Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

azi am executat:castraveti la otet si bulion nefiert,de fapt lam folosit si la pizza fiert cu mirodenii si la paste si in mancaruri

 

BULION NEFIERT

10 KG ROSII

5 kg ardei kapia(eu am pus si ardei rosu ca asa aveam)

6 gogosari

consevant un plic la fiecare 5 kg de compozitie

sare mai mult decat obisnuit

se cojesc rosiile si se taie sferturi,se curata ardeii.se trec toate prin masina de tocat.se amesteca cu sarea si conservantul.se pune la stcle,borcane.se pot pune si rosii micute la mijloc.nu se fierbe. si iese muuultvreo 16 sticle de 330ml si 5 de 1l,2 borcane de 800 si 6 borcane de 400g.

 

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

castraveti in otet nefiertiid="green">

 

5 kg de castraveti

1 l otet

3 l apa

2 linguri zahar

4 linguri bune sare mare(80-90g)

pirer boabe,enibahar,dafin,floare de marar.usturoi,rondele de ceapa si morcov,cate o bucatica de hrean.

castravetii in borcane se aseaza printre ei mirodenii si ceapa,morcov,deasupra o floare de marar.din otet,apa,zahar,sare se pun la fiert si clolotit se toarna peste castraveti.se leaga,sau capac cu filet imediat.pana a doua zi se lasa unde au fost pusi.

ies un pic mai acri si pe acestia ii prefer la salata beuf.cand torn lichidul fierbinte am toate borcanele asezate pe tava metalica si torn cate un polonic alternativ in fiecare borcan.

ies cate 11 borcane de 8oo g din 5kg castraveti.

 

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, esti o scumpa!

id="left">Deja imi lasa gura apa... si o sa dau fuguta la piata sa cumpar macrou. Si fiindca luasem si niste gogosari sa pun la otet cred ca o sa incerc si reteta ta "Gogosari cu conopida" . Suna tare bine!
id="left">Mersi tare mult, o sa iti spun cum mi-a iesit.[pup]

 

violeta

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alt fel de gogosari...

 

5 kg gogosari (spalati si apoi taiati feliute)

1 cana de zahar(250 ml)

1 cana otet(250 ml)

1 cana sare( 250 ml)

1/2 cana ulei

 

se pun toate intr-un lighenas si se lasa pana a doua zi.Apoi se repartizeaza in mod egal in borcanele de 800 grame asa incat sa va intre toata zeama.La gust seamana cu ardeii copti cumva..sunt foarte buni va garantez!Nu se pune conservant...si nici nu se sterilizeaza borcanelele.

 

Cid="red">oid="green">rid="orange">iid="blue">nid="orange">nid="green">aid="red">id="Comic Sans MS">id="size4">

 

poze cu familionu'

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

S-a intamplat un dezastru la mine in bucatarie....am pus pentru iarna castraveti dupa reteta bulgareasca care este cu usturoi. Am pus 2 catei de usturoi (aratau normal, albi) in fiecare borcan si dupa ce le-am sterilizat, usturoiul din borcane s-a inverzit - este mucegait.....[bang][bang][bang].

 

Ce pot sa fac acum? Ma gandesc sa desfac borcanele, sa scot usturoiul si sa le sterilizez din nou.

 

Cristina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cristina, dar cum sa-ti mucegaiasca usturoiul in borcan? Eu nu am auzit de asa ceva si nici nu mi s-a intamplat vreodata. De ce nu a prins si altceva mucegai? Esti sigura ca despre asta e vorba? Pt. siguranta, poti desface un borcan si vezi despre ce-i vorba.

Poate doar si-a schimbat culoarea, este posibil sa fi fost crud cand l-ai pus in borcan (adica nu din planta matura) [:)].id="purple">

 


Diana si [copil] Iulia (15 iulie 2005)id="purple">id="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mcmid="red"> fii linistita ca nu se intampla nimic.eu am patit-o asa cu el in saramura si mai aveam si musafiri.nu stiu ce are dar la temperaturi inalte se inverzeste.dar nu are gust ciudat sau sa se strice.

 

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vinete murate :1 kg de vinete, 2 capatani de usturoi, otet, zahar, sare apa, foi de dafin

Se curata de coaja vinetele,se taie felii si se pun in borcane alternand straturile de vinete cu cele de usturoi.Se toarna peste ele otetul fierbinte( ca la toate muraturile ), se leaga borcanele si si se lasa sa se raceasca.Puteti face orice cantitate.[pofta]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Muraturi asortate in otetid="red">

 

geaninaelena

Trimis la - 09/10/2006 : 13:59:14

--------------------------------------------------------------------------------

 

anul acesta as vrea sa pun un borcan de muraturi asortate (gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, gogosari, castraveti) dar nu stiu nici o reteta; pe cine am intrebat pana acum mi-a raspuns ca nu stiu nici o reteta pt astfel de si ca ei pun in saramura.

Ce parere aveti? am sanse sa iasa gustoase? stiti o asfel de reteta, o reteta probata???

astept raspunsuri...deja salivez cu gandul la ele!!

 

 

 

DidiAlex

Trimise - 09/10/2006 : 15:21:59

--------------------------------------------------------------------------------

 

Nu am pus niciodata dar de mancat, DA.

Muraturile astea le pui ori intregi ori taiate miki numai bune de mancat. Am mancat in 2 locuri si erau fff acre. Adika concentratia de otez era de 50%. Sare neiodata 1 lingura la kg de apa.

Aici mai gasesc in comert muraturi asortate la otez dar io pun doar la saramura.

Cam atat!

 

strumfi2004

Trimise - 09/10/2006 : 18:28:16

--------------------------------------------------------------------------------

 

Muraturi asortate (reteta de la mama mea. sunt nemaipomenite, grozave la friptura, dar si la mancarea de post).

 

pt 1 litru otet:

2 litri apa

3 linguri de sare

piper boabe

foi dafin

15 linguri zahar (dupa gust, se pot pune si mai multe)

vinete taiate felii de 1 cm grosime

ardei capia taiati pe lungime in 2 sau 3, depinde de marimea lui

varza taiata sferturi

morcov - felii mai groase

telina - la fel

conopida rupta buchetele

daca vreti si fasole verde lata, gogonele

frunze de telina cu lujerul mai lung

mujdei

 

mai intai se oparesc toate legumele, inclusiv frunzele de telina, in compozitia obtinuta din otet, apa, sare, zahar, piper. apoi se fac sandwich-uri din 2 felii de vanata unse cu mujdei, intre ele o felie de ardei si se leaga cu frunza de telina. apoi se aseaza un rand de varza, unul de vinete-sandwich, unul de telina, conopida, unul de morcov, si tot asa pana terminati legumele. la sfarsit se adauga compozitia de otet in care le-ati oparit, sa le acopere. capac si la camara.

 

PS: nu e obligatoriu sa puneti toate legumele enumerate mai sus, insa eu intotdeauna pun varza, morcov, conopida si desigur, vinetele-sandwich, care au cel mai mare efect.

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...