Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

Ange, cel mai bun otet e ala de 9 grade si cel de Topoloveni(azi am luat din Selgros un bidon de 5 kg).

 

Gogonele asortateid="red">:

-5 kg gogonele

-1 conopida mare, rupta buchetele mai mari

-1 varza rosie mare, taiata in 6-8 bucati

-cativa morcovi mari, taiati rondele

-1 telina taiata rondele

 

Le asez in borcane, pe frunze de telina, asortate, apoi torn saramura fiarta peste ele: la 1 l de apa, cateva linguri de otet, 1 lingura de sare, 1 lingurita de zahar, frunze de dafin, boabe de piper si mustar. Pe astea nu le fierb la bain-marie.

 

Conopida o poti pune si separat in borcane sau cu varza rosie, sa se coloreze si saramura este cea de la gogosarii in otet(1 l de otet-2 l apa).

 

Liviana, cu placere! Fiertul asta la bain-marie e de fapt fiertul borcanelor in apa. Adica eu pun intr-o oala mare si larga un prosopel, apoi borcanele fara sa se atinga intre ele, iar intre ele pun prosopele subtiri de bucatarie sau batiste, apoi pun apa calda pana aproape de capacul borcanelor si le las pe foc mic 1-2 ore. Apoi le scot pe o patura si le invelesc cu alta patura si le las asa pana se racesc, chiar o zi intreaga si gata.

 

Adrianafedorca, e super reteta ta, eu am facut-o acum 2 ani, e f. buna!

 

 

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by nushulica
quote:Originally posted by DidiAlex
quote:Originally posted by nushulica

vreau si eu o reteta sau sa-mi ziceti daca se pot pune ardei copti la borcan intregi ceva cu ulei otet?


id="quote">id="quote">Poti pune ardei copti la borcan in otet. Ardei capia/grasi/gogosari, de obicei rosii la culoare, ii coci, ii cureti de coaja si seminte, si ii asezi soldatzeste in borcan peste care torni un sirop (alta denumire nu imi vine in minte) cu otet, apa, sare, sa iti placa la gust, pe care il torni in borcane si apoi le sterilizezi cateva minute. Io de regula dupa ce clocoteste apa le mai tine 5-10 minute max ca sa ramana totusi tari.Da de veste daca nu intelegi ceva.Reteta asta cred ca o gasesti si daca mergi cateva pagini in urma la acest subiect.
id="Comic Sans MS">id="navy">
id="quote">id="quote">
id="quote">id="quote">Multumesc ....si eu pentru reteta! Dar am niste nelamuriri: ardeii nu pot sa-i pun cu coada si seminte cu tot? Sau din motive de economie de borcane se curata postcoacere? Si depinde de cum stau eu cu gustul ca sa-mi stea peste iarna? Nu vreau sa spun altceva decat ca as fi vrut mai multa exactitate in privinta cantitatilor...te rog! Ca n-as vrea sa dau dovada de "prost gust"! Am citit undeva de "1 l otet, 1 l apa +???" si mi s-a parut cam mult otet la aceeasi cantitate de apa. Asa ca daca o iau prin analogie si tinind cont ca mie nu-mi place foarte acru, ce sa fac?Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Muraturi asortate

 

Ingrediente:

diverse legume

 

Mod de preparare

Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea lor, se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaze. Multe dintre acestea sint bogate in vitamina C. La un butoi de 100 l cantitatea totala de adaosuri nu trebuie sa treaca de 4-5 kg. Acestea se aseaza pe fundul butoiului si apoi la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se umple complet cu saramura de 7 % concentratie (tarie) pregatita cu 24 de ore inainte. Concentratia saramurii poate fi potrivita cu ajutorul unui ou; saramura este buna pentru patlagele verzi sau murate asortate atunci cind oul pus in saramura se ridica la suprafata solutiei. Pentru ca saramura sa fie cit mai curata, este bine ca sarea sa fie pusa pe o pinza usor cufundata in apa. Dupa umplerea cu saramura, butoaiele trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. In acest timp, saramura care scade se completeaza; butoiul trebuie sa fie in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in pivnita sau, intr-un loc cu temperatura foarte scazuta.

 

Mod de servire

Se serveste cu diverse mincaruri, dupa gust

 

 

 

 

Poze nunta..

 

 

De-as avea trei dorinte astea ar fi:

Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de toamna

 

Ingrediente:

5kg gogonele; 2kg morcovi; 3kg gogosari; 2-3 capatani de telina; 1l otet; 1l apa; 1kg zahar; 2-3 pliculete Dr.Oetker; sare dupa gust

 

Mod de preparare

Se taie gogonelele felii, morcovii rondele, telina si gogosarii fasii. Se amesteca toate ingredientele, se fierb (depine cat de moi vreti sa fie), se racesc si se pun in borcane sau bidonase. Pofta buna!

 

Mod de servire

Ca salata alaturi de friptura.

 

 

 

 

Poze nunta..

 

 

De-as avea trei dorinte astea ar fi:

Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Usturoi murat

 

Ingrediente: 500 g usturoi (8 capatani), 1 plic Pikant fix dulce-acrisor Dr. Oetker

 

Cateii de usturoi se curata si se aseaza in borcan. Se prepara compozitia de Pikant fix conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte peste usturoi.

Borcanul se pune pe o tava (min. 2 cm inaltime) plina cu apa fierbinte si se tine in partea de jos a cuptorului preincalzit, 60 de minute. Se lasa la racit si se depoziteaza la loc racoros si ferit de lumina.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Boabe de porumb murate

 

Ingrediente:

cativa stiuleti, otet, sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, cateva frunze de tarhon

 

Mod de preparare

Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece. Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile, si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece. Dupa o luna se poate intrebuinta, si pot fi folosite in locul caperelor

 

 

 

Poze nunta..

 

 

De-as avea trei dorinte astea ar fi:

Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rosii si ardei pentru ciorba

 

Ingrediente:

rosii, ardei, marar, patrunjel, salicil, sare

 

 

 

Mod de preparare

Se aleg rosii coapte si sanatoase, se taie in doua, apoi in felii subtiri. Cativa ardei grasi se taie ca fideaua, precum si frunza verde de marar si de patrunjel. Din toate se pun in proportiile dorite. Se pune totul intr-un vad adanc, adaugand sare dupa gust (ca si pentru mancare). La fiecare kilogram de rosii si ardei se mai adauga cate 2 kg. de salicil. Se amesteca bine, lasand sa stea asa o jumatate de ora, pana incepe sa lase apa. Se pune in sticle, se astupa bine cu dopuri fierte, se acopera cu smoala sau ceara, si se pastreaza sticlele la rece.

 

 

 

 

Poze nunta..

 

 

De-as avea trei dorinte astea ar fi:

Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by otiliarusu

Multumesc ....si eu pentru reteta! Dar am niste nelamuriri: ardeii nu pot sa-i pun cu coada si seminte cu tot? Sau din motive de economie de borcane se curata postcoacere? Si depinde de cum stau eu cu gustul ca sa-mi stea peste iarna? Nu vreau sa spun altceva decat ca as fi vrut mai multa exactitate in privinta cantitatilor...te rog! Ca n-as vrea sa dau dovada de "prost gust"! Am citit undeva de "1 l otet, 1 l apa +???" si mi s-a parut cam mult otet la aceeasi cantitate de apa. Asa ca daca o iau prin analogie si tinind cont ca mie nu-mi place foarte acru, ce sa fac?

 


id="quote">id="quote">

Otilia,id="green">sigur ca poti pune ardei cu cotor si seminte dar pt mine cotorul ala nu era tocmai ceva curat. Adika il iei din piata, si prin cate maini or fi trecut.....de asta il arunca..si da si din economie de borcane.

In privinta gustului, ii faci fix cum iti plac tie. pt ca odata sterilizati ei nu fermeteaza si nu se mai tine cont de cantitatea de sare/otet/etc. Io ii faceam ii intindeam pe farfurie fara nici un adaos. Caruia nu ii convenea mai punea sare/otez sau apa, dupa caz.Intrebari?id="Comic Sans MS">id="navy">[:D]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da...intrebari: undeva am specificat(chiar am vrut sa fie un sfat demn de urmat) ca eu coc ardeii in ulei. Pentru reteta ta, DidiAlexid="red">, e bine, adica nu are nimic ca ardeii mei sunt copti in ulei?!Ca ei vor avea ceva ulei...deci.

Stiu si eu, din propria experienta ca sterilizarea respectiva e buna, mama mea face la fel cu aprope orice pentru iarna, dar credeam ca si dpdv al continutului trebuia facut ceva la reteta respectiva.Multumesc pentru lamuriri!

 

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...