Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

Azi am facut Zacusca:

 

Ingrediente:

- pt. 10 borcanele de 400g aveti nevoie:

-2 kg de vinete coapte, 2 kg de gogosari copti, 2 kg de ardei capia sau gras rosu copti, 1 kg de ceapa, 1/2 kg de morcov, 1/2 l ulei, un borcan de bulion de 800g, 2 borcane cu ciuperci intregi, sare si piper dupa gust, foi de dafin.

 

Mod de preparare: Ceapa se taie cubulete mici si se inabuseste in ulei, apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si se lasa sa se inmoaie si sa scada. Se adauga gogsarul si ardeiul copt taiate cubulete mici, apoi vinetele tocate mic si se amesteca bine. Se adauga bulionul, condimentele si se baga la cuptor la foc mic, amestecand din cand in cand in oala. Se adauga si ciupercile taiate dupa preferinta(cubulete sau feliute), scurse de zeama. Cand a mai scazut compozitia si este fiarta bine se scoate din cuptor, se pune in borcane, se inchid repede cat sunt fierbinti, apoi se aseaza pe tava de la cuptor si se mai lasa vreo 15 min in cuptor. Se stinge focul si se lasa in cuptor pana se racesc.

 

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

mai fetelor sa nu radei de mine dar vreau sa intreb ceva:sterilizarea borcanelor cum se face?ma refer cata apa trebuie sa fie in oala?sa acopere borcanele sau e bine si pana aproape de capace?[:D] sambata am facut gogsari in sos tomat castraveti bulgaresti si ardei capia copti pusi cu otet dupa reteta lui didialex [flo] da stau si ma gandesc daca le-am sterilizat bine[olala]

 

INGRIDid="red">[zana]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

da, am dat eu o reteta mai demult. dar iti spun cum am facut ieri:

5 kg vinete, 3 kg gogosar, 5 kg ardei capia, 2 kg rosii, 2 kg ceapa, 1 kg ciuperci (optinal), 50 ml ulei, sare, piper, ardei iute dupa gust.

se coc vinetele si ardeii, gogosarii , se curata si se dau prin masina de tocat sau blender. rosiile se fac suc (ori prin separator ori se oparesc, se scot pielitele si se dau prin sita). ceapa si ciupercile se curata, se toaca potrivit de mici si se calesc in ulei (jumatate de cantitate), se amesteca si celelate ingrediente si restul de ulei si se pun la foc mic . amestecul, dupa ce a capatat o culoare auriu roscata si a scazut un pic se da jos de pe foc sa se racoreasca si se pune in borcane de 400 ml, se capseaza si se sterilizeaza in bain marie 30 min la foc mic. se scot borcanele din vasul in care au fiert si se invelesc in paturi groase pana se rasesc singure.

 

mirela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Zacusca?id="red">

 

adinell

Trimis la - 13/09/2006 : 10:35:50

--------------------------------------------------------------------------------

 

Va rog mult scrieti niste retete de zacusca, ca nu prea stiu:) Fac pentru prima data, si sambata e ziua cea mare cand ma apuc sa fac impreuna cu o prietena:) Ea are o reteta dar mi-ar prinde bine sa mai stiu de la voi. Multumesc mult de tot.

 

Adinella

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ZACUSCA DE ARDEI SI GOGOSARI

 

Ingrediente:

1 kg. rosii

4 gogosari

4 ardei grasi

1 morcov mijlociu

1 ceapa

2-3 catei de usturoi

50 g. ulei

1 lingura zahar

sare.

 

Atentie: ingredientele sunt pentru 6 portii. Daca vrei sa-ti iasa mai multa zacusca, inmulteste cantitatile cu cate portii (borcane) vrei sa ai in camara.

 

Mod de preparare:

Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii. De asemenea, se taie ceapa pestisori. Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei, si cand s-au inmuiat, se pun in sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si se potriveste de sare. Pentru pastrarea peste iarna, se adauga, cand este gata, in borcane care se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se fierb o jumatate de ora intr-un vas cu apa.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ZACUSCA DE VINETE SI GOGOSARI

 

Ingrediente:

500 g. rosii

2 vinete mijlocii

4 gogosari

1 ceapa (facultativ)

50 g. ulei

1 lingura zahar

sare.

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul in care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade zeama, observand sa nu se prinda pe fund.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...