Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

Miha, sucul de rosii trebuie sa fie f. concentrat, de aceea eu folosesc pasta de tomate(cumparata, de la Olimpya, concentratie 20% parca).

 

Fetelor, am executat zarzavatul de ciorbe postat de mine, din 20 kg de rosii si au iesit 22 de borcane de 800g de toata frumusetea!

 

Mcm, exact asa fac si eu compozitia pt. ardei bulgaresti. Eu insa bag ardeii spalati in compozitia fierbinte, vreo 2 min. doar sa se inmoaie putin si sa-i pot aseza in borcane, apoi torn compozitia peste ei, ii capacesc si ii fierb la bain-marie.

 

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Originally posted by mariussimiuc

Apropo de suc de rosii?Cum se prepara?Am multe rosii si nu stiu ce sa fac cu ele.Deocamdata le-am stors si le-am pus la fiert.Dar mai departe?eu fac sucul de rosii asa:dau prin selector rosiile, pun la fiert sucul rezultat pana scade cam la jumatate (depinde de cat se apoase sunt rosiile), cand este aproape gata pun o lingura de sare si una de zahar (la aprox 6 litri suc).imediat ce am dat oala jos de pe foc pun in sticle de jumatate spalate si uscate (sa nu ramana apa in ele ca se strica sucul ) si capsez imediat, le pun intr-o patura si le invelesc cam 24 ore, pana se racesc ele bine (daca pun in sticle cu filet, gen sticle de nectar, cand le scot din patura incerc sa le mai insurubez odata pentru sigutanta)ca sa nu se sparga sticlele atunci cand pun sucul fierbinte, asez sticlele intr-o tava de tabla si pun si un cutit de inox dedesubt.spor la treaba si [pup]mirela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mai intai:[pup][pup][pup][pup][pup]

[pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup]

[pup][pup][pup][pup][pup][pup][pup]

[pup][pup][pup][pup][pup][pup]

pentru toate fetele care au pus retetele aici, le-am printat pe toate, deja am cateva pe lista mea de prioritati!

Acum, am o intrebare : stiti cumva cum se pune ardeiul iuteid="red"> la borcan ? Soacra mea il pune in otet cu zahar si atat, mama il pune in otet indoit cu apa, voi cum procedati?

 

ailuI

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pana acum am mancat iarna ardei copti facuti de familiile noastre, pastrati in congelatoare. Anul acesta am facut de multe ori ardei copti si m-am gandit sa pun si pe iarna, dar nu la congelator, ca, pe de o parte se flescaie, pe de alta parte ocupa loc si nu-i permite porcului de Craciun sa se instaleze! Deci as vrea sa va rog sa-mi dati o reteta de ardei (grasi, nu iuti si nici capia ori gogosari)copti la borcan(intregi, netaiati).

Am observat ca multe pregatiti ardei copti....in cuptor. Nu stiu cum "iasa" cu curatitul lor, dar bunica m-a invat sa coc ardeii mult mai simplu, in ulei: intr-o cratita in care coaceti de obicei, puneti ulei de 2 degete, cand se incinge se pun ardeii intregi, spalati si stersi de apa. Se tot intorc de pe o parte pe alta pana se coc. Dupa ce sunt gata toti, se curat cu ajutorul unui bol cu apa, in care va mai clatiti-racoriti mainile. Eu am experimentat: 2 kg de ardei copti si curatat in 45 de minute. Va dau detalii, ca sa explic...nu ca sunt eu harnicoasa, ci pentru ca mi s-a parut foarte repede de facut si mai ales curattul....fara pic de arsura cu toata coaja curata, nesfisiati etc.

Citind retele voastre am "salivat", desi eu nu sunt o pofticioasa, dar atatea retete pentru iarna deosebite!

Va astept cu reteta si, cred eu ar fi trebuit sa fim mai atente la sfaturile celor mai in virsta! Sanatate lor sa ne mai poata destainui si noua spor la facut!

 

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Otilia, eu pun ardei copt in congelator si chiar nu se fleoscaie cand ii dezghet. Ii curat si de cotoare si seminte, pun cam 10 ardei mari intr-o punga si nu ocupa loc mult. Poate te ajuta cineva cu reteta pt. borcane...

 

Azi am pus castraveti bulgaresti:

- castravetii i-am spalat si asezat in borcane de 800g, impreuna cu marar uscat, hrean, ceapa si usturoi

- am facut o saramura: 1 l otet, 2 l de apa, 1 lingura de sare la litru, 2 linguri de zahar la litru, boabe de piper, de mustar si foi de dafin

- am turnat compozitia peste castraveti, am pus capace si am fiert borcanele la bain-marie o ora.

 

 

PS: Ailui, mai sterge cativa pupici, ca s-a "deranjat" pagina!

 

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oana,pe bidonul meu de otet scrie 5 % acid acetic.Asta-i concentratia? oare e bun pt. conserve de iarna?!

 

binenteles ca vreau amandoua retetele daca mi le dai[:D]

o sa incerc si conopida singura si asortata.

astept retetele.

merci mult.

 

 

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

 

foto

povestea Maiei

povestea lui Robert

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...