Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Poezie de la Spic de grau


Recommended Posts

Am citit la un subiect unde posta si spic de grau si am vazut la semnatura ei poezioara asta:
quote:
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza. Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant. Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele... Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
M-a luat cu fiori pe sira spinarii. Pentru ca s-a nimerit sa ma gadesc exact la asta zilele astea. Iubirea declarata inaitea unei casnicii. Daca ar fi sa am din nou 20 de ani nu as mai vrea sa ma casatoresc. Acum - cine stie, poate maine nu - gasesc casatoria ca o colivie. Eu personal ma simt acum ca m-am casatorit ca sa trag singura la o caruta. sa o deplasez spre ce? Incotro? Sigur, sunt copiii. Cred ca e lucrul pentru care pot spune: MERITA!!! Altfel...nu vad avantajele unei familii. De ce nu as fi putut la fel de bine sa stau cu el, dar fara sa am si toate obligatiile impuse de statutul de sotie?! Care? Pai, de exemplu: [spala][vase][papica] Simt ca trebuia sa mi se faca frica atunci. Sau macar cineva sa ma previna. Daca as fi ales in cunostinta de cauza era altceva. (Sigur ca m-am gandit la un titlu de subiect care sa traga atentia. Oare am reusit? Chiar daca nu reda nimic din continutul subiectului - cam discutat, cred, pe la Femina sau la Psi) Oana, Stefan [testoasa] si Victor [bebic] "unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Bineinteles, ca o zapacita ca sunt, am scris gresit numele chiar la titlul subiectului. [bang][bang][bang]. (In apararea mea, daca se mai poate, sa stiti ca am deschis un subiect in care intrebam ce sa fac pentru ca inversez literele din cuvinte atunci cand tehnoredactez) Oana, Stefan [testoasa] si Victor [bebic] "unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

casnicia nu e o colivie. depinde de fiecare sa nu si-o faca asa sau sa si-o faca. pe de alta parte nu cred ca toate lucrurile acelea insirate de tine cu emoticon le facem din cauza ca ne-am casatorit. cred ca le-am face oricum, pentru ca cineva trebuie sa le faca. bineinteles exista si varianta in care fiecare contribuie echitabil la acele sarcini.[:D] casnicia e o caruta? daca nu am fi casatoriti cum ar fi, cum s-ar numi? tot un fel de caruta, nu? si undeva trebuie s-o impingem! spre ce impingem caruta? spre batranete, impreuna, in siguranta. pana cand? "pana cand moartea ne va desparti". teoretic. p.s. poti sa corectezi numele subiectului deschis ! [url="http://pets.webshots.com/album/560138679PhSFKm"]ZOZOLINA[/url] andreea ...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!... [url="http://tt.lilypie.com/Xc90m7.png"]COUNTING THE DAYS[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pai nu e obligatoriu sa [papica] si toate kestiile alea insirate de tine acolo. NU e deloc obligatoriu. Nu promitem solemn ca "il vom hrani, spala, calca si taia unghiile de la picioare cu supushenie pina la moarte" - parca suna un pic altfel recitalul ala de la starea civila.... Dar poezia are si alte interpretari. Mult mai triste. Elise & [url="http://i177.photobucket.com/albums/w214/bblisa/63.jpg"]BBLisa[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cunosc persoane care au 23 de ani, stau cu prietenul, gatesc si spala, dar nu se simt in colivie...e drept, nu sunt inca si copiii. incearca sa gasesti o rezolvare - se poate numi masina de spalat vase, menajera...trebuie sa faci si altceva, in afara de ingrijit casa si copiii! [flo2][flo2][flo2]
Eu stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa. S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi am ales sa stam impreuna fara a ne casatori. Dar nu din cauza unor oarecare obligatii, pentru ca eu gasesc ca ele nu exista, doar tu ti le-ai impus. Ceea ce fac fac din inima, iar el la fel. Nu vad care e legatura intre casatorie si spalat, calcat etc. Am impresia ca te simti nefericita, de ce? Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ceea ce definesti tu ca fiind casnicie se numeste 'femeie la menaj'. Deobicei ne casatorim sa fim parteneri cu drepturi egale atat la treburile casnice cat si la trasul de agioase pe canapeaua din sufragerie. Depinde acum cum l-ai lasat tu pe el sa vada casnicia. Daca pana acum te-ai numit nevasta dar erai de fapt 'menajera' trebuie s schimbi lucrurile chiar daca este un pic dificil. Acum mai depinde si daca el este cel cu cariera si tu esti cea casnica pentru ca subiectul se cam schimba un pic tu neavand altceva de facut decta asta si probabil ca ti-a si placut daca ai facut o astfel de algere (ipotetic vorbind). Daca sunteti amandoi oameni de cariera nu vad de ce ai lasat lucrurile sa alunece pe o astfel de panta. Eu inainte s am copilul reuseam sa le fac pe toate cu brio, dupa a fost un pic mai greu dar mi-am luat ajutor ca doar nu o sa mori in bucatarie sau cu aspiratorul in mana. Succes!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu sunt casatorita de 15 ani(azi ii sarbatoresc) ,am 2 copii maricei... si nu ma simt ca intr-o colivie .gatesc,spal si fac in casa ceea ce eu consider ca trebuie facut .nu vad totul ca pe o obligatie,este ceva ce fac eu pentru familia mea,asa simt eu ca trebuie facut.nu spun ca-mi face mereu placere sau ca sunt disperata sa spal wc-uri dar...cand nu mai vreau nu mai fac sau ii implic si pe ceilalati in munca.atunci cand i-am spus sotului meu ca nu mai vreau sa fac toate ...muncile astea de menajera sau sa fac mancare si altele mi-a spus ca exista spalatorii , restaurante si menajere.deci...depinde cum esti perceputa de membrii familiei ,dar mai ales cum te percepi tu.daca nu-ti place ceea ce faci in casa schimba ceva,daca doar le spui celorlalti ca nu-ti convine dar nu schimbi nimic...nici ei nu vor schimba.si sa fim seriosi :tu la ce te asteptai de la o casatorie care implica si copii,ca si cu menajere,spalatorii...etc si tot sunt atatea de facut!cat priveste iubirea...ea daca a trecut nu este din cauza treburilor casnice ,are cauze muuuult mai profunde ,trebuie doar sa le cauti si daca mai vrei sa repari ceva...bine daca nu...atunci fa ceva care sa te multumeasca pe tine , care sa-ti aduca multumire si liniste sufleteasca.dupa 15 ani de casnicie eu inca mai tresar cand aud ca descuie sotul meu usa cand vine ,chiar daca pana atunci am stat la cratita sau am spalat pe jos.daca as avea din nou de ales tot pe el l-as alege si asta nu are legatura cu faptul ca avem copii.deci...o casnicie nu se tine numai pentru ca ai copii,trebuie sa mai fie si altceva altfel...te oboseste orice efort facut pentru o persoana pentru care nu mai simti nimic. dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...