Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

sos pentru pizza

ingrediente: 3 kg gogosar rosu, 3 kg rosii, 3 teline cu frunze cu tot, ardei iute (dupa preferinta), 3 cepe mari, sare, piper macinat

gogsarul se curata si se spala si se da prin masina de tocat sau blender, din rosii se face suc, ceapa se curata si se toaca marunt, telina se spala, se curata si se da pe razatoarea mica, frunzele se toaca si ele marunt, la fel si ardeiul iute. se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert. se fierbe la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana scade si se obtine un sos gros.

poate fi folosit la pizza, friptura, tocanite sau pe omleta.

 

mirela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Zacusca de ciuperci

 

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 50 gogosari copti, 1 kg ceapa, 2 kg rosii (curatate de pielite si seminte), 1 l ulei, sare, 20 boabe piper, 2 foi dafin, 1 lamaie, conservant

 

Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu ciupercile curatate si taiate, sare si piper boabe. Cand s-au muiat, se adauga celelalte ingrediente si lamaia decojita si taiatã felii subtiri. Se scade incet, avand grija sa nu se prinda.

Se pune fierbinte in borcane, se acopera cu ulei, se pune un varf de cutit de conservant, se inchid borcanele ermetic si se lasa la racit sub o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Muraturi asortate

Gogonele (sa predomine), castraveti, conopida, varza, morcovi, radacina si frunze de telina, ardei iute (cam 2 gramezi la un butoi de 60 litri) si usturoi pisat 1,2 kg (la butoi de 60 litri), hrean si marar si toate acestea acoperite cu saramura facuta dintr-o lingura de sare la un litru de apa. Se pritoceste ca si varza (cam o saptamana zilnic, apoi mai rar). Sunt foarte bune puse asa muraturile, mai ales usturoiul e important sa fie mult si daca e pisat e si mai bine. Gogonelele au un gust deosebit.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata bulgareasca:

-2 kg. gogosari

-2 kg.ardei kapia

-2 kg.telina

-2 kg,morcovi

-2 kg.conopida.

-cateva radacini de hrean

Gogosarul si ardeiul kapia se spala,se curata,apoi se mai spala o data de seminte si se taie feliute subtiri.Morcovii si telina se curata ,se spala si se dau prin razatoarea mare(cea pentru sfecla rosie,mere).Conopida se spala ,se desfac buchetelele.Se aseaza in borcane, asortandu-se toate,hreanul se pune rondele.(borcane de 800 gr.)Compozitia pentru zeama este aceiasi ca si la gogosari,dar cu miere nu cu zahar.Va doresc Pofta buna.

 

bita doina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ceapa rosie in otet

 

Ingrediente: 1 kg ceapa rosie mica, 4 ardei iuti, 6 catei usturoi, 6 cuisoare, 1 baton scortisoara, otet din vin, 1 lg. sare

 

Ceapa se curata si se opareste 1 minut in apa cu sare. Se scoate si se usuca intr-un prosop. Se pune in borcane cu ardeii iuti, usturoiul necuratat, cuisoarele si scortisoara sfaramata.

Se toarna otet, se inchide ermetic si se lasa sa se macereze 15 zile, la loc intunecos si rece.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chutney de coacaze albe

 

Ingrediente: 300 g coacaze albe, 200 g prune aurii, 200 g zahar, 1 ardei iute rosu, 1 pahar otet, piper, sare

 

Se aleg boabele de coacaze, se spala si se oparesc 1 minut. Prunele se curata de samburi si se taie in 4. Se pun toate intr-un vas, se adauga bucati mici de ardei (fara seminte), piper si sare dupa gust. Se toarna otetul amestecat cu zaharul si se fierbe 15 minute. Se pune in borcane cat este fierbinte.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chutney de piersici

 

Ingrediente: 250 g pere, 250 g piersici, 250 g caise, 350 g zahar, 250 g arpagic, 50 g stafide, 1 pahar otet din vin, 1 lg. mustar dulce, sare, piper

 

Fructele se curata si se taie in bucati nu prea mari. Se dizolva zaharul in otet, apoi se toarna solutia peste fructe. Se adauga ceapa, tocata si calita in putin ulei, stafidele, mustarul, sare si piper. Se amesteca si se fierbe 15-20 de minute. Se pune in borcane cat este fierbinte si se inchid imediat.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chutney de prune si rosii

 

Ingrediente: 250 g prune, 12 rosii, 1 pahar otet din vin, 1 ceapa, 250 g zahar, piper, sare

 

Prunele se curata de samburi si se taie in 4. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si seminte, apoi se taie cubulete. Se adauga ceapa calita putin, sare si piper dupa gust. Se dizolva zaharul in otet si se toarna peste amestecul de prune, rosii si ceapa. Se fierbe 15-20 de minute.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...