Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Castraveciori bulgaresti

 

Ingrediente pentru 1 borcan de 800 g: 50 g otet, 2 lingurite zahar, 1 lingurita sare, 2 catei usturoi, ½ ceapa mica, ½ lingurita boabe de piper, ½ lingurita boabe de mustar, 1 foaie dafin

 

Castraveciorii se spala foarte bine, se aseaza in borcane, se adauga ingredientele de mai sus si se umplu cu apa. Apoi borcanele se inchid ermetic si se fierb 10 minute, cu focul mic, de cand au dat in clocot.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mihaela, reteta de castraveciori pe care am postat-o mai sus, e super. Castravetii se pastreaza si 1 an de zile tari si parfumati (cu conditia sa fie puse fest capacele, ca daca intra aer... se strica), sunt acri si potrivit de sarati, iar zeama e limpede. Daca pui mai putina sare decat este specificat in reteta, conservele nu mai tin asa bine si asa mult. Sarea si intareste si conserva.

In alta ordine de idei, mai am o groaza de retete de conserve pentru iarna, salate, sosuri la borcan si condimente etc.

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o reteta f.f. buna, luata de bunica mea chiar de la bulgari (s-a nascut acolo). Sunt deliciosi si buni de mancat a treia zi.

 

Castraveti bulgaresti

 

Ingrediente: castraveti, morcovi, ceapa, usturoi, flori uscate de marar, hrean, boabe de mustar, piper, ienibahar, otet, zahar si sare neiodata.

 

Preparare: in fiecare borcan de 800 g se aseaza pe fund o floare de marar, 3 felii de ceapa (taiate rotund), 2 catei de usturoi, apoi se pun castravetii in picioare si printre ei, lipite de peretii borcanului, rondele de morcovi. Deasupra se pun cate 6 boabe de piper, 10 de mustar, 2 de ienibahar, 1 lingurita rasa de sare, 2 de zahar si 5 linguri de otet. Se pune si cate o fasie de hrean.

Se acopera cu apa rece, se sterilizeaza 10 min si apoi se lasa la racit cu gura in jos.

 

 

Reteta este asemanatoare cu a Akellei [:)], dar are in plus marar, ienibahar si morcov, care dau o aroma deosebita si hrean, care ii tine tari si crocanti.

Condimentele, dupa ce faceti prima oara, le puteti pune si la ochi, in afara de ienibahar care are o aroma f. puternica si nu trebuie mai mult de 2 boabe.

 

Edit: sarea trebuie sa fie neiodata, pt. ca altfel se inmoaie castravetii (valabil pt. orice muratura).id="purple">

 


Dianaid="green"> si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="purple">id="Comic Sans MS">id="green">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult de tot pentru retete[pup]

Akella, nu ne dai si noua retetele tale pentru conserve de iarna?[flo][flo][flo]

 

________________________________________________

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

 

Cu drag,

Mihaela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Castraveti cu ardei capia

 

Ingrediente: 2 kg castraveti, 10 ardei capia rosii, 1,5 l vin alb, 1 l otet din vin alb, 4 lg. boabe de piper negru, 2 lg. boabe de piper rosu, 120 g zahar, 3 lg. sare grunjoasa, crengute de rozmarin, cativa catei usturoi

 

Se spala bine castravetii, apoi se taie fie in grosime (bucati de 3 cm), fie in lungime si li se scot samburii. Se curata ardeii si se taie fie cubulete, fie in fasii lungi cat castravetii.

Se umplu borcanele, alternand castravetii cu ardeii, si avand grija sa nu ramana spatiu intre ei. Se adauga usturoi si, deasupra, se aranjeaza crengutele de rozmarin.

Se toarna intr-o oala vinul, otetul si ¾ l apa si se adauga piperul, zaharul si sarea. Se lasa oala pe foc pana se topeste sarea si zaharul. Se toarna fiertura peste castraveti si se inchid borcanele ermetic. Se lasa sa se raceasca acoperite de o patura. A doua zi, se sterilizeaza cateva minute.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Castraveti cu dovleac

 

Ingrediente: 1,5 kg castraveti, 50 g sare grunjoasa, 500 g dovleac, 120 g zahar, 1 l otet din vin, 1 buc. hrean, 4 lg. boabe de mustar, 3 lg. piper negru, 6 frunze dafin, marar uscat

 

Castravetii se curata si se taie rondele groase de 1 cm. Se pun intr-un castron, se presara sare din belsug, se toarna apa, se acopera si se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi, se curata dovleacul de coaja si seminte, iar pulpa se taie bucati de aceeasi marime cu castravetii. Se scot castravetii din saramura, se clatesc cu apa rece si se adauga dovleacul, feliile de hrean, mararul si boabele de mustar. Se umplu borcanele pana la 2 cm de buza.

Se pune sa fiarba otetul diluat cu 1 l apa, se adauga 2 lg. sare, zahar, boabele de piper si dafinul. Se toarna otetul cald in borcane, se inchid ermetic si se lasa sa se raceasca acoperite de o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Facea bunica mea zarzavaturi la sticla, mai lichide, pt. ciorbe, dar nu am mai apucat sa iau reteta de la ea. Daca stie careva ...

 

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

http://community.webshots.com/user/mcrmiki

Miha[gravi]&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...