Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

nastere la distanta mare de casa


Recommended Posts

Salutare, mamici! Am si eu nevoie de un sfat de la cele care au trecut printr-o experienta asemanatoare. Sunt insarcinata in 12 saptamani si trebuie sa nasc in februarie 2007. Acum stau in Iasi, dar ne mutam peste o luna si ceva la Radauti si nu stiu ce sa fac in privinta nasterii. Doctora mea e aici, cu ea am nascut si prima data, in ianuarie anul asta si am fost multumita si de ea, si de restul personalului. Tare as vrea sa nasc tot cu ea, dar sunt cam multe inconveniente: distanta dintre Radauti si Iasi este de aproape 200 km (asta insemnand un drum de cel putin 4 ore iarna), in februarie este foarte frig, ar trebui probabil sa ma internez cu cateva zile inainte de termen, nu prea stiu ce sa fac. Pe de alta parte, nici la Radauti nu as vrea sa nasc. Doua dintre prietenele mele au nascut acolo de curand si au zis ca sunt conditii foarte proaste, chiar daca este o doctorita la care am mai fost si eu si e de treaba. Astept sa aflu si parerile voastre. Mersi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Buna!Eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta, decat ca distanta era mult mai mica (75Km).Sfatul meu e sa faci tot posibilul si sa nasti tot cu doctora care te-a urmarit pana acum, cu atat mai mult cu cat ai mai nascut odata cu ea si ai fost multumita. Cauta sa stai la cineva in gazda (sau inchiriaza o camera pentru o perioada scurta de timp) atunci cand se apropie sorocul sa fii cat mai aproape de spitalul unde vei naste. Tot acolo vei merge dupa ce iesi din spital (eu asa am facut).Daca vremea e foarte rea in acele zile vei avea unde sta pana se va putea circula mai usor pe strazi.Eu am nascut pe 15 noiembrie si intradevar nu era asa vreme rea ca in februarie. Cel mai important lucru la o nastere e sa ai incredere in doctorul tau, altfel apar tot felul de temeri si nu fac bine la bebel si nici tie. Daca faci rost de o masina (in caz ca nu ai deja una)cu incalzire buna, frigul de afara nu o sa va afecteze pe nici unul dintre voi. Singura problema pe care nu o poti "aranja" ramane starea drumurilor (daca vor fii inzapezite in acea perioada trebuie sa astepti pana se vor desfunda).Eu zic ca pentru o nastere cu riscuri minime merita efortul depus. Nu e usor dar cu ajutorul lui Dumnezeu totul va fi bine. Multa sanatate, nastere usora si un copil sanatos si frumos.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Catre moderator

Am postat mesajul "nasterea la distanta mare de casa" la sectiunea "Parintii intreaba, parintii raspund" gandindu-ma ca dintre toate mamicile de acolo or fi si unele care pot sa-mi raspunda. Vad ca ati hotarat sa mutati mesajul la alta sectiune, dar va rog din suflet sa-l mutati inapoi unde am ales eu, pentru ca sectiunea respectiva este mult mai vizitata decat aceasta si sunt sigura ca as primi si eu raspunsurile care ma intereseaza. Va multumesc.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Otiid="red">, subiectul tau este citit, nu-ti face griji.

Eu sunt din Ploiesti, dar am tinut neaparat sa nasc in Bucuresti, acolo mi-am ales medicul si maternitatea. Asa ca in ziua in care am nascut, medicul m-a chemat la Bucuresti cu bagajul de spital. Dar eu am avut o nastere combinata, daca pot sa spun asa. Adica mi s-au facut injectii de inducere, dar aveam si contractii pornite natural. In cazul in care totul s-ar fi produs spontan, eu vorbisem la o clinica particulara din Ploiesti sa-mi trimita o salvare, care m-ar fi dus in 45 de minute la maternitate in Bucuresti. Eu zic ca daca vrei sa nasti cu medicul tau, asta e o solutie foarte buna, mai ales ca ai cu tine personal medical calificat, si poti tine legatura telefonic cu medicul tau, care le poate recomanda celor care sunt cu tine ce sa faca si ce medicamente sa-ti administreze. Nu-ti face griji, ca o sa ai timp destul de cand se declanseaza travaliul pana ajungi la spital, chiar daca sunt 200 de km, salvarea ajunge mult mai repede decat orice alta masina (legal). Ca pret informativ, mie mi s-au cerut 2 milioane de lei vechi pentru transport. Parerea mea e ca merita, indiferent cat ti se cere. In mod sigur exista clinici particulare in Iasi, care sa poata oferi acest serviciu.

Sarcina usoara si o nastere la fel!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am ales sa nasc la o distanta de 250 km fata de casa. Acum am 29 sapt si imi este frica sincera sa fiu , pentru ca am risc de nastere prematura. Problema mea e ca nu am voie sa nasc normal ci prin cezariana si daca incepe travaliul nu mai am timp sa ajung la bucuresti (pana la spital fac 4 ore ). Asadar ca solutie in caz ca bebe face figuri si vrea sa iasa mai devreme mi-am facut un doctor si in orasul meu. I-am explicat ca vreau sa nasc la bucuresti, ca sunt un caz mai dificil si in caz de urgenta as vrea sa apelez la el .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna

daca vrei iti poti da cateva nr de telefon din radauti si suceava unde prietenele mele au nascut, e cat de cat adevarat, conditiile in radauti nu sunt tocmai cele mai grozave, am auzit ca ar fi spitalul in renovare, iar cel din suceava e putin mai ok. ar mai fi o clinica particulara in suceava care este super,

daca ai nevoie de toate detaliile, da un pm. de asemenea, poti apela la fetele din suceava, la prieteni dintotdeauna.

numai bine.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

OTI nu e chiar asa rau.

 

de la radauti la suceava faci 15 min cu masina.chiar mai putin in caz de urgenta majora.drumul e ca in palma,e f bun,fiind drumul catre frontiera cu ucraina.

 

din nou de la suceava la iasi faci MAXIM 2 ore!chiar si iarna!

 

dar la suceava ete o policlinica particulara,BETHESDA,unde am auzit ca se naste in conditii super ...iar daca vrei sa nasti cu dr ta,poti gasi o prietena care sa te gazduiasca in ultimele 2,3 saptamani.

 

m.am si speriat cand am citi post.ul tau,credeam ca cine stie unde vei naste.......dar asa ai multe optiuni.

 

prietena mea a trebuit sa plece in 38s in olanda,si a nascut acasa in cada cu o moasa trimisa de la spital.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...