Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

in camara, pentru iarna


Recommended Posts

quote:Originally posted by fannna2003

era o reteta greceasca cu ardei iuti tocati,ceapa taiata julien,marar tocat...dar nu mai stiu ce se mai pune si cantitatile...poate stie carevaUn prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. Gabriel José García Márquez


id="quote">id="quote">Pe vremuri o faceam si eu; cantitatile - la ochiometru: ardei iuti taiati rondele (fara seminte), morcovi si radacina de telina - ambele legume data prin razatoarea mare, ceapa taiata julien, frunze de telina tocate; solutie standard de otet (1 parte otet, 3 parti apa, 1 lingura de sare la litrul de lichid obtinut, cateva boabe de piper negru), care se toarna fierbinte peste legumele asezate in borcane mici (de 400 sau 800 ml).Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 269
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by akella

Chutney de piersiciIngrediente: 250 g pere, 250 g piersici, 250 g caise, 350 g zahar, 250 g arpagic, 50 g stafide, 1 pahar otet din vin, 1 lg. mustar dulce, sare, piperFructele se curata si se taie in bucati nu prea mari. Se dizolva zaharul in otet, apoi se toarna solutia peste fructe. Se adauga ceapa, tocata si calita in putin ulei, stafidele, mustarul, sare si piper. Se amesteca si se fierbe 15-20 de minute. Se pune in borcane cat este fierbinte si se inchid imediat.Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.http://community.webshots.com/user/miana_dragnea


id="quote">id="quote">suna super bine dar cu ce se mananca?Marinaid="red"> [gravi]16+[fetita]burtika
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chutney-ul de fapt, este originar din India si se folosea drept sos sau garnitura la alte mancaruri traditionale. De fapt si de drept, retetele originale sunt cu ingredientele pasate... Eu (ca micul intreprinzator roman [:D], plin de imaginatie) l-am adaptat dupa ureche si nu-mi pare rau... Anul trecut cand am facut chutney-ul asta, am desfacut un borcan la un gratar variat (deh, oameni diferiti, cu gusturi diferite, asa ca am fript si porc, si pui si miel...); am mai scos pe masa si un borcan de ciuperci murate... S-a stins tot... [yami]

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by mirelaispir

bubula reteta de zarzavat pt ciorbe nu merge si morcov parca imi imi aduc aminte ca mama punea?mirela


id="quote">id="quote">dragutelor poate va foloseste si reteta mea de zarzavat bun ptr ciorbe,tocanite si la toate,cumnatei mele ii placea sa il pape pe painita.e ca si un fel de zacuca de ciorbe. id="Arial">id="Arial">id="size6">id="black"> ZARZAVAT PTR CIORBE5 kg de ardei capia rosu,1 kg de morcovi,1kg de ceapa,1kg de rosii,1 litru de ulei.se pune uleiul intr`o cratita mare ,preferabil de aluminiu sau inox cu fund dublu,apoi se pune ceapa data pe masina de carne sau robot si se lasa pana se inmoaie,apoi se pune morcovul si se mai lasa putin impreuna cu ceapa apoi se pun ardeii capia si rosile toate facute marunt (eu am facut cu robotul de bucatarie,dar se poate si cu masina de carne) se pune sare neiodata si se lasa la fiert pana iasa uleiul deasupra .la sfarsit se pune sanicilat si se pune in borcane care se aseaza in paturi si se lasa pana se raccesc.Da o savoare deosebita mancarurilor.timmmy
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ketchup

 

Ingrediente: 3 kg rosii, 200 g zahar, 2 lg. otet din vin, 1 ceapa, 5-6 catei usturoi, 1 lg. piper, 1 lingurita sare, 1 lingurita boia, sucul de la 1 portocala, optional – 1 lingurita piure de ardei iute

 

Rosiile se spala si se taie in 4, inlaturand cotoarele. Se dau prin masina pentru suc de rosii. Sucul obtinut se pune la fiert. Se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, sucul de portocala, zaharul, otetul, piper si sare dupa gust.

Se fierbe amestecul cca 45 de minute, dupa care se toarna fierbinte in sticle preincalzite (se umplu sticlele pana sus). Se inchid ermetic si se lasa sa se raceasca sub o patura.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu prefer zacusca de ghebe. Intr-un an, am ales deoparte ghebele mici si am umplut cu ele niste gogosari, i-am asezat intr-un borcan de 5 kile (ca doar faceam asa, de control, sa vad cum ies) si am turnat deasupra o solutie fierbinte din otet, apa, zahar, sare, piper negru boabe, mustar boabe, foi de dafin si un pic de ulei. Au iesit o bunatate...

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fetele eu am auzit ca se pot pune vinete coapte pentru salate in borcane, stie cineva reteta??? am umplut congelatorul si as mai pune si in borcane....

 

 

P.S congelatorul nu l-am umplut cu vinete!!!!!!!!!id="size1">

 

Poze nunta..

 

 

De-as avea trei dorinte astea ar fi:

Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lamai conservate

 

Ingrediente: 10 lamai netratate, 30 cuisoare, 1 baton scortisoara, 1 ardei iute, 1 lg. piper negru, 12 lg. sare

 

Lamaile se spala bine si se cresteaza la codita in forma de cruce. Se pune sare pe fiecare si se aseaza in borcan, indesandu-le una in alta. Se adauga condimentele, se umplu borcanele cu apa, se inchid ermetic si se lasa 3 saptamani intr-un loc umbros si rece, sa se macereze.

Dupa ce a fost deschis borcanul, se pastreaza in frigider. Se consuma doar coaja.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...