Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

ZACUSCA DE VINETE

 

Ingrediente:

15 vinete mari

30 buc. de gogosari

1 kg. ceapa

1 litru ulei

3 kg. rosii

piper

usturoi

sare dupa gust

 

Mod Preparare:

Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

ZACUSCA CU CIUPERCI

 

Ingrediente:

 

2 vinete mijlocii

3 ardei grasi mari

1 ceapa mare

225 ml suc de rosii

60 ml ulei

200 g ciuperci din conserva

2 foi de dafin

sare si piper

1 lingurita de miere (optional)

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor. Dupa ce s-au copt ardeii, fierbinti se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera (ca sa se curete coaja mai usor). Vinetele se curata si se pun la scurs (cateva ore) pe un fund inclinat la 30–40 de grade sau intr-o strecuratoare.

Se dau prin masina de tocat ardeii si vinetele.

Se curata si se taie cubulete o ceapa mare. Se caleste in 60 ml de ulei pana devine translucida. Se adauga vinetele si ardeii tocati, sucul de rosii (bulionul), sare, piper (boabe) si dafinul.

Daca zacusca nu are lichid suficient in ce sa fiarba se pun 100 ml apa sau zeama de la ciuperci. Se fierb la foc mic 30 minute, avand grija sa amestecati din cand in cand sa nu se arda.

Se adauga si ciupercile taiate dupa preferinta, mai mari sau mai mici, si se mai fierbe 45 de minute. Se gusta si daca este acrisoara se pune o lingurita sau mai multe de miere.

Daca puneti zacusca in borcane, acestea trebuie sterilizate. Zacusca fierbinte se pune in borcane. Acestea se inchid bine si se pun intr-o oala cu un servet curat sau cu hartie pe fund (ca sa nu pocneasca la fiert). Se acopera complet cu apa calda. Se lasa sa se sterilizeze la foc mic cam o ora de cand incepe apa sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ZACUSCA CU DOVLECEL

 

Ingrediente:

7 kg. gogosari

2 kg. vinete

1 kg. ceapa

un dovlecel (cca 1,5-2 kg)

400 gr. bulion

 

Mod de Preparare:

Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Zacusca de conopida

 

 

 

Ingrediente:

1 conopida

3 cepe

2 linguri otet de vin

1 kg rosii sau 3-4 linguri bulion

citeva felii de lamiie

sare

piper

1 bucatica zahar

1 foaie de dafin

cimbru

frunze de patrunjel

 

Mod de Preparare:

Se fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau bulionul, foaia de dafin, cimbru, sare, piper, zahar, felioarele de lamiie si frunzulitele de patrunjel. Se toarna sosul cald peste conopida scursa de zeama. Se lasa 1-2 ore in acest sos la rece.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ZACUSCA CU PESTE

 

Ingrediente:

 

1/2 kg ulei

1- 1/2kg ceapa

1- 1/2kg morcov

3 kg gogosari (sau capia) copti

3 kg rosii (numai sucul

1-1/2 kg peste (poate fi si macrou)

sare, mirodenii

 

Mod de Preparare:

In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se condimenteaza dupa gust cu sare si mirodenii si se scade pana se ridica uleiul. Se pune in borcane si se sterilizeaza.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Zacusca cu vineteid="size3">

 

3 kg vinete curatate si stoarse bine

8 kg gogosari intregi

3 kg ceapa curatata

1.5 l bulion

2 l ulei

2 foi de dafin

piper

sare dupa gust

 

Vinetele tocate se amesteca cu 0.5 l ulei si se pune la foc mic pana iese uleiul la suprafata.

 

Gogosarii se spala, curata si se dau prin masina de carne apoi se amesteca cu 0.5 l ulei si se pun la foc pana scade bine toate zeama lasata de gogosari.

 

Ceapa se trece prin masina de carne, se amesteca cu 0.5 l ulei si se pune la foc mic pana iese uleiul la suprafata.

 

Apoi se amesteca toate 3 + bulionul + 0.5 l ulei, 2 foi de dafin, sare si piper. Se tin la foc mic. Cand da sa iasa uleiul la suprafata se pune in borcane fierbiti, se capseaza si se pune la dunstului intre paturi, perne, etc, pana se racesc bine.

 

Pofta buna.[pofta]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ardei umpluti cu zarzavat

 

Se aleg ardei grasi frumosi, se spala, se taie in jurul cotorului, inlaturandu-l, si se face o intepatura cu furculita in varful ardeiului. Se taie ca fideaua varza alba, cativa morcovi, telina, patrunjel si cativa catei de usturoi. Se freaca totul bine cu sare si se umplu ardeii indesand bine. Se aseaza in borcan si se toarna deasupra apa fiarta cu sare si otet (rece). La 2 l apa se pune un pahar de otet de 9 grade si sarea trebuincioasa.

Se leaga borcanul cu celofan si se pastreaza la loc racoros.

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by mcm

Cunoasteti cumva o reteta de ardei kapia copti si pusi la borcan dar fara otet mult?Cristina


id="quote">id="quote">Eu coc ardei capia, ii curat de seminte, il las sa se scurga apoi ii pun in pungute la congelator. Sunt foarte gustosi [pofta]Ninaid="green">id="size2">id="Book Antiqua">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...