Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

Eu pun la congelator morcov + telina + radacina de patrunjel rase la pungute pentru ciorbe, sa nu ma complic cu zarzavatul la borcan am pus si ardei cubulete in cutiute mici cat de trei ciorbe asa (mi-am cumparat un set de mini cutiute foarte utile) am pus si morcov cubulete pentru supe, eu sunt genul care uita sa cumpere si cand sa fac nu am pun si patrunjel, marar si leustean tot la cutie (deinghetata de exeplu) e mai practic si asa macar fac o data ca am o lene sa toc la verdeata sau sa rad morcovu mereu de nu va spun si toate se pastreaza super. Chiar si pentru zacusca am preferat congelatorul am pus ardei capia curatati si de seminte si vinete gata tocate si folosesc suc de rosii la cutie iese super ca rosiile sunt prea scumpe anul asta si asa fac cam 5 borcane din fiecare pachet, radea sotul ca am o cutiuta draptunghiulara si pun in ea si vinetele cu punga sa pot sa economisesc loc la congelator ca daca sunt pachetele congelate frumos intra mai mult

 

Louiza [gravi] 21s + 60% [fetita]

candvine[copil]

 

poze cununie, nunta, luna de miere

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by bubu05

O reteta deosebita, cu sos dulce-acrisor, pt. fripturi:Gogosari in sos5 kg de gogosari taiati fasiute, 1/2 l otet, 1/2 l ulei, 1/2 kg zahar, 2 linguri de sare, un borcan pasta de tomate de 800g, boabe de piper si mustar.Se amesteca ingredientele si se lasa la fiert 20 min. Oala sa fie destul de incapatoare. Apoi se adauga gogosarii si se lasa la fiert pana se inmoaie putin. Se scot gogosarii si se pun in borcane(de 400g) apoi se adauga sosul peste ei. Se inchid borcanele cu capace si se fierb la bain-marie cam o ora la foc mic.Eu am facut anul trecut jumatate de reteta si am plans apoi dupa ei cand s-au terminat. Anul asta fac toata cantitatea negresit!Oana si [bonjovi] Vladutz (2 ianuarie 2005)[foto]Poze cu Vladutz


id="quote">id="quote">am facut anul trecut reteta asta si au iesit deliciosi[bis] eu m-am ofticat ca n-am facut reteta dubla[:D] ca in noiembrie nu mai aveam nici un borcan deja[cool]astazi e zi de conservaraie si bineinteles repet experienta de anul trecut cu gogosarii[bis] multumesc de reteta[pup]edit: vreau sa fac si niste compot de prune pentru iarna imi puteti spune cum procedez??il pun in borcane si sterilizez?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Ardei copti pentru iarnaid="red">

miria_cristina

Va rog, sa-mi dati si mie o reteta de conservare a ardeilor copti pentru iarna.

Sunetm mari mancatori de salata de ardei copti si din cauza asta, m-ar tenta chiar mai mult decat muraturile.

 

 

Darria

Cristina: la "in camara pt. iarna" parca vazusem reteta.

Stiu ca pt. a conserva ardeii copti la borcane(si vinetele) ai nevoie de o boxa sau beci racoros. Congelatorul e sigur, daca mai e loc.

 

Criss75

Cel mai bine stau in congelator. Eu am incercat odata sa-i pun in borcane si nu mi-a placut deloc, pentru ca si-au schimbat gustul. In final au ajuns in cosul de gunoi.

 

claudela

Am eu o reteta de ardei kapia copti:

Se coc ardeii, se decojesc, se pun la borcan cu urmatorul amestec fiert in prealabil: (cantitatea este pentru un borcan de 800 g):150 g otet, 50 g zahar, o lingurita rasa sare, 2 lingurite mustar sau o aspirina, o frunza telina, o foaie de dafin. Ideea e imediat decojiti ardeii, pusi in borcane iar in functie de cate borcane au iesit, facuta zeama de mai sus. Sunt absolut deliciosi!

 

gonghy

Miria si eu sunt o mare mancatoare de ardei copti mai ales iarna,mi se scurg balele de pofta.

Eu i-am copt,curatat,pus in pungi c-am cate 7-8 bucati,dupa care i-am bagat la congelator.

Asa pur si simplu. Sper sa te ajute.

 

bb_yasmi

miria, si eu la fel procedez. ii coc, curat apoi ii pun in pungulite la congelator

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Medeea: depinde de ce anume ai pus la murat(castraveti, gogonele, pepeni, capia, conopida, etc...) si de locul de depozitare(camara sau boxa/beci). Durata de murare difera in f-tie de leguma: de ex.: castravetii se mureaza mai repede decat gogonelele. In camara se mureaza mai repede decat in beci fiindca este mai cald.

In f-tie de leguma si locul de depozitare: dupa 2 saptamani sau o luna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by monu

HELP!!!!id="red">Spanacul poate fi pus la congelator fara sa il oparesc?Edit - l-am bagat fresh in congelator. acum fie ce o fi!Monu, mami de printese[aerob]Alexia Ioana si [biz]Iulia AntoniaSa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.id="red">id="size2">id="Arial">


id="quote">id="quote">Da. Am pus anul trecut si a fost bun dupa decongelare. Eu nu oparesc legumele pt. congelator.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nushulica, ma bucur mult ca ti-au placut gogosarii in sos! Eu anul trecut am facut 2 portii, anul asta doar una. Le-am dat reteta si unor prieteni si ei au facut 3 portii, din 15kg de gogosari [alcool]. Oricum, sunt buni rau!

 

Pt. compot: pui fructele in borcane de 800 g, cam jumate de borcan, pui 2 linguri cu zahar, un plic de zahar vanilat, acoperi cu apa plata si pui capacele. Apoi borcanele le fierbi la bain-marie cam 2 ore, la foc mic, le scoti si le pui intr-o patura si le lasi asa sa se raceasca.

 

 

Anul asta am mai pus:

Varza rosie cu hreanid="red">: am luat 4 verze, dar mari, le-am facut la robot fideluta, am amestecat cu 4-5 radacini de hrean facut tot la robot, marunt, am pus varza in borcane de 800 g si am facut o compozitie cu 1l otet si 2 l de apa, 3 lg sare si 3 de zahar, piper si foi de dafin. Compozitia fierbinte am pus-o peste varza si le-am inchis bine capacele imediat.

 

Sfecla cu hreanid="red">: 8 bucati de sfecla, mai maricele, le-am curat de coaja si le-am fiert intregi, apoi le-am lasat putin la racit si le-am taiat feliute, cu un cutit ondulat, sa dea mai bine, apoi am ras 4 radacini mari de hrean si am amestecat cu sfecla. Le-am pus in borcane de 400g si am facut aceeasi compozitie de mai sus, am turnat-o peste sfecla si am pus capacele imediat.

 

In camara mai am ardei bulgaresti in otet, castraveti si gogosari tot in otet, gogonele asortate si bineinteles gogosarii in sos.

 

Oana [gravi] 13+ si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

Bubu mic

Iubirea mea

Poze

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...