servire

Se serveste ca atare

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salata balcanicaid="green">

 

Ingrediente: 650 g rosii, 1 catel usturoi, 3 cepe verzi, 1 castravete de salata, 1 leg. menta, 100 g branza de oaie, 100 g branza de vaci, 200 g iaurt, piper, sare

 

Rosiile se taie in 8, usturoiul se toaca, se taie rondele doar partea verde a cepelor, iar castravetele se taie felii. Se aseaza pe o farfurie, decorativ, rosiile, capetele albe de ceapa, castravetele si frunzele de menta.

Se zdrobeste branza, se paseaza cu branza de vaci, iaurt si usturoi. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna pe salata.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata bulgareascaid="green">

 

Ingrediente: 500 g rosii, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 2 castraveciori, 200 g telemea, 3-4 lg. ulei, sare, piper, 2 lg. otet sau suc de lamaie, verdeata

 

Se taie rosiile in felii subtiri care se taie apoi in jumatate, castravetii in felii subtiri, la fel si ardeii grasi, ceapa in solzi. Se amesteca totul si se toarna dressing-ul preparat din ulei, sare, piper si otet sau suc de lamaie. Se presara verdeata tocata fin, iar deasupra se rade telemeaua.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata Aliss id="blue">

 

Ingrediente:

2 kg cartofi, 500gr piept de pui, un borcan castraveti murati, un borcan gogosari murati, 500gr maioneza.

Complexitate: Redusa

 

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, separat se fierbe pieptul de pui. Dupa ce s-au fiert cartofii si pieptul, se taie cuburi. Se amesteca intr-un vas cu castravetii, gogosarii si maioneza. Se potriveste de sare si piper si se da la rece.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata asortata de primavara id="green">

Ingrediente

2 salate verzi, 2-3 buc. gulii, 3 buc. castraveti, o legatura ridichi, 1 buc. ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare, piper

Mod de preparare

Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de ciuperci id="blue">

Ingrediente:

1/2 kg ciuperci, 0,5 dl ulei, zeama de la 1 lamiie, sare, piper, patrunjel verde

 

Mod de preparare

Se curata ciupercile de pielita, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet. Cind sint fierte, se lasa sa se racoreasca, se taie felii, se stropesc cu sosul preparat din ulei, zeama de lamiie si piper Se garniseste cu patrunjel verde taiat fin.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de mozzarelaid="green">

 

Pe un platou se pun felii de rosii (taiate din rosia intreaga) intr-un singur strat, se presara cu sare si piper, se toarna ulei de masline si otet balsamic si se presara busuioc (preferabil verde, dar merge si uscat). Peste se pune un strat de felii de mozzarela. Sa fie din aia care se gaseste in pungi cu tot cu zer (de la Zott de ex). E mortala, de cand am mancat prima data nu ma pot abtine si la 2-3 zile tot mai fac. Inainte de masa, dupa masa, in loc de masa......

 

Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati

din:09.09.2004

http://community.webshots.com/user/vizigotu

 

cronicile vizigotuluiid="green">"]cronica vizigotului[/url]id="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de cruditati cu orezid="green">

 

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, sare, 3 ardei grasi rosii, 4 mere mici, 200 g parizer, 1 leg. patrunjel verde, 4 ardei iuti, 150 g iaurt degresat, 3 lg. otet

 

Orezul se fierbe in apa cu sare. Merele si ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se taie marunt. Parizerul se taie cubulete. Orezul scurs se amesteca bine cu ardeii, merele si parizerul.

Se amesteca iaurtul cu patrunjelul tocat si otetul. Se toarna sosul peste salatã si se orneaza cu ardei iuti si patrunjel verde.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata greceascaid="green">

 

Ingrediente: 2 cepe de apa, 4 rosii, 1 castravete de salata, 100 g masline negre, 4 fire oregano, 6 lg. otet, 4 lg. ulei (masline), sare, piper, 200 g telemea, 1 salata, 4 ardei iuti

 

Ceapa se taie inele subtiri, rosiile si castravetele se taie felii. Se amesteca legumele cu maslinele.

Oregano se amesteca bine cu otet, ulei, sare si piper. Branza se taie cubulete. Se amesteca salata cu sosul de otet si branza. Se lasa 5 minute sa se patrunda bine.

Se aseaza frunzele de salata pe farfurii, se pune cate o portie de salata de legume si se orneaza cu cate un ardei iute.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...