Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Experientele voastre-cezariana?


Recommended Posts

buna fetelor,,, voi naste peste cateva luni prin cezariana.Imi puteti spune va rog experienta voastra(cele care au nascut prin cezariana?)de ce trebuie sa ma feresc,,, au aparut complicatii dupa?ce analize in plus e bine sa fac inainte de cezariana/dupa? cu ce creme/solutii v-ati ingrijit taietura?cat timp ati avut dureri?sunt dureri suportabile?am citit la alt subiect despre "aderente" si mi-am dat seama ca exista lucruri care pot sa apara dupa cezariana care nu stiam de ele,,, si asa m-am gandit sa va intreb cum a fost la voi? va pup si multa sanataTE!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu se poate generaliza operatia de cezariana. Fiecare organism reactioneaza intr-un anumit fel, dupa o operatie.

Eu am nascut prin cezariana. Dupa 3 zile am fost acasa. Complicatii nu au fost. Durerile au fost suportabile. Eu am suportat destul de bine interventia chirurgicala. Nu am avut nevoie de calmante. Copilul mi l-au adus la terapie intensiva (acolo te baga imediat dupa operatie) si mi l-au pus imediat la piept, sa suga. M-am chinuit un pic, dar simplul fapt ca eram mamica si bebelusul era sanatos, m-a facut sa trec mai repede peste momentele acelea.

La mine operatia a fost mai urata deoarece mi-a facut-o pe verticala (deoarece mai eram taiata o data de la operatia de extrauterina).

Analize in plus....nu stiu ce sa-ti zic. Eu am facut echografii pana in ultima saptamana si mi-au zis ca totul e OK, dar cand m-au taiat au constatat ca aveam placenta praevia. Nu mai stiu exact pe la cate saptamani am facut testul Dopller (cel in care se vede circulatia sangvina a fatului).

Complicatii nu au aparut. Taietura s-a vindecat foarte bine. Crema pe care am folosit-o a fost cea de galbenele.

Trebuie sa te feresti ca dupa operatie sa nu faci eforutri prea mari. Ai voie doar sa-ti tii bebelusul in brate si sa-l alaptezi. Atat. Alte eforturi...NU.

Sarcina usoara in continuare si nastere usoara.

 

 

Mami si NiKo (24 sept 2004)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am avut o operatie dificila, am avut placenta praevia depistata ecografic si dubla circulara a avut micutul, dar totul a fost bine, in final.M-am trezit imediat (am avut anestezie generala), n-am avut nevoie de calmante, durerile sunt, dar sunt suportabile si asa e...faptul ca esti mamica si bebe e sanatos te face sa uiti de durere si de tot disconfortul. Taietura e f putin vizibila (orizontala) si copci n-am decat la capete, nush ce soi de fire or fi alea sau ce cusatura, da e superba [bis]...si am vazut ceva broderii in spital destul de urate (inca nu stiam cum e a mea). Atat pot sa zic, ca burta nu i-am simtit-o mai bine de juma de an...adica o simteam da in jurul operatiei parca era amortita asa...e normal, de la departatoare...

Analize speciale, nu stiu sa fi facut, decat cele obisnuite inaintea oricarei operatiei (timp de coagulare a sangelui, analize de sange, urina).

Am alaptat incepand de a doua zi si pana la 8 luni jumate (pana la 6 luni exclusiv) cand n-a mai vrut flacaul. Am avut grija singuri de bebe, deci nu pot sa izc ca am facut efort, da nici nu m-am menajat, m-am purtat normal...de fapt m-am si simtit normal si bine, cam din a4-5a zi de la nastere.

Nastere usoara si bebe sanatos!

 

aime si [copil] Vladimir id="size1">id="blue">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru mine a fost o experienta destul de traumatizanta. Nu am avut nici o contractie, cu toate ca am incercat o declansare. Am intrat in sala de operatie ca-n vacanta, dar dupa ce m-am trezit am avut senzatia ca m-a lovit trenul. Auzeam si intelegeam tot, dar respiram destul de greu si sacadat si nu puteam nici sa deschid ochii. Dupa putin timp am avut niste dureri de burta insuportabile si nu atat in dreptul operatiei, ci in locul de unde a impins-o pe bebelina ca sa o scoata. Am avut asa dureri ca nu am simtit ca pe burta aveam o perfuzie congelata. Cred ca cel mai mare rau mi-a facut anestezia generala. A doua zi cand ne-a dat jos din pat mi-a cam venit rau si n-au putut sa ma mute in rezerva, m-au lasat inca vreo 2 ore sa-mi revin. In schimb pot sa-ti spun ca operatia mea nu se vede si nu s-a vazut nici la o luna dupa fara sa folosesc nici un fel de crema sau alt produs. Trebuie sa te uiti foarte atenta si sa stii ca am o operatie ca sa sesizezi ceva. Incomparabil mai rau arata vergeturile

Bafta multa si sanateta si tie si lui bb

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

Si eu tot cezariana...Nici nu stiu daca a fost sau nu. Operatia a fost ok, desi se cam declansase nasterea-aveam dilatatie 4, dar trebuia cezariana. Anestezia a fost rahi-super bine, nu dureri de cap, nu dureri de spate.In 3 zile am fost acasa cu micuta, efort nu am facut-m-am menajat,si am purtat briu timp de o luna jumate si acum nu am burta deloc.Durerile au fost suportabile...Tratament nu am facut cu nimic, cateterul l-am scos a doaua zi ca ma deranja la bebe.operatia arata acum super,e o dunga roz...nu m adoare nici la schimabrea vremii. secretul ca sa nu faci "aderente" e MISCAREA!!

Intrebati de analize-se face timpul de coagulare si timpul de singerare.E bine sa le aveti facute ca daca se porneste nasterea nu mai sta nimeni sa faca analize.

 

Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)

 

poze Ioana-Catalina

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu tot cezariana, 2 la numar. Singura problema pe care am avut-o la prima a fost ca atunci cand mi-am revenit, in reanimare, nu puteam respira, parca ma strangea cineva de gat. Brrrr, senzatie mai aiurea nu cred ca am trait vreodata. Mai tarziu am inteles ca a fost din cauza ca anestezista nu mi-a bagat destula substanta d-aia cum s-o numi cand m-a trezit. Deci asta a fost la prima cezariana, la a 2-a am avut alta anestezista si totul a fost OK. Am mai avut o operatie de colecist si nu s-a mai intamplat, deci a fost din cauza anestezistei.

In rest, mi-am revenit foarte repede, ai un "stimulent": bebele. Dureri nu pot spune ca am avut, putine si suportabile.

Acum urmeaza a treia cezariana, la care am emotii mari, dar trece si asta si de-abia astept sa-mi vad bebele.

Curaj, nastere usoara si un bebelus sanatos si mancacios!

 

Roxana[gravi]22+[baietel] ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

wow roxana esti tare curajoasa.a3a cezariana bravo!!! iti urez multa sanatate si iti tin pumnii.cand se va intampla?

ce credeti este bine ca dupa operatie sa ma incing la burta cu un brau?

ma bucur ca mi-ati scris si am mai prins putin curaj datorita rasp. voastre .

va pup si bebei sanatosi sa aveti:)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc. Se va intampla in jur de 10-15 noiembrie, dupa calculele mele. Tine-mi pumnii!

 

Tu cand vei naste?

 

Eu nu am putut sa ma incing ptr ca am taietura pe verticala, si am avut o maaaaare jena[:D].Dar daca vei avea taietura pe orizontala, e bine sa incerci.

 

Si ce-s alea aderente, ca am mai citit despre ele, dar ce-s alea de fapt?

 

Roxana[gravi]22+[baietel] ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sincera sa fiu nu stiu c sunt alea aderente,,, si eu am citit tot pe forum.eu voi naste , daca e sa ma iau dupa eco,doctori , 8 sau 11 noiembrie:) insa vreau sa mi-o programez cu 1 saptam inainte de 40 saptam.pupici si numai bine:)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De ce nu te inscrii la mamici de noiembrie-decembrie?

Deci bebele tau e cam de o varsta cu al meu. Si eu am DPN pe 25 noiembrie, dar cum voi face cezariana, se va intampla cu aprox 2 saptamani mai inainte, adica pe la 38 de sapt.Dupa cum o stiu pe doctorita mea, cred ca ma va programa cam pe 13 noiembrie, dar mai este pana atunci.

Tu de ce nasti prin cezariana, vrei tu asa sau ai vreo problema? Scuze daca-s indiscreta.

 

Roxana[gravi]22+[baietel] ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...