Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

blat de pizza?


Leditia

Recommended Posts

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Aluat pt Pizza

 

Sanatate si numai bine [flo]id="purple">


Nicole mami lui Julian

[foto]1, 2, 3, 4, 5, 6, 7id="size1">

id="right">id="purple">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple">


Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!id="red">id="size1">

Tine aripioara asta, voiniceid="red">id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu il fac asa:

o cana cu apa caldutza in care pun un plic drojdie(uscata) sau un cub(proaspata), un praf de sare, aproximativ 500 grame faina, mixez pana se ingroasa compozitia(dupa aproximativ 300 gr faina) apoi adaugand restul de faina framant cu mana vreo 5 min...acopar cu un prosop si-l las la crescut pana pregatesc sunca, cascavalul, etc...maxim 30 min...

il intind(pe masa presarata cu faina)ung tava cu putin ulei.

 

 

 

monica

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu fac aproape ca Monica, doar ca nu las la dospit, ci pun imediat si las exteriorul sa creasca in cuptor, ca sa iasa crocanta.

 

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[8**] Petra Alexandra (9 august 2005)id="orange">id="orange">id="Georgia">

 

[foto]id="orange"> ,id="orange"> [foto]id="red">

 

asa crestem noi id="red">id="size2">

 

 

SCOALA SKI

parinti clujeni

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

iti dau eu reteta de aluat de pizza se face repede si usor:

 

pui 500 g faina, sare jumatate de linguritza mica, 3 linguri ulei, putina drojdie(un sfert de pliculetz) intr-un castron.

apa calda cat cuprinde(cu masura nu toata odata) intre timp dai cu mixerul.

cand incepe sa se lege aluatul (usurel cu apa, numai cate un strop) o scoti pe masa presarata cu faina(si iti dai si pe maini cu faina, sa-ti scoti inelele sa nu te lipesti toata) si o framanti bine cu mana, daca mai trebuie mai adaugi faina cu mana cu masura, sa-ti iasa aluatul elastic.

apoi il pui inapoi in castron aluatul si il acoperi cu un stergar de bucatarie.

 

intre timp tai salam, ardei grasi, paprika, putina ceapa verde, razi casul pe razatoarea mica, etc, iti pregatesti tot ce pui pe pizza.

cam in 15 minute este gata aluatul de intins, eu il intind bine, il pun in tava unsa cu ulei, UNG inca o data aluatul cu ulei(cu mana) , pun condimente de pizza, apoi sos de rosii(din conserva mica amestecat cu apa sa-l lungesc) intins cu linguritza peste tot, ce mai trebuie pt pizza si chiar la sf pun casul sa lege toata compozitia.

dau la cuptorul incins in prealabil nu mai mult de 15 minute, il incerci sa vezi daca e facut.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by mazzel

iti iese o pizza mare, in tava mare, daca tu ai tava mica de cuptor reduci cantitatea de faina, etc.


id="quote">id="quote">sau fac doua...[:D]Multumesc frumos pt retete.O sa incerc zilele astea sa fac.(pana acum am cumparat blatul gata facut,insa acum am zis sa-l fac eu si credeam ca-i ceva mai complicat,insa vad ca se face cum se face si aluatul de paine)Multumesc inca o data tuturor.[flo]POZE
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum se face aluatul crocant la pizza?

Se pune mai putina drojdie?Se da focul iute sau cum?

Imi place pizza mai crocanta dar nicodata nu-mi iese.Nu stiu care e secretul....

 

 

 

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna. Uite cum fac eu pizza:

Pun cam o cana de apa calduta, o lingurita de zahar, o jumatate de cubulet de drojdie si un pic de faina (2-3 linguri). Le amestec bine si le las cam 10- 15 min. Apoi completez cu faina , un ou si sare, amestecand cu o lingura de lemn. Pun atata faina cat ia, si il fac doar cu lingura. Deci nu poate iesi asa de gros ca sa il intind pe masa! La sfarsit, pun cam 50 ml ulei, mai amestec putin pana se inglobeaza si il las la dospit o vreme. Se intinde in tava unsa cu ulei cu mana muiata in ulei (deci nu pe masa cu faina!), deoarece e destul de moale. Eu fac cam 2 tavi din comp. de mai sus, deoarece noua ne place ca blatul sa fie subtire.

Apoi se unge cu Ketchup amestecat cu oregano, si se pun ingredientele. Se da la cuptor, iar cand e gata (blatul se roseste pe margini), se scoate si se serveste.

E f. buna si crocanta!

Incercati. Pofta buna!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...