Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

orgoliu :(


Recommended Posts

cum ar fi... "nu am kef sa-ti dau tie raportul", sau "nu duc gunoiul cind imi comanzi tu", "nu vreau sa fac ca tine" si exemplele pot continua... [bang] Nu stiu cum sa procedez cu barbatu-meu. Cum sa MAI procedez. Pentru ca orice l-as ruga sa faca, nu face pentru ca ii spun eu. A, cu alta lume n-are nici o problema. E foarte dragutz si serviabil. Da' sa nu-i spun eu sa faca ceva, indiferent pe ce ton, cum formulez, in ce context, samd. Se infoaie si cind sintem singuri, si de fatza cu altzii. Pentru ca el e mare mascul. Marele meu mascul. Si eu trebe sa-l privesc ca atare. Ca la gradinitza... Sa consider ca trece abia acu' prin criza varstei de 2 ani, sau ce?! [bang] Faza cu "cine are dreptate" am rezolvat-o repede cu ignore... da' cu asta ce sa fac?! Sa-l ignor de tot? Sa nu-l mai rog nimic? Sa nu-i mai spun sa ma ajute cu nimic? Pentru ca orice si oricum i-as spune, mai nou "nu primeste ordine de la mine"? A, m-am saturat de explicatiile clasice "pai nu-i ordin, e o rugaminte, bla bla..." Nu merg astea. In plus, m-am cam saturat sa ma justific de cite ori am kef sa-i spun "auzi, trage si tu usha dupa tine ca e curent". In loc de 3 vorbe trebe sa formulez ceva de genul "stii, ma cam doare capul...si ar fi bine sa nu stau in curent... si sa tinem usha aia inchisa... " - decit sa pledez juma de ora mai bine ma ridic si o inchid singura. [B)] Elise
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dar varianta: "avem de facut asta si ailalta, hai sa le facem si apoi mancam sau plecam impreuna" (se subintelege ca unul face asta si celalalt face ailalta.

Sau pus gunoiul in drumul lui, astfel poate i se va leg de mina si dimineata la plecare o sa-l ia cu el.

Sau "daca faci nu stiu ce... miine facem..." (ca si cu copii mici...).

Cred si eu...

 

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu as incerca prin "nu duci tu gunoiul,atunci nici eu","nu avem de mancare pentru ca nu am chef sa fac",nu am chef sa spal,sa fac curat si nu ma mai trage tu la raspundere de ce nu am dus gunoiul .Nu l-am dus pentru ca nu vreau si nici nu este tot al meu.Si pana la urma mi-as face punga separata cu gunoiul meu si gunoiul lui.

Cred ca atunci si-ar invata lectia

 

ANGELA

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

da chiar - de ce nu duci tu gunoiul?

 

balanta nu s-a dezechilibrat la dusul gunoiului; balanta s-a dezechilibrat acolo unde unul din voi trage hais si unul trage cea - daca ati trage amindoi barca casniciei in aceeasi directie ar fi ideal si nu s-ar mai pune problema "cine duce gunoiul" - il duce ala care isi aduce primul aminte ca trebuie dusgunoiul

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

A, m-am saturat de explicatiile clasice "pai nu-i ordin, e o rugaminte, bla bla..." Nu merg astea. In plus, m-am cam saturat sa ma justific de cite ori am kef sa-i spun "auzi, trage si tu usha dupa tine ca e curent".

 

In loc de 3 vorbe trebe sa formulez ceva de genul "stii, ma cam doare capul...si ar fi bine sa nu stau in curent... si sa tinem usha aia inchisa... " - decit sa pledez juma de ora mai bine ma ridic si o inchid singuraid="brown">id="size1">.

 

Eu cred ca il deranjeaza tonul pe care ii spui ce sa faca. Simte ca il domini, il folosesti, il dirijezi... Sau a simtit mult timp pana s-a saturat. De aia reactioneaza asa la orice ton ai folosi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Posed si eu una bucata barbat care SE SIMTE dominat si reactioneaza la fel, mai putin cazurile in care ne simtim amandoi foarte bine impreuna(in mini-"lunile de miere")...

Altfel, primesc raspunsuri in doi peri si razbunari de cate ori are ocazia...[bang]

Si eu am incercat cu tonuri de toate felurile (dragastos, razbunator, delicat, rastit, etc) si n-a avut efect decat uneroi/de scurta durata...

 

Problema nu e ca il domina Elise ci ca el se simte dominat (poate din cauza frustrarilor personale sau pentru ca ea are mai mult succes, e mai fericita, arata mai bine in ultimul timp, etc.)

Solutia de cele mai multe ori nu sta la ea ci la el care trebuie sa-si depaseasca "starile".

 

Elise, cat de bine te inteleg... si eu ma lovesc de astea, mai putin in cazul in care e vorba de copil (si uneori il roaga Adi sa-l ajute/imbrace/spele pe dinti, etc).

Si uneori, ma satur sa-i pun gunoiul in fata usii (dimineata eu plec mai repede decat el) sau sa-i atraga atentia ca "trebuie facut X sau Y lucru..."

 

Ana

 

 

 

_______________________

Annablue si Adita(1.11.2002)

"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

 

fotografii cu noi

 

coafura preferata

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Intre timp m-am mai calmat...dar problema ramane. :)

 

Posibil sa se simta dominat.

Dominat, sau grabit, impins de la spate: el are un stil mai lent, eu sint mai expeditiva. Incearca sa si-l impuna pe al lui.

 

Problema nu e cine duce gunoiul - era un exemplu... Problema e, intr-adevar, ca nu colaboram. Asa, ne iubim, ne intelegem bine ca persoane: dar ca parteneriat...e jale si prapad. [hot]

 

Nu stiu in ce directie trage el. Cred ca in nici o directie. E stilul comod, cu tabieturi... nu-l deranjeaza prea multe, n-are prea multe pretentii. Inclusiv jobul lui presupune sa se trezeasca pe la ora 10... pe la 2 sa vina acasa sa manince, eventual sa mai vada un film... Si dupa aceea, pina la 11, sau pina cind are el kef, bantuie pe la clienti. Daca se poate, pe la clienti pe acasa. Ca doar aia nu stau la 11 noaptea la birou.

 

Respinge in general orice forma de "ingradire" a programului lui. Nu numai pe mine. La mine a devenit alergic pentru ca, intr-adevar, l-am tot batut la cap. Daca e sa faca un serviciu care sa impresioneze pe cineva strain, imediat "recepteaza". Dar ca obligatie...si obligatie pe termen lung... nici o sansa!

Nu e motivat de realizari, ci de comoditate in special.

 

Si mai exista o problema de misoginism: e BARBAT. Nu stiu daca e reala sau doar un fals argument, dar o aduce in discutie... cind nu mai are altceva pe care sa se bazeze.

 

Un timp, parea ca e dispus la compromisuri. Intre timp probabil si-a dat seama ca eu sint nevasta-sa oricum, ba chiar am devenit deja vu, deci de ce sa se mai straduiasca sa imi faca pe plac in detrimentul stilului lui clasic....

 

Cam asta e contextul.

Si m-ar interesa posibile solutii... nu cine e de vina: sintem, pur si simplu, stiluri diferite. Si nu stiu cum sa pun lucrurile cap la cap, in asa fel incit sa functionam ca echipa.

 

Ma gindesc ca n-o fi al meu unic... or mai fi si altii la fel:)

Am incercat cu mirlaituri si dat din gene,. cu ideea ca eu sint vulnerabila si trebuie sa ma ajute, cu tehnici de "lucru in echipa"... aiurea.

Pina la urma, accepta propunerile mele dupa ce ma incapatinez eu, si insist, si facem un balamuc monstru.

Cind vede ca io fi eu femeie da' fac mai rau ca el, cedeaza.

Si ma faulteaza data viitoare.

Altfel, nu.

De buna voie, niciodata.

 

Iar eu m-am cam saturat de "discutiile amicale" de genul asta.... Nu vreau sa ne dresam unu' pe altul, vreau sa ne intelegem. Da' cum las garda jos, mi-o iau...:) Probabil pe premisa asta merge si el, ca o sa obosesc eu la un moment dat.

 

PS: nu ma refer numai la gospodareala. Ci, in general, la a lua ceva, a merge undeva, a alege locul de concediu, a face planuri impreuna... a face CEVA care presupune un efort. A realiza ceva.

Acum, de exemplu, balamucul a pornit de la reactivarea unei firme mai vechi, a noastre... Ceva de genul: "O pornim?". "O sa o pornim." "Cand?" "Vedem!"

Si "vedem" ramane.... pina om avea nepoti. Daca insist, nu face nimic "ca vreau eu". Trebuie sa -l las pe el sa decida. Nu sa vreau eu. Ce, eu sint seful? :)

As fi foarte multumita sa fie el sefu'... numai ca el nu decide.

Si atunci iau eu fraiele, si se simte amenintat in "masculilnitatea" lui.

 

Alt subiect: copilul. Tot asteapta sa vina cineva la usha sa-i puna un bb in brate.... Nu e dispus sa faca nimic pt. asta - pe aceeasi premisa: "vedem noi, cind o sa fie..."

Cind o sa fie...ce?!

Si stiu sigur ca-si doreste copil. Da'... atit.

Poate gresesc si eu... da' nu stiu unde. Si ce sa schimb.

 

Elise

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...