Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

Gogosari umpluti cu struguri

 

Ingrediente: 3 kg gogosari, 2 kg struguri albi, cu bobul mare, 3 l otet de mere, 500 g miere, 3 lg. sare, 100-150 ml ulei, 2 buc. hrean, frunze de telina

 

Gogosarilor li se scot cotoarele, se spala si se pun la scurs. Se desprind boabele de struguri de pe ciorchini si se spala. Se umplu gogosarii cu struguri si se aseaza in borcane, cu feliute de hrean printre ei.

Intr-un vas, se amesteca otetul cu miere, ulei, sare si piper dupa gust si se pune pe foc. Dupa ce da cateva clocote, se toarna lichidul fierbinte peste gogosari. Se asteapta sã intre otetul in gogosari si, daca este nevoie, se mai adauga otet. Se pun deasupra felii de hrean si frunze de telina si se inchid ermetic borcanele.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Multumesc pt. reteta Oana, o sa o listez si sper sa apuc sa o fac pana nu nasc, oricum sunt tare utile aeste zarzavaturi la borcan sau sticluta.

 

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

http://community.webshots.com/user/mcrmiki

Miha[gravi]&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Legume picante

 

Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii, verzi si galbeni, 4 cepe, 2 dovlecei, 4 morcovi, 250 g varza, 1 plic Pikant fix iute Dr. Oetker

 

Se spala bine legumele, se taie felii, se amesteca si se aseaza in borcan. Se prepara compozitia de Pikant fix conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna fierbinte peste legume. Borcanul se inchide si se lasa la racit.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de ardei grasi cu dovlecei

 

Ingrediente: cate 520 g ardei grasi rosu, galben si verde, 520 g castraveti, 520 g dovlecei, 500 ml otet, sucul de la 1 lamaie, 150 g zahar, 1 plic Pikant fix dulce-acrisor Dr. Oetker

 

Legumele se spala, se curata si se cantaresc. Ardeii si castravetii se taie rondele, iar dovleceii se taie bucatele. Zarzavatul se amesteca si se umplu borcanele.

Se amesteca 1500 ml apa cu otetul si zaharul, se adauga sucul de lamaie si continutul plicului de Pikant fix. Se pune amestecul pe foc si se lasa sa fiarba cca 3 minute. Se toarna foarte fierbinte peste legume si borcanele se inchid imediat.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de gogosari

 

Ingrediente: 30 gogosari rosii potrivit de mari, 1 borcan de 400 g bulion, 1 borcan de 400 g zahar, 400 ml otet din vin, 400 ml ulei, sare, piper boabe, frunze de dafin

 

Gogosarii, se spala, se curata de seminte si se taie lamele. Intr-o cratita mare se amesteca bulionul, zaharul, uleiul si otetul si se adauga sare dupa gust, piper si foi de dafin.

Cand amestecul incepe sa clocoteasca, se adauga feliile de gogosari si se lasa pe foc potrivit 30 de minute. Se amesteca usor, dar continuu.

Se pune salata fierbinte in borcane si se inchid ermetic imediat. Se lasa sa se raceasca sub o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de gogosari cu ananas

 

Ingrediente: 30 gogosari rosii potrivit de mari, 500 g ananas (cons.), 1 borcan de 400 g bulion, 1 borcan de 400 g zahar, 400 ml otet din vin, 400 ml ulei, sare, piper boabe, frunze de dafin

 

Gogosarii, se spala, se curata de seminte si se taie lamele. Intr-o cratita mare se amesteca bulionul, zaharul, uleiul si otetul si se adauga sare dupa gust, piper si foi de dafin.

Cand amestecul incepe sa clocoteasca, se adauga feliile de gogosari si se lasa pe foc potrivit 30 de minute. Se amesteca usor, dar continuu. Cu 15 minute inainte de a fi gata, se adauga bucatile de ananas scurse bine.

Se pune salata fierbinte in borcane si se inchid ermetic imediat. Se lasa sa se raceasca sub o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[help][?]dragele mele am si eu o intrebare: poate sa-mi dea cineva o reteta de ardei umpluti cu varza? (este vorba de muraturi)

am mancat asa ceva, intr-o iarna la cineva si erau super.nu stiu daca erau pusi in borcane mari sau de 800ml si nici daca erau in saramura sau in otet (as inclina sa cred ca in saramura). as vrea sa fac si eu anul acesta, dar nu stiu cum, asa ca va rog sa ma ajutati.[recevere]

 

mirela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ardei umpluti cu varza

 

Ingrediente: 7 kg ardei gras, 6 kg varza (alba sau rosie), 1 kg morcovi, frunze de telina, hrean, 4 l saramura.

 

Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala. Se lasa la scurs pe un prosop curat. Varza se curata de frunzele exterioare vestejite, se taie in doua si apoi in fasii subtiri. Se freaca cu sare, dupa care se scurge bine de zeama rezultata. Se umplu ardeii cu varza taiata marunt si se aseaza indesati in borcane de marimi diferite. Deasupra se pune un strat din frunze de telina, cateva felii de hrean si boabe de piper. Separat se pregateste saramura. Cand saramura este gata si fierbinte, se toarna peste ardeii umpluti, pana la gura borcanului. Se lasa circa 30 minute pentru a se aseza ardeii si saramura, apoi se completeaza cu saramura. Se leaga bine la gura si se pastreaza la temperatura obisnuita a camerei (16 - 18'C), primele 2 - 3 zile, pana intra in fermentatie varza, dupa care se vor muta la locuri racoroase si uscate. Cand varza a intrat in procesul de fermentatie, se pritoceste la 2 - 3 zile, prin vanturarea saramurei de 3 - 4 ori in acelasi timp. Cand s-a acrit, se leaga bine borcanele si se pot pastra timp mai indelungat in camara sau pivnita. Varza taiata si scursa se poate amesteca si cu morcov ras.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de gogosari cu ciuperci

 

Ingrediente: 30 gogosari rosii potrivit de mari, 1,5 kg ciuperci, 1 borcan de 400 g bulion, 1 borcan de 400 g zahar, 400 ml otet din vin, 400 ml ulei, sare, piper boabe, frunze de dafin

 

Gogosarii, se spala, se curata de seminte si se taie lamele. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc in putin ulei.

Intr-o cratita mare se amesteca bulionul, zaharul, uleiul si otetul si se adauga sare dupa gust, piper si foi de dafin. Cand amestecul incepe sa clocoteasca, se adauga feliile de gogosari si se lasa pe foc potrivit 30 de minute. Se amesteca usor, dar continuu. Cu 15 minute inainte de a fi gata, se adauga si ciupercile.

Se pune salata fierbinte in borcane si se inchid ermetic imediat. Se lasa sa se raceasca sub o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...