Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copiii cu cine raman?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu cred ca in cazul in care dovedeste ca nu esti o mama buna (ex.: bei, ai amanti, abuzezi copiii... etc.) are sanse sa obtina copiii. Sau daca te face sa parasesti domiciliul (fara copii) poate sa ii obtina, ptr. ca are dovada de abandon familial.

 

 

 

 

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

 

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."

Titu Maiorescu.

 

 

http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/7f73re2

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiu un caz mai ciudat - parintii, dupa divort si-au "impartit" copii - mama a luat baiatul (mai mic) si tata - fata (mai mare). Fratele si sora insa se vedeau des, nu s-au indepartat unul de altul, s-au inteles si se inteleg foarte bine.

 

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Se mai pot "imparti" si altfel: o parte din timp la mama, o parte din timp la tata; adica, custodie comuna. Dar asta in cazul in care ambii parinti sunt de acord si nici unul nu doreste sa lupte ptr. custodia totala a copiilor.

 

 

 

 

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

 

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."

Titu Maiorescu.

 

 

http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/vreausatevad/album?.dir=/7f73re2

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dede- sper din suflet ca nu pt tine intrebi...... Pai o sa-ti spun ce mi s-a spus si mie inainte de proces ca pe mine ma ameninta rau de tot ca imi ia baiatul! Poate sa-ti ia copilul daca: esti alcoolica si poate demnstra asta, daca vecinii te-au vazut beata si au luat leg cu el sa te "culeaga de pe strada", daca esti prostituata, daca te droghezi si exista dovezi in acest sens, daca iti maltratezi copiii si are dovezi de la IML, si cazuri din acestea care nu au nici o leg cu tine...deci sanse nule! Copilul ramane cu mama chiar daca el are o situatie financiar mult mai buna decat a ta, pt ca este oligat sa plateasca pensie in funcite de veniturile lui care inseamna pt 2 copii aprox 50%. Sper din suflet sa fii bine si sa intrebi pt altcineva sau ca fapt divers.... Pupici!!!!!

 

Simona mamica lui [copil]Mario-Gabriel, praslea cel vesel si voinic - 22.07.2005

Poze Mario Gabrielid="green">id="size3">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In ro: eu stiu ca procentul maxim din salariul unui parinte pe care il poate avea pensia alimentara este de 33%, diferentiat pentru fiecare copil. In cazul in care exista un singur copil, atunci proventul poate ajunge pana la 25%.

Cat despre sansele ca tatal sa obtina copiii... depinde mult de "posibilitatile" celor doi, dar si de ceea ce se intampla la divort.

Cunosc o familie care locuia in apartamentul primit ca "mostenire" din partea unei rude a sotului. Mai mult, mama nu lucra, si... copiii au ramas cu tatal, desi... ea era mault mai apropiata de copii.

E dificil de dat cu parerea.

 

"Astazi este o zi noua".

„Umanitatea nu mi-a priit încã de la început"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De regula, copii sunt incredintati mamei. Sunt insa si cazuri cand nu se intampla asa. Motivele insa trebuie sa fie foarte clare si se refera in principal la moralitatea mamei,abandon,alcoolism,stare de sanatate precara,posibilitati financiare reduse de intretinere.

Daca mama este Ok din aceste puncte de vedere, tatal nu prea are cum sa rastoarne situatia.

Deasemenea, daca copii au peste 10 ani, ei pot fi audiati in sensul acesta si trebuie stiut ca acest aspect cantareste greu asupra deciziei judecatorului( depinde foarte mult de motivatia copilului).

 

mamica fetitei mele:)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De regula la mama!In circumstantele enumerate anterior si care le poate dovedi tatal,pot ramine si la el.Ideal ar fi o conversatie de bun simt pe aceasta tema,adica sa ramina la cel care le poate oferi cea mai buna ingrijire si atentie,cu mentiunea ca celalalt parinte sa-si poata manifesta grija si afectiunea neingradit.Pentru binele copiilor trebuie ca ulterior divortului sa se puna capat tuturor disensiunilor si sa se faca totul posibil sa fie cit mai putin afectati.Razboaie pe tema copiilor, implica un stres sporit pentru ei.Copiii trebuie sa remarce ca dragostea pentru ei este infinita si despartirea parintilor nu inseamna ruperea relatiilor cu parintele cu care nu locuiesc.Asta inseamna ca relatia intre parinti trebuie sa functioneze chiar daca nu mai e valabila cea intre soti.Mi se pare aberant sa ingradesti dreptul de a-si manifesta starile afectiv emotionale care le are in calitatea de parinte.

Din punctul meu de vedere este exclusa "impartirea" copiilor.Nu sint mere!

Consider ca trebuie facute toate compromisurile si concesiile necesare ,asa incit sa nu se distruga pentru copii notiunea de tata sau mama cu ocazia divortului.

Ipotetic vorbind ,daca as simti ca-i este mai bine cu tatal n-as ezita ,din ratiuni idioate , sa i-l dau.De regula mama are abilitati mai bune decit tatal asa incit atunci cind el din punct de vedere material are resurse mai mari ,logic ar fi spre binele copilului sa finanteze cresterea intr-un climat de atentie sporita care i-o acorda mama.Nu ma refer sa se limiteze la ceea ce spune legea referitor la procentul din salariu care trebuie dat drept alocatie.

Exceptii de la regula am mai vazut si atunci trebuie luate in considerare.In occident e o practica in acest sens,neexitind disproportia de la noi.

Toata pledoaria a fost pentru a evalua aceasta situatie fara inversunarea care e asociata cu divortul.Le datoram copiilor tot ce e mai bun,inclusiv responsabilitatea in luarea acestei decizii grele!

 

 

dulcetica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...