Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Catina-retete


Recommended Posts

  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu cred ca se leaga pina la urma.....ai rabdare si o sa vezi.....

pt cei care nu au blender si centrifuga,cum pot fi pasate?[:D]

intrebare(obsesiva):tine pt iarna siropul?

pot sa le usuc ca pe marar,sau leustean,sau ca pe ardei,pe o coala de hirtie,in balcon? fara sa le mai bag in cuptor?

cind am uscat macese asa,mi-au mucegait!

 

BRENDA

 

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

dap.......cred ca voi opta si eu pt.sirop,sapataman viitoare fac o excursie pina la big berceni si cumpar,apoi ma aventurez sa-l fac.....

 

BRENDA

 

Cu dedicatie:

"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Catina din abundenta se gaseste in piata centrala din Brasov,cea de langa magazinul lor universal.Asta ptr.cei care au drum pe-acolo.

 

Acum va spun cum ii pregateste sotul meu siropul ptr.iarna copilului:

Intr-un vas de ceramica(sticla) zdrobeste fructele spalate bine cu o lingura de lemn(e munca de sisif,dar ce nu faci ptr.comoara ta!).Compozitia o trece printr-o strecuratoare de plastic fina,iar siropul rezultat il amesteca 2 parti miere,una suc.Il pune in borcane,iar timp de 2 saptamani il omogenizeaza de cate ori poate.Borcanele sunt pastrate la temperatura camerei in cele 2 saptamani,dupa care se tin la frigider.

 

Se administreaza 4-6 lingurite /zi,in cure de lunga durata.

 

Bun in anemii,imunizare,boli hepatice,enterita,colita de putrefactie,ateroscleroza,fragilitate vasculara,adjuvant in boli cronice(cancer,leucemie,scleroza in placi),alcoolism si tabagism,adjuvant in boli psihice.

 

In privinta ceaiului de catina:

In general,extractele in apa obtinute din catina sunt ineficiente,deoarece vitaminele A,E,F se pierd,nefiind hidrosolubile.Apoi prin fierbere se modifica mult structura biochimica complexa a fructului de catina,diminuindu-se si mai mult calitatile sale terapeutice.De-aceea,este bine sa inlocuim acest tip de preparat cu pulberea,sucul sau cu siropul de catina.

 

Bafta multa si sanatate!

 

July si Teo

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
quote:Originally posted by joker

Macerat de boabe de catina in miereSe culeg boabele de catina de pe crengute, se curata de eventualele frunze si gunoaie si se pun intr-un vas in care se adauga miere de albine, cat sa acopere boabele. Se amesteca in fiecare zi, timp de 1 saptamana in vas, dupa care vasul se poate tine la frigider, pana la consumarea intregii cantitati de preparat. Vasul trebuie sa fie din sticla sau portelan, in nici un caz din metal. De asemenea, se va lua din preparat numai cu lingurita din plastic, sticla sau lemn. Acest preparat este indicat in tratarea anemiei copiilor. Se administreaza cate 1 lingurita de preparat in fiecare dimineata.

id="purple">[alcool]Joker...mama de ied zapacitid="orange"> http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos
id="quote">id="quote">Boabele se pun intregi, fara a fi zdrobite sau mixate?
fara drept de semnatura
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu pun 3/4 din borcan fructe de catina si 1/4 miere, le las sa macereze cam 10 zile sau varianta 2:fructele+frunzele+coditele pe care sunt fructele le pun la uscat, apoi le dau prin masina de tocat si le dau prin rasnita de cafea. rezulta un praf pe care il iau ca atare sau pun 1 lingurita si torn apa fiarta asupra sau pun o lingurita de praf peste care torn apa plata si las la macerat de seara pana dimineata.

alta varianta:fructele+frunzele+coditele pe care sunt fructele le pun la uscat si apoi fac ceai din ele.

bafta!

 

ariel

http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc

http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1

http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

http://community.webshots.com/user/alinapevliuc3

http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc4

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...