Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Zona salatelor


akella

Recommended Posts

Salata Cristina.

 

Ingrediente:

100 g sunca de porc, 100 g fileu de pui, 100 g ciuperci conservate (taiate), castraveti murati, 2 oua, 1 cartof, 1-2 linguri maioneza, 50 g de cascaval ras, fructe exotice de culoare rosie pentru ornare, marar.

 

Mod de preparare

Se fierb in vase separate fileul de pui, ouale si cartofii, dupa care se aranjeaza straturi intr-un vas de sticla din care va fi servit:sunca taiata felii subtiri, cartoful ras, ciupercile maruntite, castravetele murat dat prin rozatoare, oul taiat felii, 1-2 linguri de maioneza,intinsa pe toata suprafata, fileul de pui taiat felii, cascavalul ras marunt, fructe exotice de culoare rosie pentru contrast si o crenguta de marar.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salata de pui cu paste.

 

Ingrediente:

400 g paste (spirale), de preferat in 3 culori, 1 piept de pui, o cutie de porumb dulce, o cutie mica de mazare, 3-4 linguri de maioneza, 1 cutie (200 g) de iaurt cremos.

 

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa clocotita, cu sare sau vegeta. Dupa ce au fiert, se scurg si se pun in vasul in care se va prepara salata. Intre timp, se taie cubulete mici pieptul de pui si se prajeste in ulei sau unt, cu vegeta si piper. Cand este gata, se scurge si se rastoarna in vasul de salata. Se adauga mazarea si porumbul, maioneza si iaurtul, piper si, daca mai este nevoie, sare si se amesteca.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de ridichi cu ceapa verdeid="green">

 

Ingrediente: 500 g ridichi rosii, 1 leg. ceapa verde, 2 oua fierte tari, ulei, sare, piper, otet sau suc de lamaie

 

Ridichile se taie rondele subtiri si se amesteca impreuna cu ceapa verde taiata inele, ulei, sare, piper, otet sau suc de lamaie. Salata se garniseste cu felii de oua.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De trei ori bravo, multumiri si [flo] pentru subiect si retete. E super, am notat cateva si saptamana asta am de gand sa le incerc, mai ales ca vremea de afara ma imbie la o cina pe veranda.

 

Mamica de spiridusid="red">

 

Poze cu Loriana

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danitin70/album?.dir=d601&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/danitin70/my_photos

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de rosiiid="green">

 

Ingrediente: 6 rosii, 1 castravecior, 4 catei usturoi, 1 ardei gras verde, 2 lg. otet, sare, piper, 4 lg. ulei (masline), frunze de menta

 

Se amesteca rosiile taiate sferturi cu rondele de castravete si ardei, usturoiul taiat feliute, otet, sare si piper. Se lasa la marinat 15 minute. Se adauga uleiul, se amesteca si se garniseste cu frunze de menta.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumiri pentru retete[flo], am notat mai multe si in weekend vreau sa incerc cateva. Va scriu si eu cateva salate foarte rapide(preferatele mele) si bune zic eu:)

 

Salata de macrou

4 cartofi mari, un macrou afumat, 1 ceapa (de preferat rosie), maioneza, sare, piper dupa gust.

Se fierb cartofii in coaja, se taie bucatele mici, se amesteca apoi cu macroul curatat de oase, ceapa taiata marunt, maioneza, sare, piper.

 

Salata de ton: 2 cutii ton maruntit(mici), 1 cutie porumb, castraveti murati 5,6 buc., maioneza. Se scurge tonul de ulei(sau suc propriu), se amesteca cu porumbul si castravetii taiati marunt, apoi maioneaza, sare, piper.

 

Alta salata de ton: 2 cutii ton(mici), paste spirale ½ de punga, gogosari murati 4,5 jumatati(sau dupa gust daca preferati mai acrisoara, mai mult), maioneza, sare, piper.

Se scurge tonul de ulei (sau suc propriu), se amesteca cu pastele fierte in prealabil, gogsarii taiati marunt,maioneza, sare, piper.

 

 

Laura si Mihnea [hagi]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de rosii cu smantanaid="green">

 

Ingrediente: 500 g rosii, 1 ceapa, 100 g smantana, sare, piper

 

Se taie rosiile in felii subtiri, se acopera cu ceapa taiata in solzi, se presara sare si piper si se toarna smantana condimentata si ea cu sare si piper.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de cartofi cu peste.

 

Ingrediente

o conserva de peste in ulei, 4 buc. cartofi mijlocii, 3 oua, o ceapa, maioneza, 100 gr. cascaval.

 

 

Mod de preparare

Se fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica sau prin sita. Pestele se scurge de ulei, se marunteste si se aranjeaza pe fundul platoului, deasupra se pune ceapa taiata rondele fine si se acopera cu un strat subtire de maioneza. Apoi se pun cartofii si iar maioneza, deasupra cascavalul ras, albusurile, se acopera cu maioneza. Peste acest ultim strat se aranjeaza frumos praful de galbenusuri ca sa nu se vada maioneza. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

Se lasa la rece si se serveste peste citeva ore sau a doua zi.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de telina cu fructeid="green">

 

Ingrediente: 1 telina, 3 pere, 1 mar, 8 nuci, 1 lg. suc de lamaie, bulion de rosii, 100 g smantana, 1 ou fiert tare, sare, piper, 1 fir cimbru

 

Telina se rade si se stropeste cu suc de lamaie. Fructele se taie bucati, se amesteca bine cu telina si se aseaza pe un platou. Deasupra se toarna smantana batuta cu bulion, sare, piper si usturoi pisat. Salata se garniseste cu cimbru si feliute de ou.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...