Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

Castraveti in saramuraid="blue">

 

Castravetii spalati se pun in borcan /bidon .Printre ei se pune catei de usturoi (cat mai multi ) ,ceapa , marar uscat ,boabe de mustar ,boabe de piper , ardei iute .

Peste se adauga saramura facuta din apa si sare mare grunjoasa NEIODATA .

Se pune sare dupa gust ,dar oricum destul d emulta daca vrem s atina cat mai mult .

 

 

AREDI IUTE PTR .RACITURA ,FRIPTURI id="blue">

 

Ardeiul iute (de preferinta din cel bulgaresc, care nu iute foarte tare ) se toca rondele .

Se amesteca cu zahar .

Se pune in borcan ,cu catei de usturoi si marar uscat .

Se toarna deasupra saramura facuta din sare si apa.

 

Se serveste cu racitura(piftie) sau se adauga la sfarsit peste friptura de porc /vita /oaie facuta la cuptor.

 

SOS PTR . SARAMURA DE PESTE (CIUSCATA)id="blue">

 

Gogosari - se dau prin masina de tocat (blender ) , se amesteca cu rosii (date si ele prin masina de tocat sau blender ), cu usturoi pisat ,cimbru si cu ardei iute uscat si macinat sau cu boia iute (dupa preferinte).

Se foloseste ptr saramura de peste .

Se fierbe sosul putin pana scade si se pune in sticle .

 

Se poate folosii si la fripturi cu sos ......ptr cei care prefera condimentat .

 

Eu fac aceeasi reteta ,necondimentata, ptr friptura.

 

 

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pickles

 

Ingrediente: 1 kg arpagic mic, 3 conopide potrivit de mari, 1 kg ciuperci, 20 gogosari rosii, 500 g fasole verde fideluta, 2 teline, 6 morcovi, 1,5 kg gogonele foarte mici, 1 lg. frunze de telina tocate marunt, 2 foi dafin, piper boabe, 3-4 buc. hrean, 1 l otet din vin, 2 lg. miere, 2 lg. sare grunjoasa, 2 lg. zahar, 2 lg. boabe de mustar

 

In afara de arpagic, se taie legumele in bucati potrivit de mari si in forma dorita (cubulete, fideluta, rondele). Imediat ce se taie o leguma, se si opareste si se scurge bine. Se amesteca bine toate legumele cu frunzele de telina si se aseaza in borcane, lasand deasupra un spatiu de 2 degete.

Otetul se dilueaza cu 1,5 l apa si se fierbe cu sare, piper, dafin, zahar, miere si mustar. Se toarna otetul fierbinte in borcane, se inchid ermetic si se lasa sa se raceasca sub o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

bureti de fag

 

Ingrediente:

1kg. bureti de fag, 1/5 kg. morcovi, 1/5 kg.ceapa, 1,5 kg.apa, 0,300 gr. otet, 1 lingura sare, 200 gr.zahar, 1 pachet "picant fix"

 

Mod de preparare

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie rondele de 2 mm., se fierbe apa, otetul, sarea, zaharul, "picant fix", se lasa la racit. Se ia o cratita mare, se pune un rand de bureti de fag fierti, se presara peste ei un rand de morcovi felii, ceapa taiata solzi, un strat de bureti de fag, un strat de morcovi si un strat de ceapa, apoi se toarna peste moarea. Se lasa pana a doua zi, se pun in borcane, se pun capacele la borcane si se aseaza in pivnita. Se pot servi in aproximativ o saptamana.

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente:

Conopida, castraveti, gogonele, varza, sfecla rosie, piper, foi de dafin, coriandru, mustar, sare.

 

Mod de preparare

La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se toarna fierbinte peste conopida, castraveti, gogonele, varza, sfecla rosie.

 

Va recomand sa puneti aceste muraturi in recipiente cat mai mari-ex. butoi de 25 l.Cel mai bine este daca asezati muraturile pe straturi:castravezi-varza-gogonele-conopida-sfecla rosie.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gogosari cu ghebe (ciuperci)

 

Ingrediente:

3 kg. ghebe (ciuperci), 5-6 kg. gogosari, 1/2 litru ulei, 1 cana otet, 1 capatana de de usturoi, foi de dafin, piper boabe

 

Mod de preparare

Se fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si apoi se fierb impreuna 1/4 ora. Se adauga foi de dafin, piperul, otetul si usturoiul si se mai fierb impreuna inca 1/4 ora. Se pun in borcan si se fierb la "bain marie".

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Muraturi asortate

 

 

Ingrediente:

diverse legume

 

Mod de preparare

 

Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea lor, se adauga frunze de visin, de stejar sau de coacaze. Multe dintre acestea sint bogate in vitamina C. La un butoi de 100 l cantitatea totala de adaosuri nu trebuie sa treaca de 4-5 kg. Acestea se aseaza pe fundul butoiului si apoi la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se umple complet cu saramura de 7 % concentratie (tarie) pregatita cu 24 de ore inainte. Concentratia saramurii poate fi potrivita cu ajutorul unui ou; saramura este buna pentru patlagele verzi sau murate asortate atunci cind oul pus in saramura se ridica la suprafata solutiei. Pentru ca saramura sa fie cit mai curata, este bine ca sarea sa fie pusa pe o pinza usor cufundata in apa. Dupa umplerea cu saramura, butoaiele trebuie sa stea o zi sau doua la temperatura de 20 grade C. In acest timp, saramura care scade se completeaza; butoiul trebuie sa fie in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in pivnita sau, intr-un loc cu temperatura foarte scazuta.

 

stiu ca nu sunt de castraveciori dar sunt niste muraturi teribil de bune, mai ales cele din ciuperci si au un mare suuces...retetele sunt testate personal deci va rog sa le incercati cu toata increderea

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Varza cu ardei si hrean

 

Ingrediente:

5 kg varza alba, 3 kg ardei capia, 500 gr hrean, 400 gr zahar, 500 ml otet, sare

 

Mod de preparare

Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust. Zaharul se dizolva in otet si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa, preferabil, 30 de ore dupa care se poate pune in borcane si deja se poate servi.

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Boabe de porumb murat

 

Ingrediente:

cativa stiuleti, otet, sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, cateva frunze de tarhon

 

Mod de preparare

Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece. Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile, si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece. Dupa o luna se poate intrebuinta, si pot fi folosite in locul caperelor.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...